Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bialy114

M900 z Krakowa - brak cyfry w dowodzie rejestracyjnym

Polecane posty

ehehehe

są i moje pytania :

NIE WIEM KIEDY BYLY ROBIONE PASKI

NIE WIEM JAKA JEST GRUBOSC TARCZ SPRZEGLOWYCH

coś mi się zdaje że powozi się troszkę z tym Monsterem, szkoda bo swego czasu ostrzyłem sobie na niego zęby.

hehe .. akurat byłem w azmocie u Marka, żeby zapytać o innego monsterka i sprawdzaliśmy akurat allegro :) i jak się uśmiałem jak zobaczyłem tą 900.

Zadzwoniłem i wprost walnąłem pytanie, dlaczego znowu wystawiona skoro sprzedał znajomemu. Koleś z lekkim wqrzeniem na znajomego powiedział, że wpłacił mu zaliczkę 500 zł i miał dozbierać resztę, ale mu nie idzie stąd wystawiona drugi raz. Pytałem o tą pękniętą stopkę, gdzie jest pęknięta i czy uszkodzony jest blok. Podobno blok jest cały, ale stopka prawdopodobnie cała do wymiany przez niefortunne pęknięcie.

Trzeba by było poprosić gościa o zdjęcia dokumentów z włoch i wszystkie jakie ma, żeby podjechać do urzędu i popytać jak z tą rejestracją...

U mnie w urzędzie sprawa została postawiona jasno:

zaświadczanie a tym że numer został źle wpisany do dokumentów.

także u mnie nie da rady tak zrobić

moim zdaniem sprzedający powinien to zrobić.

moim zdaniem sprzedający powinien to zrobić.

Popieram. Kopa ganiania a efekt niepewny dla kupującego. Jak z papierami będzie porządek można kupować.

4 latka temu wpierdz... się w podobny przypadek (zresztą od kolegi z forum). mts 1000- bo taki zakupiłem - 3 tyg. latania po urzędach i ...lipa. motocykl z angli , brak 1 cyferki (częsty przypadek u angoli) właściciel jak był w angli to nim tam jeździł i tam miał go na siebie zarejestrował. jak wrócił do polski to nie wyprostował tego numeru vin i jak po ok. 2 latach mi sprzedawał motocykl, to się okazało, że w polsce go nie zarejestrują , i żeby sprawę wyprostować, to motocykl trzeba wywieźć do angli , zapłacić jakiś podatek drogowy i dopiero w urzędzie mogą zmienić dowód rej. - czyli nieopłacalne ganianie.... sprawa się tak skończyła , że sprzedający zachował się bardzo w porządku i oddał należność + poniesione koszty , a motocykl sprzedał na części....

także w/w przypadek uważam za bardzo "śliski" ...

Jak miałem swego czasu R19 samodzielnie sprowadzone z DE i była jedna cyfra za mało i  to sprawdzane przeze mnie ,urząd celny ,przegląd itd . wyszło dopiero po roku przy sprzedazy  jak juz kase liczyłem na giełdzie :) jaja jak berety ale kupowali handlarze i poradzili mi tak : wystarczyło mi zrobić dodatkowy przegląd w stacji obsługi z notatką że numery były błędnie odczytane i nie było żadnego problemu ze sprzedażą i rejestracją takiego auta.Za 2 dni przyjechali  kupili ode mnie i spokojnie zarejestrował sobie auto nowy właściciel na siebie.Najważniejsze że pojazd  nie jest kradziony lub inna śliska sprawa.Po prostu ludzki błąd.A byłem zdrowo wystraszony wtedy.

owszem na sprzedaż tylko jak wino im starszy tym droższy :D

Ale przecież sprzedający rejestrował się na forum, pamiętam ...

przypominam, że wtedy brakowało stopki - może teraz jest już założona, ale trzeba by dokładnie przyjrzeć się silnikowi w tym miejscu czy nie został uszkodzony.

Z Krakowa do Poznania go wywiało...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.