Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Polecane posty

A więc jak w temacie ma ktoś jakiś pomysł z cyferblatem?bo te oryginalne trochę smutne:/może by założył inne podświetlenie i np.białe tarcze?działał już ktoś z tym?z pomoc z góry dzięki :D

Powodzenia w rozbieraniu zegarów - prędkościomierza lub obrotomierza.

Z podświetleniem można powalczyć - gumki na żarówkach lub kolorowe żarówki, ewentualnie LED-y.

Z tarczami jest bardzo dużo zabawy. Powodzenia.

No właśnie za uwarzyłem:/ale się nie poddaje:)spróbuje je trochę odświeżyć jak tylko wrócę,potem biorę się za lusterka:)

Coś tego typu :

viewtopic.php?f=108&t=7374&start=30

Niestety trzeba by było mieć maszynę do zagniatania ob-ramówek liczników, jest to wykonalne ale zajmuje bardzo dużo czasu, oraz przy ewentualnej sprzedaży pojawić się może problem.

Jeśli chodzi o tarcze to można znaleźć firmę która na zamówienie dorobi to co się chce.

Ważne aby wszystko było wykonane odpowiednią technologią a nie na zwykłym ploterze i folia na folię.

Hmmmmy te czerwone są zaje fajne!właśnie ostatni widziałem kilka rozbitych Duki na szrocie w Hiszpanii gdzie śmigam z towarem i jeden miał fajne zegary myślę ze pasowały by do SSa chodź były 0d 916.będę tam za 2tyg.to może przywiozę bo faktycznie masz racje z rozkładem tych mógł by być zonk:/

kiedy w wolnej chwili mając komplet drugich zegarów wykminiłem coś takiego. wiem ze to niebieskie podświetlenie trochę agro, ale chciałem aby wskazówki dobrze były widoczne w nocy. poprawiłem je farbą fluorescencyjna. pyzatym inne przymiarki kolorów . i zmiana cyferblatu chałupniczym sposobem.aktualnie mam oryginał z niebieskim podswietleniem.

post-797-1366037851,8268_thumb.jpg

post-797-1366037852,0969_thumb.jpg

post-797-1366037852,2547_thumb.jpg

post-797-1366037852,4588_thumb.jpg

No powiem szczerze że robi wrażenie:)ja na razie z totalnego braku czasu musiałem zaniechać modyfikacji ale jak tylko znajdę chwilę na pewno będę się tym zajmował:)

Rewelacyjne to biało-delikatnie niebieskie podświetlenie. Osobiście kombinuję jak tu wepchnąć pod wyświetlacz od 10-siątki zegar ze wskazówką i jakiej marki, a takie podświetlanie mi się bardzo podoba.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.