Alcapone 0 Napisano Luty 6, 2012 Wtajcie! Jak moze niektorzy wiecie, mialem zamiar przerabiac oryginalne tlumiki w moim s2r na "gorne" i tymsamym podpasowac je pod kolektory ktore sobie kupilem jednak doszlem do wniosku ze szkoda ich psuc i rozgladam sie za jakimis kominami do mojej dusi. Przedewszystkim, zreszta jak zawsze, powinny byc niedrogie. Chetnie kupie uzywane cos... Fajnie gdyby to byl carbon :] Zastanawiam sie mocno nad chinszczyzna... zoltki mi zaproponowaly 2 carbonowe kominy za 600 zl O takie: I znalazlem tez fajna polska oferte, te sa jednak troszke dorzsze i nie z carbonu: http://montii.net/photo/katalogt.pdf Czekam na propozycje :) A tak sie prezentuje nowy kolektor :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 6, 2012 Niestety w monsterze nie zmiescisz wydechów tak jak w sbk pod stelazem siedzenia. Skok tylnego zawieszenia na to nie pozwala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krasnal 0 Napisano Luty 6, 2012 Miałem wydech Montii w Hondzie cb 500 -jak za taką cenę to jakość naprawdę dobra. To są pełne przeloty i bez db killera trochę rzeźnia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 6, 2012 Niestety w monsterze nie zmiescisz wydechów tak jak w sbk pod stelazem siedzenia. Skok tylnego zawieszenia na to nie pozwala. Chcialem tylko pokazac o ktore kominy chodzi, moje kolektory tez by na to nie pozwolily :P Chce je puscic bokiem tak jak sie nalezy, ale tak jak mowie potrzebuje najpierw kominow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 6, 2012 Niestety w monsterze nie zmiescisz wydechów tak jak w sbk pod stelazem siedzenia. Skok tylnego zawieszenia na to nie pozwala. Jak dla mnie to one idą obok, tak jak szły u Ciebie Theo. Bardzo ładnie zrobiony kolektor, bardzo mi się podoba. Gratki :) Osobiście bym celował w jakiś filigranowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 6, 2012 Osobiście bym celował w jakiś filigranowe. Jakies pomysly? Porownujac chinczyki do oryginalow, to sie wydaja w miare filigranowe :P trzeba by im bylo przyciac troche nosek, bo za dlugi jest... Jednak mam nadzieje ze znajde cos bardziej z klasa :P nie spieszy mi sie, wiec bede szukal okazji.;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 7, 2012 W cuś o tych gabarytach bym celował, przynajmniej jeśli chodzi o fi zewnętrzne wydechu. I fakt noska im trzeba przytrzeć i to na otro :twisted: To te wydeszki możesz mieć za 600 zł ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krupin99 0 Napisano Luty 7, 2012 Jakies pomysly? Jednak mam nadzieje ze znajde cos bardziej z klasa :P nie spieszy mi sie, wiec bede szukal okazji.;) Szukaj coś z dBKillerami. Jak założysz te chińskie do kolektora bez katalizatora to będziesz głośniejszy niż maluch ze stacji diagnostycznej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 7, 2012 W cuś o tych gabarytach bym celował, przynajmniej jeśli chodzi o fi zewnętrzne wydechu.I fakt noska im trzeba przytrzeć i to na otro :twisted: To te wydeszki możesz mieć za 600 zł ? 150 € z przesylka prosto z chin :p w polsce sa po 900zl ale nie chca mi sprzedac samych tlymikow... @krupin Sa do nich dbkillery, po 8 $ za sztuke xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 7, 2012 900 zł :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 7, 2012 900 zł :lol: :lol: :lol: ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 7, 2012 900 zł :lol: :lol: :lol: ?? Z ceny śmieje się, że duża jak za "to". 600 no ok, carbon nawet w czajna kosztuje, tigiem też ktoś musiał to opędzlować, ale efekt końcowy w moim mniemaniu nie jest wart 900 zł. Choć może brzmienie i wykonanie w sensie jakości i trwałości jest warte te 900 zł. Po foto mogę powiedzieć, że nie dał bym za nie tyle, bo wykończenie mi się nie podoba. Ale ogólnie nie najgorsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 8, 2012 A jak sie wam widzi pomysl kupna oryginalnych kominow od 848 i ewentualnej przerobki u edzia? http://www.ebay.de/itm/200709614597?_tr ... 