Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
xyntR

Przycinanie tylnego błotnika

Polecane posty

Dziś i ja poczułem impuls i postanowiłem przyciąć to i owo :) Wróciłem więc z garażu do domu z tylnym błotnikiem, i zabrałem sie do pracy. Tu chcę też podziekować tym do których wysłałem jakies zapytania dotyczących tematu :) Dzięki!!! Przygotowałem sobie plaster opatrunkowy za pomoca którego chciałem zarysować kształt, brzeszczot do wycinania i papier ścierny do wygładzenia krawędzi i dopieszczenia tego co miało powstać. Praca trwała cos ok 1 godzinki :) Przyznam że cięcie tego plastiku brzeszczotem nie nalezy do najprzyjemniejszych ale jakoś dałem radę :D Brzeszczot sie ładnie wygina wiec dobrze sie cięło wszystkie łuki. Kształt pewnie nie wszystkim odpowiada ale mi sie podoba :D no i nie do końca jest symetryczny. Postanowiłem nie korzystać z symetrii gdyż nie pasował mi łuk który zarysowałem od strony łańcucha a który był identyczny jak ten ze strony przeciwnej. Tak więc symetria jest ale do pewnego momentu a potem kazda ze stron ma swój łuk :) Aby zobrazować wszystko to co tu napisałem załączam kilka zdjęć.

post-775-1366037688,8394_thumb.jpg

post-775-1366037688,9762_thumb.jpg

post-775-1366037689,2306_thumb.jpg

post-775-1366037689,3413_thumb.jpg

post-775-1366037689,4639_thumb.jpg

post-775-1366037689,5849_thumb.jpg

post-775-1366037689,7013_thumb.jpg

Wyszło bardzo ładnie. ALe najlepiej jak zrobisz fotki na moto. Niektóre asymetrie nie są widoczne i myślę ,że Twoja jest właśnie taką ;)

Jak mawiał Picasso, symetria jest dla idiotów. :D

Słuszna decyzja ze skracaniem błotnika. Tył motocykla nabierze fajnego charakteru.

No też jestem zdania że moto będzie fajniej się prezentowało z tym skróconym błotnikiem :) Jak tylko go założę to zapodam kolejne zdjęcia :) Ach, jak tylko fundusze pozwolą te bedzie trzeba jeszcze lampke z przodu zmienić na tę harleyową :D

No i tak to wygląda :)

wygląda bardzo dobrze, o wiele lepiej niż poprzednio :)

Muszę powiedzieć, że mnie zainspirowałeś :D efekt jest super. Po tym co zobaczyłem, mój błotnik też czeka ścinanie :)

a ja swój błotniczek najpierw skróciłem, a ostatecznie zupełnie z niego zrezygnowałem.

Może nie wyszło mi zupełnie prosto, ale i tak mi się podoba :)

Wygląda dobrze:)

a ja swój błotniczek najpierw skróciłem, a ostatecznie zupełnie z niego zrezygnowałem.

A jak sprawdza się ta opcja u Ciebie? też miałem takie dzikie pomysły ale co z gimelą podczas opadów itp? ;)

Kumplowi przydarzyła się historia z wyciekiem oleju, który w konsekwencji trafiał na tylny błotnik.

Ciekawe, jak by to było, gdyby trafiał na oponę?

Ano ciekawe, o czym przekonał się inny mój znajomy. Na szczęście skończyło się na paru siniakach i otarciach.

No, ale design to podstawa :P

Wyciek oleju? A co to takiego? :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.