Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

fotoasadi

Wydechy -> tj. co w trawie piszczy najlepiej ;)

Polecane posty

Hejo, pytanko do użytkowników: przy jakich wydechach Monsterek 600 będzie wydawał najlepsze brzmienie? Nie chodzi mi tu o dokładne modele tłumików lecz o ogólny opis typu -> pusty w środku, cylindryczny, dłuższy, carbonowy, przelotowy, zawijany,

Sorki za określenia kompletnie nie fachowe, lecz nie znam sie na tym ni w ząb a potrzebuję dobrej rady ;)

Pozdrawiam !

Jak chcesz mieć najlepsze brzmienie na świecie, to kupuj Termignoni, nic nie brzmi lepiej ;)

tak czy inaczej, kto to Edek? ;> aaa i nadal nie dostałem odpowiedzi chyba.. Termignoni to pewnie ma parę rodzai wydechów a pytał właściwie o rodzaj wydechu, nie o firmę ;) Pozdrawiam!

tak czy inaczej, kto to Edek? ;> aaa i nadal nie dostałem odpowiedzi chyba.. Termignoni to pewnie ma parę rodzai wydechów a pytał właściwie o rodzaj wydechu, nie o firmę ;) Pozdrawiam!

a gdzie będziesz ich używał, na torze, czy na ulicy ? Wydech może być z homologacją na ulicę lub "racing use only", te ostatnie gadają najlepiej ;)

nie będę się ani ścigał ani na tory nim wjeżdżał, więc sadzę, że takie wydechy typowo miejskie.. coś słyszałem, że polecają ludzie "przelotowe" tłumiki i z "carbonu" bo się mniej grzeją wtedy i trudniej sie oparzyć o nie pasażerowi :P

REMUS :D bulgocze pieknie na niskich obrotach a na ruch manetką reaguję głośnym rykiem :)

REMUS :D bulgocze pieknie na niskich obrotach a na ruch manetką reaguję głośnym rykiem :)

:thumbup:

mam REMUSY i jest tak jak powiedziałeś

Poczekaj jak moje termisy zagadają :>

:thumbup:

Remusy są zamontowane fabrycznie w S4RS i "bulgoczą" jak skuter o pojemności 50 cm3... ;)

Może się mylę, ale KAŻDY Monster ma kominy Remusa z dedykacją dl Ducati i tylko dlatego mamy na kominach napis "Ducati" zamiast "Remus". :roll:

Może się mylę, ale KAŻDY Monster ma kominy Remusa z dedykacją dl Ducati i tylko dlatego mamy na kominach napis "Ducati" zamiast "Remus". :roll:

Napis Remus jest również, tyle, że od tyłu ;)

ja mam napis REMUS tak jak mówi Pablo na końcówkach. Natomiast nie mam napisu Ducati.

A mój monster w moim użytkowaniu i umiejętnościach to prawie jak skuter ;)

Może kupie naklejkę ZARD to dźwięk się zmieni co ;)

Ja mam tłumiku przerobione u Edka zrobil to poprzedni wlaściciel, i powiem Wam że jak jadę obok zaparkowanych aut to w niktórych właczają sie alarmy, jest taki ryk że sąsiedzi tylko głowami kiwają na boki. Słyszałem jak pracuje M600 na fabrycznych tłumikach i nie podoba mi się bo jest po prostu za kulturalnie . Tutaj jak w korku sie przeciskam i robi sie za ciasno to wystarczy że przygazuje a zaraz się miejsce zrobi hehe. :twisted:

Ja mam tłumiku przerobione u Edka zrobil to poprzedni wlaściciel, i powiem Wam że jak jadę obok zaparkowanych aut to w niktórych właczają sie alarmy, jest taki ryk że sąsiedzi tylko głowami kiwają na boki. Słyszałem jak pracuje M600 na fabrycznych tłumikach i nie podoba mi się bo jest po prostu za kulturalnie . Tutaj jak w korku sie przeciskam i robi sie za ciasno to wystarczy że przygazuje a zaraz się miejsce zrobi hehe. :twisted:

Co do alarmów to mam podobnie, hehe, tyle, że włącza się każdy alarm ;) (uznania dla Edzia).

Również mam Remusy(napis od środka), a wybite na zewnątrz Ducati ;)

Więc nie tylko w M600 :)

pozdro

pepik

To ja :D .

Zajmuję się od ponad 3lat modyfikacjami tłumików seryjnych i nie tylko dla poprawy dźwięku .Moim zdaniem jazda Ducatem na seryjnych nie tkniętych tłumikach to profanacja.Około rok temu robiłem dla Motomaniax tłumiki na przeloty do M620.Moja żona posiada Monstera S4 na Termisach dołem poprowadzonych .Na próbę założyłem te przerabiane od 620-ki do S4-ki by porównać dźwięk .Na nowych jeszcze wytłumieniach ,nie wypalonych nie słyszałem różnicy .A modyfikacja taka jest znacznie tańsza niż takowe Termisy nawet w używce.

krl    0

O masz to na targach goście pytali ten gość co stoi koło Pana Edka to kto to? a chodziło o Akrapovicia i Yoshimurę

mam pytanko do Edka,ewentualnie jak ktoś wie też będę wdzięczny za odpowiedź.

ile kosztuje przerobienie wydechów do monstera 620 bo takiego mam na stanie i chciałbym coś zrobić z wydechami

jak się doczytałem są dwie lub więcej opcji do wybrania(wycięcie jednej komory lub pełen przelot)

to jakie to są koszty,jakiś cennik???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.