Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
cinek78

wyświtlacz biegów - awaria

Polecane posty

witam - po wczorajszym słonecznym dniu i przejechaniu ok. 170 km pojawił sie u mnie problem z wyświetlaczem biegów tz. wyświetla bądz 1 ,badz N niezależnie od tego na jakim biegu jadę . usterke tą "nabyłem" jak polatałem nieco na tylnym kole, jakieś 200-300m i zaczeły sie szopoki. zgaszenie motocykla i ponowne uruchomienie nie przyniosło oczekiwanych rezultatów , ponadto po podłączeniu do koma nie ma żadnych błędów!. mam w komie opcję " reset pamięci ustawień biegów" , ale narazie tego nie ruszyłem bo nie znam procedury ponownego programowania tej opcji... miał juz może ktoś z tym problem??? rozwiązał go???

nie - jeszcze nic nie sprawdzałem bo i czasu nie miałem , i nie podejrzewam mechanicznego uszkodzenia... dzisiaj wieczorkiem siądę do niego to posprawdzam wszystkie kostki ... myślę, że ECu się po prostu zwiesiło :?

problem rozwiązany :) - reset pamieci biegów , "nauczenie" od nowa i po problemie - zastanawia mnie jednak jaki był powód wysypania sie softu.... mam nadzieje że nie powróci...

krl    0
problem rozwiązany :) - reset pamieci biegów , "nauczenie" od nowa i po problemie - zastanawia mnie jednak jaki był powód wysypania sie softu.... mam nadzieje że nie powróci...

Rozmawiałem dziś w tej sprawie z DB i powiedzieli dokładnie to co uczyniłeś więc teraz już za późno na pomoc.

Usłyszałem też że nie zdarzyła się im taka sytuacja.

Zdarzyła się jednak już kilka razy sytuacja samoistnego resetu ustawień w tym nie tylko tych ustawień indywidualnych właściciela ale także tych fabrycznych.

ale także tych fabrycznych.

jeśli tak się stanie to będzie lipa - będzie trzeba ori komputerem wgrywać od nowa oprogramowanie...

kurcze - żeby się nie okazało , że będziemy jeździć na wyprawy jak właściciele BMW GS - z laptopem w plecaku :roll: :twisted:

krl    0
ale także tych fabrycznych.

jeśli tak się stanie to będzie lipa - będzie trzeba ori komputerem wgrywać od nowa oprogramowanie...

kurcze - żeby się nie okazało , że będziemy jeździć na wyprawy jak właściciele BMW GS - z laptopem w plecaku :roll: :twisted:

Podobno wada ta dotyczy jedynie pierwszej serii produkcyjnej, później poprawili soft i błędy te zostały wyeliminowane.

No czyli soft się nie sypnął , wystarczy że brakło zasilnia na czujnik położenia i gotowe , ponowna adaptacja była konieczna co by ecu przyswoiło , pozdrawiam i fajno że obyło się bez większych problemów

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.