morham 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Hej Ktoś może spotkał się już z tym ogłoszeniem: http://allegro.pl/ducati-monster-600-i2014365018.html Ewentualnie jest ktoś z okolic kto mógłby zrobić wywiad w tym temacie? Ja niestety na mechanice znam się słabo a już Dukatów... I drugi: http://otomoto.pl/ducati-monster-m600-m ... 72737.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Gniezno przy zakupie pojazdów mechanicznych omijaj szerokim łukiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Gniezno przy zakupie pojazdów mechanicznych omijaj szerokim łukiem. Odnotowano ;) . Zapamiętano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 2, 2012 Gniezno przy zakupie pojazdów mechanicznych omijaj szerokim łukiem. Popieram, choć chyba akurat o Motorex-ie nic złego nie słyszałem. Nasz Prezes coś może powie. Ale może się mylę :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Gniezno przy zakupie pojazdów mechanicznych omijaj szerokim łukiem. Popieram, choć chyba akurat o Motorex-ie nic złego nie słyszałem. Nasz Prezes coś może powie. Ale może się mylę :roll: Biały ja słyszałem, a w zasadzie czytałem: http://www.niezniszczalni.com/forum/vie ... 71&start=0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 2, 2012 Biały ja słyszałem, a w zasadzie czytałem:http://www.niezniszczalni.com/forum/vie ... 71&start=0 Patrz Pan - na "moim terenie", a nie wiedziałem. :oops: :o Delta - zwracam honor. Może <font color='red'>[desmo]</font>-tycznie omijać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Aż sobie ten temat przeczytałem... Włos staje dęba na głowie... W sumie jak szukałem pierwszego moto też oglądałem różneeeee przypadki... Ale pytanie w takim razie pozostaje aktualne względem pierwszego Potworka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 2, 2012 Ale pytanie w takim razie pozostaje aktualne względem pierwszego Potworka. Nie znam się tak, żeby uchodzić za autorytet, więc napiszę to, co widzę na zdjęciach: 1. Dekiel sprzęgła - jakieś ślady walki 2. Brak ciężarków kierownicy - może to nic, a może... :roll: 3. Tylny lewy kierunek zadarty do góry - j.w. 4. Przedni prawy też jakoś dziwnie "patrzy" 5. Opony chyba w kiepskim stanie (tył płaski środkiem - albo mi się tylko wydaje) 6. Lewe podnóżki "gołe" - prawe gumowane Brak informacji o przebiegu/stanie licznika ;) :lol: , serwisowaniu. Tyle ode mnie - ale powtarzam - nie jestem mechanikiem czy znawcą !! Bardzo prawdopodobne, że się mogę mylić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Tyle ode mnie - ale powtarzam - nie jestem mechanikiem czy znawcą !! Bardzo prawdopodobne, że się mogę mylić. Dokładnie na takich info. mi zależy jak napisałeś :) Ja zauważyłem tylko brak tych ciężarków. (pewnie dlatego, że wymieniałem swoje w Cebuli) :) Już wiem o co zapytać na początek :) I wiadomo, że jakby miało dojść do jakiś konkretniejszych oględzin - to postaram się o jakiegoś klubowicza - jeżeli znajduje się jakiś w okolicach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Biały, przecież na polskim rynku motoryzacyjnym, od pewnego czasu zarówno cena jak i przebieg są do negocjacji :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 2, 2012 Biały, przecież na polskim rynku motoryzacyjnym, od pewnego czasu zarówno cena jak i przebieg są do negocjacji :lol: Dobreeee !!! :lol: Kupuję :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 2, 2012 Biały, przecież na polskim rynku motoryzacyjnym, od pewnego czasu zarówno cena jak i przebieg są do negocjacji :lol: Dobreeee !!! :lol: Kupuję :mrgreen: Ano. Z tym przebiegiem to mnie też zabiłeś :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 2, 2012 morham - Twoje miasto w profilu to Bielsko-Biała ? Może to: http://otomoto.pl/ducati-monster-monster-620s-i-e-2003-motobox-M2424868.html Ale lewy podnóżek kierowcy też obdarty z gumki :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 2, 2012 morham - Twoje miasto w profilu to Bielsko-Biała ?Może to: http://otomoto.pl/ducati-monster-monster-620s-i-e-2003-motobox-M2424868.html Ale lewy podnóżek kierowcy też obdarty z gumki :lol: Zgadza się. Moje miasto rodzinne - które swoją droga uwielbiam i polecam wszystkim... Do tego się dokładnie rzecz biorąc przymierzałem co by poznać wymiary Monstera i się przekonać czy bestyja spasuje mi na żywo - ale po pierwsze cena jak dla mnie po prostu za duża, po drugie firma nie wzbudza mojego zaufania tak do końca - parę opinii z regionu mówi, żeby podchodzić do nich z dystansem (ładnie to ująłem?). Żeby go posłuchać musiał być podpięty pod prostownik bo akumulator był padnięty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Styczeń 2, 2012 na motobox słyszałem że kilka osób narzekało, ale.... ja kupiłem