Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
wiltenberg

Projekt Potworzyca 2011-2012 zakończony

Polecane posty

:-)

No i stało się... po wielu wielu miesiącach (w tym głównie spędzonych na oczekiwaniu na różne części, zwroty części i nowe części) udało się osiągnąć zakładany cel... Myślę, że już nic więcej robił narazie nie będę. Wszystko co zakładałem jest już na moto...

Efekt, coż... Ja jestem bardzo zadowolony. Możecie również ocenić sami. Na razie tylko jedno zdjęcie robocze ale już niedługo pojawi się efekt pełnej sesji zdjęciowej a co ważniejszej moto będzie można obejrzeć na WDW :-)

A jakby ktoś chciał to efektem ubocznym są tarcze hamulcowe ALTH-a, które mi zostały. Dołączam też zdjęcie może ktoś się skusi. Nie zostały zamontowane z dwóch powodów. Nie pasowały kolorystycznie ale co ważniejsze nie pasują chyba technologicznie do M796 / 1100. Na razie wyjaśniam sprawę z producentem ale gdyby ktoś chciał mimo to kupić i popróbować to są do wzięcia za 60 procent ceny na stronie. http://bellissimoto.com/AlthRotors.html. Różnica jest w "głębokości" tarcz. Oryginalne mają 103 mm a te 148 mm. Tym samym bardziej odstają od środka koła i poprzez to nie daje się bezproblemowo założyć zacisków. Kilka rozwiązań się nasuwa ale wymagają one ingerencji w części moto a tego mi się już nie chce robić. Poza tym one jednak do kół złotych nie pasują :-)

Pozdrawiam,

Wojtek

post-857-1366037854,802_thumb.jpg

post-857-1366037854,9852_thumb.jpg

Tyle rabanu i jedno zdjęcie? stanowczo protestuje i domagam się porządnej sesji zdjęcowej z opisami zmian ;)

Świetny projekt :) pasowaloby jeszcze pomalowanie lampy na czarno, ja w swoim pomalowalam i wyglada naprawde fajnie

O właśnie to jest pomysł z tą lampą!!! Zwykłym lakierem?

Zdjęcia będą. Zrobię pewnie w niedziele. Do zdjęć potrzebne jest słońce a tu <font color='red'>[desmo]</font> :-)

A lista zmian. A proszę:

Lusterka Rizoma Propotype naked (black) BS114B, BS116B

Adaptery do lusterek Rizoma BS715B

Manetki Rizoma Lux (gold) GR213A

Zaślepki do manetek Rizoma Handelbar caps (gold) MA516G

Dźwignia sprzęga/ hamulca Rizoma Brake / clutch lever (gold) LB502G, LC502G

Pojemnik na olej Rizoma Fluid tank (gold) CT015G

Korek wlewu paliwa Rizoma Gas cup (black) TF040B

Kierownica Rizoma Tapered handlebar 30mm (gold) MA005G

Risers Rizoma Risers AZ432B

Wydechy V and H CS One Dual Undertail (black) 40509

Kierunkowskazy Barracuda Freccia N1001/X

Rezystory Barracuda Special Resistors Res-spec

Fender Evotech Tail Tidy Fender Eliminator bun000416

Osłona CusFap Coperto Ispezione 100901BD

Nakrętki CusFap CusFap - nakrętka tylne koło

Nakrętki CusFap CusFap - przednie nakrętki

Tylna piasta CusFap CusFap - tylna piasta

Sety CNC Racing Adjustable Rearsets PE110B. PE100B

Nakrętka na zbiornik oleju CNC Racing CNC Machined Billet Oil (gold) DD16RR

Camshaft Cover CNC Racing Billet Cam Shaft Cover (gold)

Osłona koła zębatego Ducabike Sprocket Cover (gold)

Nakrętki LLS Racing Oil plug (gold)

Nakrętki LLS Racing Bolt Kit Saddle Cover (gold)

Nakrętki LLS Racing Bolt Kit Front Fender (gold)

Tylna zębatka Driven Quick Change Carriers and Sprockets 520p, 38t for M796 (red)

Łańcuch EK Chains MVXZ Series 520p, red

Przednia zębatka Driven Front Sprocket 520p, 15t for M796 (red)

Śruby do ramy Ducabike Frame plug (gold) TTNM01B

Śruba do kierownicy Ducabike Steering head (red) GS01A

Zaciski na kierownicy Ducabike Fork Preload Adjustered (red) RF1901A

Felgi OZ Racing Piega Forged Aluminium Gold

Tarcze hamulcowe Alth Alth Ducati front brake rotors niezamontowane

Tarcze hamulcowe Alth Alth Ducati front brake rotors niezamontowane

Zbiornik na olej DucCutters Grenade Reservoir - Gold Anodized D1081

Moja lampa wylądowała u lakiernika na proszek. Na początku była pomalowana zwykłą farbą termoutwardzalną i wyszła genialnie, piękny czarny, ale chciałam to zrobić jeszcze bardziej porządnie więc jednak maluję proszkowo jak kilka innych rzeczy.

Od razu mi sie przypomniał ten projekt bo go kiedyś widziałam, podobna kolorystyka więc porównaj sobie jak może wyglądać z czarną ramką lampy:

Ducati-Monster-1100-by-Rever-Corsa-and-Christian-Audigier.jpg

Granat na japońców jest ?

Jest ! :mrgreen:

Świetny projekt. Mi troszkę nie leży kolor felg ale to może przez fotografię. Kawał dobrej roboty !

Fantastyczny projekt, a lista części porażająca - szczególnie koła (chociaż faktycznie mogłyby być o jeden odcień ciemniejsze).

Granat jest w wersji OEM i można go przymocować w zasadzie do wszystkiego. Ważne, żeby go zamawiając wybrać też sposób mocowania (dwa różne zestawy - oba po 10 USD chyba). Mając dwa zestawu nie ma opcji, żeby się nie dało zamontować pod warunkiem, że znajdzie się miejsce...

Felgi niestety są "szczerozłote" a opcji ciemnozłoty/jasnozłoty nie było... pobrudzą się i będzie jak znalazł...

Myślę, jeszcze tylko o dwóch rzeczach: czerwone lub czarne zaciski i lampa na czarno ale to już postanowione... (dzięki za pomysł :-)

Pozdrawiam,

Wojtek

Nie rozumiem tylko dlaczego na zdjęciu nie ma tego ładniejszego Monstera? Czyżbyś poddał zdjęcie retuszowi?! ;)

Jest wypaśnie, złote buciki całkiem "blink blink" 8-) Fajna koncepcja lakierowania - mówię o grafice na zbiorniku :D

Najpierw chciałem napisać że mucha nie siada ale ten granat jakoś tak hmm ALE jak się przyjrzałem i zobaczyłem serduszka na baku to załapałem koncepcję projektu ;) Jest Git :D

Granat rzeczywiście jest pewnego rodzaju zgniłym kompromisem ale niestety runek zbiorników na płyny w formie bomby lotniczej jest mocno ograniczony a w zasadzie chyba nie istnieje... wtedy rzeczywiście byłoby to :-)

ps. zdjęcia next week... w Szczecinie znowu słońca nie ma :-( a wtedy dopiero będzie widać kolor. na razie rzeczywiście wygląda to na wściekle złoty a taki wcale nie jest. myślę, że to wina lampy i doświetlenia a niestety nie mam jak i na czym rozproszyć światła w garażu...

już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć go na WDW... kawał świetnej roboty!

me gusta ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.