Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ziolokrb

odpalanie m600:)

Polecane posty

witam mam pytanie bylem dzis zobaczy do garazu do mojego monsterka:) chcialem go odpalic ale nie chcial odrecilem swiece byly zalane:( wyczyscilem je odpalil na chwile i zgasl czy moglo by to byc spowodowane zimnem?? i jak go odpalam do ile dac ssanie odrazu najwiecej czy wogole?? zeby odpali na zimno:) prosze o odp (wiem ze nie dodaje sie gazu za pomoca manetki)

tez tak mysle:) poczekam az bedzie cieplo bo mam blaszaka garaz a tam naprawde zimno :) moze dlatego bo chwile pochodzil i zgasl ale wczesniej jak bylo cieplej to bez problemu palil

Nawet jak zapali to w takich warunkach nie osiagnie silnik prawidłowej temperatury, ze wszystkimi tego konsekwencjami. Fajnie posłuchać maszyny, ale jeszcze fajniej mieć ją zadbaną.

no stoi w garazu wypucowana opony wszystko moj pierwszy motor kupilem go w styczniu i nie moge sie doczekac wiosny:) tak jak mowisz chcilem go posluchac i nawet kawalek przejechac:) ale troche pochodzil i zgasl ale chwile go slyszalem hehe:)

Warto wytrzymać do wiosny :) To jest tego warte. Posłuchaj się theodora ;)

Na wiosnę zaopatrz się w nowe świece, wymień i dopiero odpal, pamiętając o tym aby silnik osiągnął temperaturę pracy, a świece temperaturę samo oczyszczenia inaczej może być kolejny kpl do wymiany.

Czyli wkręcasz nowe świece, odpalasz i po tym jak wyłączysz ssanie jazda testowa - rozgrzewająca.

Uruchamianie silnika motocykla w zimę przy mrozach może prowadzić do poważniejszych usterek.

tak tezzrobie poczekam az bedzie cieplej:) wtedy do niego pojde wymienie sobie swiece i olej dzieki:) mam nadzieje zeprzez te srpobu odpalnjia nic mu sie nie stanie:)

tak tezzrobie poczekam az bedzie cieplej:) wtedy do niego pojde wymienie sobie swiece i olej dzieki:) mam nadzieje zeprzez te srpobu odpalnjia nic mu sie nie stanie:)

A nawet jak mu sie coś stanie to sie nie zdziw - przeciez to DUCATI :lol: :lol: :lol:

nie to sa najlepsze maszyny bedzie juz cieplo to kupie nowe swiece (a tak wogole to jakie najlepsze??) i go przywroce do zycia:) hehe tylko trzeba czekac na cieplutkie dni a nie zapowaida sie szybko:(:(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.