od nich 2 lata temu sprzęt i był igiełka (fakt że było to prywatne moto właściciela) - teraz drugi forumowicz na tym lata i wszyscy zadowoleni. mój przyjaciel rok temu u nich kupił VFR-e i tez zadowolony a jest wyjątkowym malkontentem i pedantem. chyba nie ma zasady - ja nie podzielam zdania które "zasłyszałem" , na pewno każdy motocykl w tym czy innym miejscu trzeba dokładnie obejrzeć ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 3, 2012 Względem motoboxu - jest trochę jak mówisz. Zresztą na tą chwilę to nieważne bo i tak jest poza moim zasięgiem finansowym więc... Tak chyba bardziej z ciekawości - ktoś może spotkał się już z tym ogłoszeniem - może ktoś z okolic grodu Kraka oglądał? http://otomoto.pl/ducati-monster-M2988359.html Cena nieco wygórowana jak na rocznik... wgniotka na baku sugeruje, że leżał... ale być może ktoś ma lepsze info., ewentualnie jakieś uwagi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Styczeń 3, 2012 Czy M600 miały złote golenie :?: Wydaje mi się, że jeździły na zawiasach Showa, a te były w kolorze alu, na złotych (Marzochi) jeździły SS'y. Ale w 100% pewny nie jestem, niech się wypowie ktoś bardziej obeznany. W każdym razie ewentualna wymiana lag już o czymś świadczy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Styczeń 3, 2012 No wydaje mi się że mogły wychodzić na zlotych zawiasach. wg. mnie wyglada nawet nawet, ale jedynie oględziny organoleptyczne mogą jakieś konkrety wykazać. A prawa laga jakaś poobdzierana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 3, 2012 No wydaje mi się że mogły wychodzić na zlotych zawiasach. wg. mnie wyglada nawet nawet, ale jedynie oględziny organoleptyczne mogą jakieś konkrety wykazać. A prawa laga jakaś poobdzierana. Patrzyłem na bikepics po tym roczniku. Wydaje się, że miały złote lagi. Czyżby kolega się pisał na jakąś pomoc przy oględzinach ewentualnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 3, 2012 Ale pytanie w takim razie pozostaje aktualne względem pierwszego Potworka. Nie znam się tak, żeby uchodzić za autorytet, więc napiszę to, co widzę na zdjęciach: 1. Dekiel sprzęgła - jakieś ślady walki 2. Brak ciężarków kierownicy - może to nic, a może... :roll: 3. Tylny lewy kierunek zadarty do góry - j.w. 4. Przedni prawy też jakoś dziwnie "patrzy" 5. Opony chyba w kiepskim stanie (tył płaski środkiem - albo mi się tylko wydaje) 6. Lewe podnóżki "gołe" - prawe gumowane Brak informacji o przebiegu/stanie licznika ;) :lol: , serwisowaniu. Tyle ode mnie - ale powtarzam - nie jestem mechanikiem czy znawcą !! Bardzo prawdopodobne, że się mogę mylić. Bialy, ty niezawodny jestes :) Juz ktorys post z kolei w ktorym wypatrzylbys ze mrowka idaca w tle za motocyklem kuleje na tylna lewa noge :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 3, 2012 Juz ktorys post z kolei w ktorym wypatrzylbys ze mrowka idaca w tle za motocyklem kuleje na tylna lewa noge :) Hehehehe - dzięki. Niestety, nie idzie to w parze ze znajomością TECHNICZNĄ tematu. To tylko wzrok i "czym się różnią te dwa obrazki". :lol: :lol: :lol: Mam jeszcze przewagę w tzw. chłodnym spojrzeniu - chęć zakupu mnie nie oślepia. ;) :D Ważne, że mogę pomóc komuś tak, jak ktoś pomagał mi, gdy szukałem swojej Bestii (o ile to, co piszę jest pomocne). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Styczeń 3, 2012 No wydaje mi się że mogły wychodzić na zlotych zawiasach. Możliwe, możliwe, w monsterach w ogóle się nie orientuję. Wiem, tylko, że jak szukałem zawiasu do swojego SSa, to wszystkie Monsterowe były śrebne Szoła ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Styczeń 3, 2012 Juz ktorys post z kolei w ktorym wypatrzylbys ze mrowka idaca w tle za motocyklem kuleje na tylna lewa noge :) Hehehehe - dzięki. Niestety, nie idzie to w parze ze znajomością TECHNICZNĄ tematu. To tylko wzrok i "czym się różnią te dwa obrazki". :lol: :lol: :lol: Mam jeszcze przewagę w tzw. chłodnym spojrzeniu - chęć zakupu mnie nie oślepia. ;) :D Ważne, że mogę pomóc komuś tak, jak ktoś pomagał mi, gdy szukałem swojej Bestii (o ile to, co piszę jest pomocne). Jest pomocne. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Styczeń 3, 2012 Cieszę się - THX ;) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Styczeń 3, 2012 No to powiem Ci po swojemu co na razie wyhaczyłem: - spinki na ramie z lewej strony nie są tak poukładane jak fabryka kazała. Z prawej z resztą też. - lustereczka wymienione - jeden przewod z silnika dziwnie wisi - nie wiadomo czy nie ze względu na składanie - naklejka na ladze niby zdarta ? Jak dla mnie wygląda na ogół ok i trzeba by zobaczyć na żywo by się wypowiedzieć ;) Chociaż osobiście bym szukał coś na wtrysku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach