BartekG 0 Napisano Marzec 16, 2012 Dziś podziałałem troszkę przy bestii i zadam głupie pytanie - czy to normalne, że motocykla nie da się odpalic z rozłożoną nóżką boczną? Teoretycznie ma to sens - nie da się zostawić chodzacego motocykla i w razie zapomnienia o tym przytrzeć go. Jeżeli tak, to Monster jest tak samo dziwny jak GS :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Marzec 16, 2012 Motocykle maja czujnik przy stopce ktory uniemozliwia jazde z rozlozona stopka. Mozna zapalic motocykl z rozlozona stopka jesli jest wbity luz i jesli sie nie myle, wcisniete sprzeglo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unearth 0 Napisano Marzec 16, 2012 Ja w swoim monsterze miałem coś zrypane i też nie potrafiłem odpalić ze stopką, nawet jak był na neutralu. To nie jest normalne, coś najzwyczajnie jest zepsute Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 16, 2012 Wśród 620tek są zarówno takie egzemplarze które odpalają na neutralu z rozłożoną stopką jak i takie które nie. Nie bardzo znam jakąś zasadę, bo zdarza się, że dwie takie same 620tki z tego samego rocznika są różne w tym względzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 16, 2012 Powinno rozjaśnić odrobinę viewtopic.php?f=121&t=4984 mnie się raz zdarzyło pojechać z otwartą stopką :( nie jest to miłe uczucie zwłaszcza na zakręcie w lewo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Marzec 16, 2012 To jak juz jestesmy w tym temacie, jak zrobic by stopka sie sama skladala po oderwaniu od ziemi? MIalem tak w aprili i mysle ze bylo to dobre rozwiazanie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 16, 2012 Zrobić się chyba nie da . Są rózne wersje stopek nawet w tym samym modeli i roczniku ja szukam zwykłej najzwyklejszej byle całej. Bo poprzedni właściciel amputował część bo była mu za długa :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 16, 2012 Powinno rozjaśnić odrobinę viewtopic.php?f=121&t=4984 mnie się raz zdarzyło pojechać z otwartą stopką :( nie jest to miłe uczucie zwłaszcza na zakręcie w lewo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartekG 0 Napisano Marzec 16, 2012 Troche mi już się rozjaśniło, ale dałbym se dupe obciąc, że wczoraj chodził z rozłożoną stopką, a dziś już nie :) Podejżewał bym jakis problem z prądem gdyby nie to, że stopka dziaa jak wyłącznik zapłonu. Po prostu ogłupiałem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Marzec 16, 2012 Ja w swoim monsterze miałem coś zrypane i też nie potrafiłem odpalić ze stopką, nawet jak był na neutralu. To nie jest normalne, coś najzwyczajnie jest zepsute Może kierowca :?: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bundes 0 Napisano Marzec 17, 2012 A świeci się lampka od luzu? Jeśli tak to powinien odpalić na stopce. A co do samoskładającej się stopki, to ja tak mam. Wystarczy odpowiednie zamontowanie spężyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 17, 2012 Wśród 620tek są zarówno takie egzemplarze które odpalają na neutralu z rozłożoną stopką jak i takie które nie. Nie bardzo znam jakąś zasadę, bo zdarza się, że dwie takie same 620tki z tego samego rocznika są różne w tym względzie. Najbliżej jakiejś rozsądnej odpowiedzi... Mam tak samo - z rozłożoną stopką zapomnij o odpaleniu... co prawda spróbuję jeszcze z wciśniętym sprzęgłem ale dzisiaj nie było okazji :P Dzisiaj jeździliśmy... Też bardzo chciałbym dostać definitywną odpowiedź czy to jest usterka czy nie ale widać to nie takie proste ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Marzec 17, 2012 Ty morham masz Monstera z 2002 roku jak dobrze pamiętam, a u mnie jest jest inaczej jak u Ciebie... ;) Tzn. na rozłożonej odpali na neutralu, na biegu wyłącza zapłon. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Marzec 17, 2012 Chciałem to hmerowi przerobić, to nie chciał i ubierał się na motocyklu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 18, 2012 Przerobić to bardzo łatwo. Wystarczy Spinacz i taśma izolacyjna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 18, 2012 Chciałem to hmerowi przerobić, to nie chciał i ubierał się na motocyklu :P Hehehe ciekawe czemu :P Też tak będę robił. Będę mógł w spokoju pomedytować nad trasą ;) Przygotować się duchowo, uspokoić i inne takie... ;) Hehehehe bądź się wku**iać czekając jak moto się rozgrzeje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romcio 0 Napisano Maj 16, 2012 Mi odpala na luzie z rozłożoną girą chociaż czasami oszukuje mnie kontrolka świecąca że niby luz a tak naprawdę nie był dość dokładnie wbity i monti wio zrobił kiedy sobie na pewniaka wciskałem play na postoju :lol: co do samo składającej sie stopy to wystarczyło przełożenie sprężyn jakoś inaczej ,mnie wkurzała tak samo składająca się noga przy rozkładaniu jej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Maj 16, 2012 W S4 z 2002 r. mam ten sam problem, z stopka nie zapali, nawet ze sprzęgłem, u mnie jest to nie do przyjęcia, przecież jak będę chciał gdzieś jechać to prędzej odpalam moto i ide sie ubierac i slucham jak sobie stuka :D , nie będę przecież na moto siedziec i czekać aż się rozgrzeje , ma ktos s4?? moze mi powie czy tez tak ma ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Maj 16, 2012 niestety tak jest :( można przerobic, ale jest ryzyko,że pojedziesz ze złożoną :( idzie się przyzwyczaić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Maj 16, 2012 ale jest to tylko kwestia wymiany stopki czy tez tego czujnika przy stopce żeby silnik chodził na rozłożonej czy to już bardziej skomplikowana sprawa ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Maj 17, 2012 Wystarczy złączyć dwa kabelki i jest jakby była złożona. Też mnie to wq... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Maj 17, 2012 U mnie złączenie dwóch kabelków nie załatwiło sprawy, musiałem jeden kabelek przykręcic do masy. Zawsze na postoju zostawiam moto na na biegu no i oczywiście przy odpaleniu już na drugi dzień się o tym przekonałem,[ jedynka rozrusznik 2metry do przodu i gleba] :D :D Ale już od roku o tym pamiętam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Maj 17, 2012 no dobra kapuje, ale czy ktoś już majsterkował żeby motocykl chodził na stopce ale zgasł przy wrzucaniu jedynki, to jest chyba najlepsze rozwiązanie niz stopka na sprężynie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Maj 18, 2012 no dobra kapuje, ale czy ktoś już majsterkował żeby motocykl chodził na stopce ale zgasł przy wrzucaniu jedynki, to jest chyba najlepsze rozwiązanie niz stopka na sprężynie ;) Pewnie da radę ;) . Skoro w innych motocyklach tak jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach