gargamel 2 Napisano Lipiec 16, 2012 Szukałem ale nie znalazłem przyzwoitych crash-ów w dobrej cenie do 996. W związku z tym, chcę zrobić do swojego Dukata crash pady na ramę. Czy ktoś na forum posiada dane dotyczące wymiarów takich padów, ewentualnie byłby w stanie zwymiarować zamontowane u siebie? Wszelkie wskazówki mile widziane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Mam R&G mogę podeslac na wzór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 17, 2012 Nie traktuj tej wypowiedzi jak od cwaniaczka co ma kupę kasy - bo nie mam :cry: Sam szukałem wzorów , kombinowałem jak koń pod górę żeby je taniej i samemu zrobić lecz w końcu się poddałem , udało mi się kupić używane na e-bayu za niecałe 500 zł . Z wykonaniem płaskich powierzchni nie powinieneś mieć problemów ale jest w nich skośne frezowanie ( do trzymania w ramie ) . Prawy i lewy element musi być idealnie sfrezowany - dopasowany do ramy , aby płaskie płaszczyzny stały idealnie pionowo , oba te elementy łączy jeszcze poprzeczka która leci nad silnikiem . Nie chciałbym żebyś zrobił sobie coś tylko dla wyglądu a w razie niewielkiej nawet wywrotki pokrzywi ramę . Crashpady do 996 to akurat ciężka sprawa , są one dość skomplikowane dlatego cena taka nie inna . Szukaj może jednak trafisz oryginalne , też postaram się pomóc :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Lipiec 17, 2012 Na pewno nie robię crash pad-ów dla wyglądu. Wybieram się Dukatem na tor a tam taki dodatek jest niezbędny. W zeszłym sezonie starłem dwa komplety crash-y. Też były to samoróby aczkolwiek w innym motorze. Kupując komplet za 500zł, po takim sezonie popłynął bym 1000zł na same pady. Dlatego warto powalczyć i spróbować dorobić crashe we własnym zakresie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 20, 2012 viewtopic.php?f=114&t=6963&start=15 Ewentualnie można wykonać tzw. pod owiewkowe. Coś w stylu Monsterowych. Zawsze możesz wymyślić coś swojego. P.S. Nie zapomnij o padach na przednią i tylną ośkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzikiBobr 0 Napisano Lipiec 24, 2012 Hej! Na brytyjskim eBay'u trafiłem na taki zestaw: http://www.ebay.co.uk/itm/ducati-996-ra ... 3f1a41c567 Gość sprzedaje też crash pady - może się dogadacie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Lipiec 24, 2012 Hej!Na brytyjskim eBay'u trafiłem na taki zestaw: http://www.ebay.co.uk/itm/ducati-996-ra ... 3f1a41c567 Gość sprzedaje też crash pady - może się dogadacie ;) Dzięki za zainteresowanie. Na razie jednak spróbuje skopiować crash pad-y od lkrencik-a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Wrzesień 24, 2012 Potrzebuje długość crash padów . Jeżeli ktoś zna, ewentualnie posiada takowe i może zmierzyć będę wdzięczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Grudzień 18, 2012 Korzystając z przestoju zimowego ponawiam swoją prośbę o zwymiarowanie crash padów. Wyciągnie ktoś pomocną dłoń i suwmiarkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Styczeń 10, 2013 Nie jestem orłem na kompie , może lepiej było narysować . Jak to wykonasz stawiam ci co zechcesz ( się napić ;) ) . Crashe zdjęte , jak co to jeszcze pytaj . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Styczeń 10, 2013 Dzięki. Perfekcyjne rysunki. Jeżeli coś wyjdzie( brak wymiaru) po drodze będę pytał. Na obecną chwilę jestem pod wrażeniem. czapki z głów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Styczeń 12, 2013 No to będzie ciekawie. Masz u mnie butelkę dobroci. Ja u Ciebie, także jak wykonam crashpady. Ciekawe kto skoczy po trzecią:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach