Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
cinek78

Wymiana tylnej spręzyny na twardszą (100") - ohlins

Polecane posty

witam - zgodnie z zapowiedziami w końcu dostałem i zainstalowałem twardszą tylną sprężynę z 85" na 100" - nie wiem jak multa się sprawuje osobą ważącym w okolicach 75kg. , ale moja MTS (ważne bez mała 100kg) była bardzo miękka, przy przyspieszania strasznie "siadała" nie mówiąc o amazonce z tyłu - wtedy MTS był niebezpiecznym kanapowcem :?

na 100" motocykl jest zdecydowanie stabilniejszy, przy przyspieszaniu nie towarzyszy mu "przysiadanie" , w końcu w trybie "sport" robi się prawie decha :D - czyli same zalety.... przy cenie trochę ponad 400zł to naprawdę warto!!!

osoby które będą montowały sprężynę 100" sami uprzedzam, że jest nieco krótsza , dlatego przy montażu należy nieco na górnym pierścieniu wyzerować tą różnicę(obniżyć pierścień o wartość różnic wysokości).

gdyby ktoś chciał wykonać to sam to za niewielkimi %%% ;) użyczę ściągacza do wykonania tej czynności i pomogę z teorią ...

teraz oczekuję na zestaw na przednie lagi - tez wg. mnie są za słabe dla mojej wagi...

przy przyspieszaniu nie towarzyszy mu "przysiadanie"

E tam, przy przyśpieszaniu tył się podnosi, więc jakim cudem w multi przysiada? ;)

E tam, przy przyśpieszaniu tył się podnosi, więc jakim cudem w multi przysiada? ;)

moja masa wywala w powietrze wszystkie prawa fizyki.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;)

moja masa wywala w powietrze wszystkie prawa fizyki.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;)

Łoo shh.. Cinek waga ciężka, szacun :D

... przyszedł i czas na przednie sprężynki :D kupiłem ori ohlinsa , są tej samej długości, tyle, że wykonane z grubszego "drutu" - co się zmieniło?? przestał pływać , przy pełnym usztywnieniu sprężyn motocyklem jeździ się jak typowym sportem czyli twardo i mało komfortowo . w tej chwili mam wkręcone na 10 obrotów i otrzymałem fajny kompromis miedzy sztywnością a komfortem, zniknęło tez wcześniejsze głębokie nurkowanie przy hamowaniu...gdybym teraz miał porównywać dwa motocykle jeden na ori sprężynach , drugi na wzmacnianych to powiedziałbym, że to dwa zupełnie różne motocykle (zaznaczam, że ważę ok. 100kg i dlatego ów modyfikacje przeprowadziłem). czyli kolejne plusy...

dystrybutor na polskę - PTM warszawa...

Jakby coś to mam do sprzedania sprężyny do Ohlinsa o twardości: 105N tył i 8,5N przód. Zostały mi po modach RS'a.

Jakby coś to mam do sprzedania sprężyny do Ohlinsa o twardości: 105N tył i 8,5N przód. Zostały mi po modach RS'a.

info na pw.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.