cinek78 124 Napisano Styczeń 15, 2012 krótki opis i parametry: Od 1 grudnia 2009 roku firma Harman/Becker wprowadziła gwarancję darmowej aktualizacji map do najnowszej aktualnie dostępnej wersji poprzez portal Becker MyXtras lub oprogramowanie Content Manager. Największym problemem osób kupujących nowe urządzenia nawigacyjne jest to, czy zawierają one aktualne mapy. Firma Harman/Becker postanowiła rozwiązać dylemat swoich klientów i wprowadziła gwarancję najnowszej wersji map firmy Navteq. Aktualizacje są dostępne poprzez nowy portal Becker MyXtras. Klienci, którzy kupili urządzenie nawigacyjne marki Becker mogą w ciągu 45 dni od daty zakupu pobrać za darmo aktualizację do najnowszej dostępnej wersji map. Dzięki temu mogą zaoszczędzić nawet kilkaset złotych. Aktualizacja jest bardzo prosta: wystarczy zainstalować na komputerze program Content Manager 2.0, który jest dostępny w komplecie razem z urządzeniem lub na stronie mybecker.com, następnie połączyć się z Internetem, a manager zawartości sam pobierze nowe wersje map. Dane techniczne nawigacja samochodowa GPS Becker Traffic Assist Z100 Krokodyl Navteq Przekątna wyświetlacza 4,3 cala Rozdzielczość wyświetlacza 480 x 272 piksele Sterowanie dotykowe poprzez wyświetlacz Pojemność pamięci 2 GB Funkcje GPS Wydawca mapy Navteq Zainstalowane mapy Albanii, Andory, Austrii, Belgii, Białorusi, Bośni i Hercegowiny, Bułgarii, Chorwacji, Czech, Danii, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Holandii, Irlandii, Lichtensteinu, Litwy, Luksemburga, Łotwy, Macedonii, Monaco, Niemiec, Norwegii, Polski, Portugalii, Rosji, Rumunii, San Marino, Serbii, Słowacji, Słowenii, Szwajcarii, Szwecji, Turcji, Ukrainy, Watykanu, Węgier, Wielkiej Brytanii, Włoch Profile tras dla motocykli, dla pieszych, dla rowerzystów, dla samochodów ciężarowych, dla samochodów osobowych Wizualizacja mapy dwuwymiarowa, trójwymiarowa Nawigacja głosowa tak Dostępne języki nawigacji głosowej inne, polski Komunikaty TMC/RDS tak Informacje dodatkowe Odtwarzacz multimedialny zdjęcia Czytnik kart pamięci microSD Bluetooth nie Menu w języku polskim tak Sterowanie głosowe (komendy) nie Złącze USB tak Funkcje dodatkowe bryzgoszczelna obudowa, pomiar w czasie rzeczywistym prędkości, odległości, wbudowana baza fotoradarów Parametry fizyczne Kolor obudowy czarny Wymiary (szer. x wys. x głęb.) 137 x 90 x 20 mm Waga 241 g Zasilanie akumulator litowo-jonowy, samochodowe 12 V Wyposażenie Wyposażenie instrukcja obsługi w języku polskim, kabel USB, karta gwarancyjna, ładowarka samochodowa, uchwyt montażowy Gwarancja Gwarancja 24 miesiące jak ktoś dotarł do końca to.... gratuluję :lol: - cena zimowa 650zł. do końca lutego poniżej jedna z wybranych opinii; Mam ten sprzęt zamontowany na motocyklu. Przeżył nie jedną ulewę. Ważne aby gniazdo usb było zaślepione( jest taki wynalazek w komplecie). Uchwyt ma zasilanie tkz. gorąca stopa . Mapa Becker na Polskę jakoś się spisywała za to w europie rewelacja- zwiedziliśmy kawałek południa. Co do baterii to starcza na dwie godziny ciągłej pracy - trzeba pamiętać aby wyłączać urządzenie całkowicie z przycisku, a nie z panela dotykowego bo wtedy przechodzi w stan czuwania i powoli czerpie energię. Nawigacja łatwa w rozblokowaniu . Posiada slot do karty min SD. Można mieć w tej nawigacji dwie mapy i odtwarzacz plików audio video. Na automapie trochę trudna w obsłudze w rękawicach motocyklowych( małe ikony). Cena jaką zapłaciłem w euro RTV w lecie 2011 to 599 zł. Konkurencja dla nawigacji dedykowanych na motocykl. Porównywalnie GARMIN kosztuje ponad 2000 zł.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Luty 1, 2012 zostały 2 sztuki - ktoś jeszcze chętny??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 4, 2012 już tylko 1 sztuka..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Marzec 4, 2012 Czy mógłbyś podesłać mi lub wkleić w temat zdjęcie uchwytu i mocowania jak rozumiem masz założoną navi na Multi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 4, 2012 w tym wątku masz fote tego uchwytu: viewtopic.php?f=107&t=7477&start=15 jak jest niewystarczajace to pisz - wykonam inne.... generalnie w moim MTS nie wykorzystałem uchwytów uniwersalnych dostepnych do tej navi , tylko rozebrałem uchwyt rowerowy i zainstalowałem do łącznika kolumn kierownicy(rozpórka/półka??)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach