Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
gargamel

Crash pad -y 996

Polecane posty

Szukałem ale nie znalazłem przyzwoitych crash-ów w dobrej cenie do 996. W związku z tym, chcę zrobić do swojego Dukata crash pady na ramę. Czy ktoś na forum posiada dane dotyczące wymiarów takich padów, ewentualnie byłby w stanie zwymiarować zamontowane u siebie? Wszelkie wskazówki mile widziane.

Nie traktuj tej wypowiedzi jak od cwaniaczka co ma kupę kasy - bo nie mam :cry:

Sam szukałem wzorów , kombinowałem jak koń pod górę żeby je taniej i samemu zrobić lecz w końcu się poddałem , udało mi się kupić używane na e-bayu za niecałe 500 zł . Z wykonaniem płaskich powierzchni nie powinieneś mieć problemów ale jest w nich skośne frezowanie ( do trzymania w ramie ) . Prawy i lewy element musi być idealnie sfrezowany - dopasowany do ramy , aby płaskie płaszczyzny stały idealnie pionowo , oba te elementy łączy jeszcze poprzeczka która leci nad silnikiem .

Nie chciałbym żebyś zrobił sobie coś tylko dla wyglądu a w razie niewielkiej nawet wywrotki pokrzywi ramę . Crashpady do 996 to akurat ciężka sprawa , są one dość skomplikowane dlatego cena taka nie inna .

Szukaj może jednak trafisz oryginalne , też postaram się pomóc :thumbup:

Na pewno nie robię crash pad-ów dla wyglądu. Wybieram się Dukatem na tor a

tam taki dodatek jest niezbędny. W zeszłym sezonie starłem dwa komplety crash-y.

Też były to samoróby aczkolwiek w innym motorze. Kupując komplet za 500zł, po takim

sezonie popłynął bym 1000zł na same pady. Dlatego warto powalczyć i spróbować

dorobić crashe we własnym zakresie.

Potrzebuje długość crash padów . Jeżeli ktoś zna, ewentualnie posiada takowe i może zmierzyć

będę wdzięczny.

Korzystając z przestoju zimowego ponawiam swoją prośbę o zwymiarowanie crash padów. Wyciągnie ktoś pomocną dłoń i suwmiarkę?

Nie jestem orłem na kompie , może lepiej było narysować . Jak to wykonasz stawiam ci co zechcesz ( się napić ;) ) . Crashe zdjęte , jak co to jeszcze pytaj .

post-392-1366039063,5672_thumb.jpg

post-392-1366039063,6955_thumb.jpg

post-392-1366039063,8243_thumb.jpg

post-392-1366039063,9454_thumb.jpg

post-392-1366039064,1294_thumb.jpg

Dzięki. Perfekcyjne rysunki. Jeżeli coś wyjdzie( brak wymiaru) po drodze będę pytał. Na obecną chwilę jestem pod wrażeniem. czapki z głów.

No to będzie ciekawie. Masz u mnie butelkę dobroci. Ja u Ciebie, także jak wykonam crashpady. Ciekawe kto skoczy po trzecią:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.