97.c0.m619 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 8, 2012 jak chcesz to mam oryginały od 748 - tanio oddam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 8, 2012 Ale one sa chyba owalne i "lezace" na brzuchu? Chcac je postawic ( bo do mnie nie beda pasowac pod dupe) to koncowki beda patrzec na boki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 8, 2012 848 tez kolumbryny i troche odbiegaja design-em od monstera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 8, 2012 Wlasnie znalazlem filmik z tymi tlumikami tak jak ja bym je chcial I masz racje :roll: sa okropne w tej pozycji... :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 8, 2012 W tym przypadku az tak strasznie nie jest, do enduro jeszcze pasuja tak szerokie kominy i tym krztaltem. A wiem, ze tragedia, bo kiedys z ciekawosci od tak sobie przylozylem kominy od 848 do monstera i soe przerazilem :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 15, 2012 No i jezdem spowrotem. Koniec miesiaca sie zbliza wiec trzeba zaplanowac wydatki :P Do wyboru sa Nr: 1 Chinczyk, uzywka http://allegro.pl/tlumik-wydech-carbon- ... 55359.html Nr: 2 Bardzo fajne tlumiki ze szlifierki, coprawda bez naklejek, sa to jednak "shark track 1000" http://allegro.pl/honda-cbr1000rr-cbr-1 ... 85073.html i Nr: 3 na ktory bym sie juz musial troche szarpnac a to jest malo prawdopodobne... http://allegro.pl/crf-250-wydech-arrow- ... 41726.html Przy wszystkich beda prawdopodobnie potrzebne prace dopasowywujace, ale to nie problem :P Osobiscie tenduje do Nr: 2 bo wygladaja o wiele lepiej jak chinczyki i maja db killery. Do chinczykow nic nie mam, ale troche tandetnie wygladaja z tym dlugasnym koncem. Pytanie tylko jak beda brzmialy kominy ze szlifierki na dusi? Nr 3 no cud miod, ale drogie, i nie wiem jaka srednica wlotow, szkoda wydac kase i potem psuc. Pozdrawiam i chetnie wyslucham wasze uwagi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 15, 2012 Specem nie jestem i do czynienia nie miałem z tymi chińskimi, ale z tego co można się spodziewać to krótka ich żywotność, wkład wygłuszający jest kiepawy, wypali się, a potem ogień pójdzie na carbon i kasa w błoto, jak się nie przypilnuje, no i wygląd fajne, ale mi do gustu nie przypadły jeśli kogoś to interere. Nr 2. fajne, co do dźwięku, to silnik i jego charakterystyka pracy go kreuje, a wydech tylko koryguje i podkreśla. Nr 3. Z samego prestiżu można by je zakupić i też by fajnie wyglądały podejrzewam. Ostatecznie jak bym miał wybierać walił bym w 2 i dopieścił bym je trochę. A chiński to dobry ryż jest i barwniki sztuczne do słodyczy co sprzedaje się w sklepikach szkolnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Luty 16, 2012 :? Ew. 3cie, ale to też tak z braku laku, bo 2 pozostałe beznadziejne. Wolałbym już oryginały przerobić na przeloty i carbon zapodać. To tylko moje zdanie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 16, 2012 :? Ew. 3cie, ale to też tak z braku laku, bo 2 pozostałe beznadziejne.Wolałbym już oryginały przerobić na przeloty i carbon zapodać. To tylko moje zdanie ;) Oryginalne mam w przelocie, a co masz na mysli mowiac "zapodac carbon"? Nie ma problemu puscic oryginaly na boki, ale w sumie to nie chce ich psuc, bo zawsze bede mogl zalozyc je na moto i sprzedac taniej, a wypasiony wydech sprzedac osobno. Ten 2gi wydaje sie byc calkiem spoko, ladniejszy jak chinski i napewno lepiej wykonany. 3ci z kolei bylby o wiele mniej atrakcyjniejszy gdyby nie bylo na nim napisu :P a jest jednak sporo drozszy (jak na moja kieszen). Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 17, 2012 Arrowy to moim zdaniem jedne z najlepiej brzmiacych kominów w ducati. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 17, 2012 Arrowy to moim zdaniem jedne z najlepiej brzmiacych kominów w ducati. To jest właśnie ta renoma o której pisałem. :? Ew. 3cie, ale to też tak z braku laku, bo 2 pozostałe beznadziejne.Wolałbym już oryginały przerobić na przeloty i carbon zapodać. To tylko moje zdanie ;) Oryginalne mam w przelocie, a co masz na mysli mowiac "zapodac carbon"? Nie ma problemu puscic oryginaly na boki, ale w sumie to nie chce ich psuc, bo zawsze bede mogl zalozyc je na moto i sprzedac taniej, a wypasiony wydech sprzedac osobno. Ten 2gi wydaje sie byc calkiem spoko, ladniejszy jak chinski i napewno lepiej wykonany. 3ci z kolei bylby o wiele mniej atrakcyjniejszy gdyby nie bylo na nim napisu :P a jest jednak sporo drozszy (jak na moja kieszen). Pozdro Pokryć oryginalny płaszcz wydechu cienką warstwą carbonu, by wyglądały jak z węgla, ale będzie to tylko nakładka z węgla, taki cower exhaust, bleeeee.... Najgorsze wyjście jak dla mnie i nie najtańsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach