chopper86 0 Napisano Grudzień 19, 2011 A więc jak w temacie ma ktoś jakiś pomysł z cyferblatem?bo te oryginalne trochę smutne:/może by założył inne podświetlenie i np.białe tarcze?działał już ktoś z tym?z pomoc z góry dzięki :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Grudzień 25, 2011 Powodzenia w rozbieraniu zegarów - prędkościomierza lub obrotomierza. Z podświetleniem można powalczyć - gumki na żarówkach lub kolorowe żarówki, ewentualnie LED-y. Z tarczami jest bardzo dużo zabawy. Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 25, 2011 No właśnie za uwarzyłem:/ale się nie poddaje:)spróbuje je trochę odświeżyć jak tylko wrócę,potem biorę się za lusterka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Styczeń 1, 2012 Coś tego typu : viewtopic.php?f=108&t=7374&start=30 Niestety trzeba by było mieć maszynę do zagniatania ob-ramówek liczników, jest to wykonalne ale zajmuje bardzo dużo czasu, oraz przy ewentualnej sprzedaży pojawić się może problem. Jeśli chodzi o tarcze to można znaleźć firmę która na zamówienie dorobi to co się chce. Ważne aby wszystko było wykonane odpowiednią technologią a nie na zwykłym ploterze i folia na folię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Hmmmmy te czerwone są zaje fajne!właśnie ostatni widziałem kilka rozbitych Duki na szrocie w Hiszpanii gdzie śmigam z towarem i jeden miał fajne zegary myślę ze pasowały by do SSa chodź były 0d 916.będę tam za 2tyg.to może przywiozę bo faktycznie masz racje z rozkładem tych mógł by być zonk:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Marzec 7, 2012 kiedy w wolnej chwili mając komplet drugich zegarów wykminiłem coś takiego. wiem ze to niebieskie podświetlenie trochę agro, ale chciałem aby wskazówki dobrze były widoczne w nocy. poprawiłem je farbą fluorescencyjna. pyzatym inne przymiarki kolorów . i zmiana cyferblatu chałupniczym sposobem.aktualnie mam oryginał z niebieskim podswietleniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Marzec 11, 2012 No powiem szczerze że robi wrażenie:)ja na razie z totalnego braku czasu musiałem zaniechać modyfikacji ale jak tylko znajdę chwilę na pewno będę się tym zajmował:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Marzec 12, 2012 Rewelacyjne to biało-delikatnie niebieskie podświetlenie. Osobiście kombinuję jak tu wepchnąć pod wyświetlacz od 10-siątki zegar ze wskazówką i jakiej marki, a takie podświetlanie mi się bardzo podoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Marzec 12, 2012 Bardzo ciekawie zrobione, gratulacje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach