jakitaki 1 Napisano Lipiec 28, 2012 Jesteśmy po drugim treningu wolnym na torze Laguna Seca . Pedrosa jakby tchniony nowym życiem w obu treningach pierwszy . Po FP1 VR ostrożnie ale optymistycznie wypowiadał się o zmianach w Jego Desmosedici .W FP2 zaliczył jednak upadek , dziurawiąc przy okazji dmuchaną bandę z napisami Yamacha . Oczywiście zaraz zrodziły się żarty na temat gdzie Go ciągnie :lol: . Organizatorzy (ok 10 min przed końcem ) po tym incydencie wywiesili czerwoną flagę i FP2 przerwano . Do rywalizacji powrócił już Karel Abraham natomiast w zespole Pramac, kontuzjowanego H. Barberę zastępuje T. Elias. FP3 dzisiaj o godz. 19.00 naszego czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 28, 2012 ... po tym incydencie wywiesili czerwoną flagę i FP2 przerwano ... Teraz mam okazję zobaczyć drugą sesję i okazuje się że sesję przerwano tylko na chwilę 8-) . Rossi w bandzie Yamahy - to takie dwuznaczne pomyślałem , a może jednak Ducat dobije Yamahę i ujdzie z nich powietrze :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 28, 2012 a może jednak Ducat dobije Yamahę i ujdzie z nich powietrze :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: PS Dzięki za założenie wątku, zapomniałem kiedy Laguna Seca i bym przegapił.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 28, 2012 PS Dzięki za założenie wątku, zapomniałem kiedy Laguna Seca i bym przegapił.... Ju łelkam :D W 3 sesji pogoda okropna , temp. 12 st asfalt mokry i tylko 18 st- to chyba nie ta California ;) . Na tor wyjechał Steve Rapp (USA) z dziką kartą , chcąc za wszelką cenę poprawić swój czas . W poprzedniej sesji była to strata ponad 8 sek. do lidera i 3 sek do najwolniejszego kierowcy CRT . Ostatecznie stratę do lidera zniwelował do 6.041 sek , nie osiąga 107% najlepszego wyniku i niestety nie wystąpi w wyścigu . Pogoda pomału sie poprawiała i na ok 10 min. przed końcem FP3 wyjechali wszyscy zawodnicy poza D.Pedrosą i C. Stonerem . Najlepszy czas w tej sesji zaliczył Jorge 99 , świetnie spisujący się - z nowym rocznym kontraktem - N. Hayden był trzeci a Valentino 5 . Czekamy na QP :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 29, 2012 Pana S.Rappa za wcześnie wykluczyłem z wyścigu bo przecież kwalifikacje o tym decydują , wobec tego zrobię to teraz :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Wyścig w Laguna Seca już za nami. Casey Stoner pojechał w fantastycznym stylu i pokonał J.Lorenzo trzeci na mecie D.Pedrosa. Ducati melduje się na mecie za sprawą N.Haydena na 6 pozycji a Valentino kończy na łopatkach przed korkociągiem - ten tydzień da nam odpowiedz czy faktycznie dla Valentino pieniądze są mniej ważne niż tytuł - Ducati zaproponowało mu 17 mln/eur :shock: :shock: 1 1 Casey STONER AUS Repsol Honda Team Honda 158.4 43'45.961 2 99 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing Yamaha 158.2 +3.429 3 26 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 157.9 +7.633 4 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 157.3 +18.602 5 35 Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 157.2 +18.779 6 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Team Ducati 156.8 +26.902 7 6 Stefan BRADL GER LCR Honda MotoGP Honda 156.7 +28.393 8 19 Alvaro BAUTISTA SPA San Carlo Honda Gresini Honda 155.4 +50.246 9 41 Aleix ESPARGARO SPA Power Electronics Aspar ART 153.7 +1'18.993 10 17 Karel ABRAHAM CZE Cardion AB Motoracing Ducati 153.6 +1'22.076 11 14 Randy DE PUNIET FRA Power Electronics Aspar ART 153.3 1 Lap 12 68 Yonny HERNANDEZ COL Avintia Blusens BQR 152.9 1 Lap 13 5 Colin EDWARDS USA NGM Mobile Forward Racing Suter 151.6 1 Lap 14 22 Ivan SILVA SPA Avintia Blusens BQR 151.4 1 Lap Not Classified 46 Valentino ROSSI ITA Ducati Team Ducati 156.2 3 Laps 11 Ben SPIES USA Yamaha Factory Racing Yamaha 157.4 11 Laps 77 James ELLISON GBR Paul Bird Motorsport ART 151.9 13 Laps 9 Danilo PETRUCCI ITA Came IodaRacing Project Ioda 151.4 14 Laps 54 Mattia PASINI ITA Speed Master ART 152.2 21 Laps 24 Toni ELIAS SPA Pramac Racing Team Ducati 134.1 31 Laps 51 Michele PIRRO ITA San Carlo Honda Gresini FTR 0 Lap Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 30, 2012 Stoner wydawało mi się popełnił błąd zakładając miękkie opony na tak "gorący " tor , musiał też jak najszybciej dostać się na czoło wyścigu i tak też zrobił :). Lorenzo na twardych gumach musiał uznać wyższość Kangura :D Valentino po wyprzedzeniu A.Bautisty Nie potrafił utrzymać tępa znajdującego się przed nim Haydena ostatecznie upadając . Czuję jakąś pustkę :? Wydaje się że ten upadek pomoże Rossiemu w podjęciu decyzji gdzie startować w przyszłym sezonie , tym bardziej że szef Ducati - Gabriele Del Torchio dał mu na to tydzień . W najbliższy wtorek i środę na Mugello Ducati organizuje testy na które zaprosiło mdz. innymi Andreę Iannone :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Dajmy so ie z nim na luz. jest wielki, ale jeżdzić na wszystkim tak jak Stoner poprostu nie umie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Lipiec 30, 2012 Chociaż nie jestem za odejściem VR z teamu Ducati, jedynie przesiadka na maszynę innej marki i odzyskanie tytułu mistrza byłoby potwierdzeniem, że to nie jest schyłek kariery mistrza - mi osobiście tak się zdaje, że VR stracił motywację.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach