Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jacekkk7

wymiana rozrządu-koszta

Polecane posty

mam pytanie odnośnie kosztów wymiany, czy 700zł za samą wymianę pasków rozrządu jest ceną uczciwą w Monsterze 620? Wymiana nie będzie w autoryzowanym serwisie Ducati

przeniesione do odpowiedniego działu

magda

Hej!

Nawet z paskami nie jest to dobra cena.

Zakładając, że kupisz oryginalne paski (chyba 360 zł) robocizna nie powinna kosztować więcej niż 150 zł.

http://ducati.wroclaw.pl/index.php/ofer ... ucati.html

W Ducati Wrocław tyle to niby kosztuje.

Zawsze jednak możesz poszukać pasków nieoryginalnych za połowę ceny. Koszt robocizny też możesz lekko przyciąć ale tutaj może to być okupione większym ryzykiem ;)

Przyzwyczajaj się że jak mechanicy zobaczą Ducati to z urzędu będą walić ceny 30% wyższe :D

Co nie znaczy że masz się zgadzać.

Nie mówię już o przypadku gdy jeden warsztat chciał ode mnie pieniądze za to że zniszczyli sobie klucz jakiś hahahaha.

Weź no śmignij do powitali może przywitaj się jak człowiek.

Uzupełnij miasto w profilu to będzie łatwiej Cie skierować gdzie trzeba

pozdro

Dawid

Uzupełnij miasto w profilu to będzie łatwiej Cie skierować gdzie trzeba

O to, to :!:

Pochwal się skąd jesteś.

W każdym regionie kraju jest jakiś szpec od Ducati, który zrobi Ci to taniej niż w ASO.

mam pytanie odnośnie kosztów wymiany, czy 700zł za samą wymianę pasków rozrządu jest ceną uczciwą w Monsterze 620? Wymiana nie będzie w autoryzowanym serwisie Ducati

Tutaj już coś było Ci mówione o Powitalni: http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=132&t=9082&p=88676#p88676

"klub może dać ci dokładnie tyle ile ty jako członek jesteś wstanie przekazać (dać) klubowi."

Identycznie ma się sprawa z forum.

A do tej pory widać tylko Twoją postawę ... hmmm... "roszczeniową". :(

Nie przywitałeś się do tej pory, ale pomocy to oczekujesz... :?

"Jak trwoga, to do Boga, a jak "bida" - to do Żyda."

jestem tu u Was laikiem więc błądzę. Przepraszam :D. 700zł to koszta samej wymiany. Paski to dodatkowy wydatek. Jestem z Głogowa.

300zl bierzemy za wymiane rozrzadu z pompa wody w aucie z jednowalkowym silnikiem V6.

schodzi na to ponad pol dnia, trzeba zdjac kolo, podwiesic lub podlewarowac silnik, spuscic wode, zdjac oslony przeciwblotne nie urywajac zardzewialych srub, zdjac paski alternatora i wspomagania, zlapac na znaki 3 kola zebate z paskiem na ponad metr i pierdylionem rolek, ustawic napinacz, a potem zlozyc do kupy.

To teraz sam sobie odpowiedz czy 700zl to duzo za zdjecie dwóch paskow od kosiarki i ich napiecie specjalnym przyrządem kiedy motocykl stoi na nozce a mechanik siedzi na taborecie w jednej pozycji przez caly czas trwania zabiegu. (no dobra, walem sie kreci od drugiej strony)

Wsiadaj na sprzet, zalej paliwo, jedz do Darków, wydasz w sumie pewnie tyle samo a wycieczke sobie zrobisz :)

I moze sie zalapiesz na grilla nawet.

Nie można porównywać czy nawet w żaden sposób przystawiać wymiany rozrządu w samochodzie do wymiany w motocyklu moim zdaniem.

W S4RS wymiana rozrządu z paskami w ASO to ok. 700 - 900zł a w Audi A8 w ASO to 3500 - 4000zł więc jak to jedno do drugiego porównywać. Motocykl (nawet drogi) to zawsze motocykl a samochód to samochód.

dlaczego nie mozna? to nie wahadlowiec. ma paski, ma napinacze, silnik dziala na zasadzie zaplonu mieszanki, a nie czarnej magii.

roboczogodzina, stopien skomplikowania i siup.

150zl kosztuje wymiana paskow w jednowalkowcu w "nie ASO" i to jest "zdrowa" cena za taka usluge, szczegolnie ze jednak wypada uzyc speszal przyrządu a nie "na oko" napinac, bo wtedy powinno to kosztowac 50zl chyba :D

jestem tu u Was laikiem więc błądzę. Przepraszam :D. 700zł to koszta samej wymiany. Paski to dodatkowy wydatek. Jestem z Głogowa.

No i teraz już mogę Ci pomóc :)

Jako, że do Wrocławia nie masz daleko to zawsze możesz podskoczyć do Ducati Wrocław - paski powinni mieć na stanie.

Jest też inna opcja. Taka z której sam skorzystałem wymieniając swoje. Problem w tym, że paski będziesz musiał zdobyć sam.

Prześlij PW to podam Ci namiar na mechanika z Wrocławia, który może Ci je wymienić.

Jeśli jakiś serwis daje zaporową cenę na usługę oznacza to że nie chce się z jakiegoś powodu tego podjąć. Co prawda mógłby powiedzieć "nie umiemy, brak nam wyposażenia itp" ale łatwiej chyba by klient sam zrezygnował zniechecony ceną.

magda[/color]

150 zł będzie uczciwą ceną.

pzdr

Jeśli jakiś serwis daje zaporową cenę na usługę oznacza to że nie chce się z jakiegoś powodu tego podjąć. Co prawda mógłby powiedzieć "nie umiemy, brak nam wyposażenia itp" ale łatwiej chyba by klient sam zrezygnował zniechecony ceną.

zgadzam się .

Ale jak pokazał Dominik i sangiovese uczciwe ceny też można znaleźć.

się nie daj się

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.