Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
radoslaw

czrne dziewiątki

Polecane posty

rzut beretem ode mnie, ale moja znajomość jest nikła. mogę podjechać i np. porobić szczegółowe fotki i podpytać o co tylko chcesz

krl    0
Strasznie mocne te Dziewiątki, chociaż dlatego je bym brał...

:crazy:

Pozdr. J-999

Dodasz wydech PC i będzie 200 koników, chyba się zastanowie czy nie wziąć i nie zrobić z tego sprzętu na tor. ;)

"Redjasper"- generalnie chodzi czy to nie jakiś zlep, i co do wymiany bo wygląda po paciaku. daleko nie jest więc.... tylko u mnie z czasem krucho

a jak do wydechów i pc dodatkowo przemaluje na czerwony bądź żółty to mogę liczyć na więcej niż te 200km :roll:

w 2007 były jeszcze produkowane dziewiątki czy to tylko rejestracja i jak się to ma do czarnej ramy?

Od 2007 to juz 1098 były robione.

ładne te 999 sam bym łyknoł ale wiem ze powiniennem się opanować..........

Na 2007 rok była w USA jeszcze oferowana

- 999 S Parts Unlimited

a kiedyś przy cleniu celnik chciał nam wpisać w Ryśkowe 1098 rocznik 2006, bo gdzieś znalazł jakąś naklejkę z podanym 11/2006 :shock:

Czarna rama tradycyjnie w czarnych 999, wyjątek stanowią moje 999 mające czarną ramę i czerwoną resztę, ale to jest wersja

Limited, właściwie JanekNikiel-Limited hahahahahhahaha :lol:

Do tematu, jakie ma znaczenie, czy miał przygodę, czy nie, aby nie miał zderzenia z czołgiem, lub pociągiem...reszta to pryszcz...

Pozdr. J-999

byłem widziałem i...

mam nadzieję, że wszystko przekażę i nic nie zapomnę :)

ducati od 3 lat w rękach sprzedającego. Sympatyczny, rzetelny Pan po 40. Nie ukrywał żadnych wad przynajmniej tych zewnętrznych, wręcz je wskazywał

W zeszłym roku wymienione opony i przednie klocki hamulcowe - płyny podobno co sezon. Napęd nie był wymieniany od zakupu, łańcuch trochę obluzowany, ale podobno jeździ razem z żoną i czasem 90 kilowym synem :)

W poprzednim sezonie motocykl leżał na lewym boku (siedząc na motocyklu) i nie dokręcono śrubkę mocującą owiewką z przodu - po wymianie tego elementu. Jadąc na obwodnicy obluzowana śruba spowodowała, że pęd powietrza wyrwał lewą owiewkę, która wpadła pod tylne koło - element został wymieniony.

Motocykl co widać na zdjęciach miał ślizg na prawym boku. Lusterko również dostało, ale zostało naprawione i jest ok. Przytarta prawa owiewka boczna, owiewka przy szybce (do malowania), podnóżki i oberwało również sprzęgło - widać na zdjęciach. Uszkodzony element jest już zamówiony i Pan sądzi, że w środę go będzie miał - od razu wymieni.

Dodatkowo z rzeczy, które są do zrobienia to pęknięty układ wydechowy (kolektor wydechowy?) przy mocowaniu co również sprzedający ma zamiar zrobić - zespawać. Na kolanku wgniecenie, ale ono już było przy zakupie.

Jeżdżąc z żoną pękło mocowanie podnóżka - również na zdjęciu.

Motocykl ma przejechane ponad 19 000 km - przez rozkręcone sprzęgło nie mogłem się nim przejechać, ale odpaliliśmy go - według mnie pracuje równo - mam nagranie na dyktafonie dźwięku silnika - dorzucony do plików (teoretycznie winamp powinien otworzyć to rozszerzenie.

Sprzedający po złożeniu sprzęgła bez problemu może podjechać do serwisu ducati by sprawdzić motocykl - na koszt zainteresowanego.

Motocykl serwisuje sam ze względu na posiadanie warsztatu bądź u (tu mogę popełnić błąd) Marcina Stokłosy

... ale podobno jeździ razem z żoną i czasem 90 kilowym synem :)

na raz? :D

sorry za OT

JBo    0

sorry za OT

skoro syn ma 90kg to ile musi miec ojciec???

:lol: :lol: :lol:

sorry za OT

skoro syn ma 90kg to ile musi miec ojciec???

:lol: :lol: :lol:

I jaki zawias mają z tyłu? :shock:

resor od tarpana? :lol:

krl    0

Swoją drogą uszkodzenia w postaci pękniętego kolektora czy wgniecionego wywołują we mnie pytania co trzeba robić i jak by takie elementy zostały uszkodzone. :shock:

Panowie spokojnie. Właściciel jest na pewno lżejszy niż 90 kilo.

Wgniecenie na kolanku podobno już było przy zakupie 3 lata temu - nie wnikam, jak chcecie to sami możecie przedzwonić i zapytać.

Motocykl miał szlifa i tyle... po zrobieniu sprzęgła motocykl może być odstawiony do serwisu ducati w krakowie w celu sprawdzenia całej reszty. Jeśli byłoby wszystko ok - silnik zdrowy - to na prawdę kwestia pomalowania owiewek i piękne 999

Panowie spokojnie. Właściciel jest na pewno lżejszy niż 90 kilo.

Wgniecenie na kolanku podobno już było przy zakupie 3 lata temu - nie wnikam, jak chcecie to sami możecie przedzwonić i zapytać.

Motocykl miał szlifa i tyle... po zrobieniu sprzęgła motocykl może być odstawiony do serwisu ducati w krakowie w celu sprawdzenia całej reszty. Jeśli byłoby wszystko ok - silnik zdrowy - to na prawdę kwestia pomalowania owiewek i piękne 999

Moim zdaniem nie ma co przesadzać z szukaniem dziury w całym. Nigdy kilkunastoletni/kilkuletni motocykl nie będzie bez wad użytkowych. Trzeba się jedynie zastanowić na wartością (ujemną) tych wad w stosunku do wartości pozytywnej ogółu inwestycji (motocykla) i wtedy wyrokować.

witam

dziękować "Redjasper" za info i foto . masz u mnie Balantaisa/ bądź inny trunek jaki preferujesz.

dzwoniłem wczoraj ale ciągle niema złożonego sprzęgła coby się karną bądź wrócić do domu na moto, tak więc czekam.

Sprzęgło w całości będzie w środę - tzn wtedy powinna przyjść zepsuta część, którą widać na zdjęciach.

Z opisu, który wcześniej zamieściłem brakuje jeszcze pękniętej owiewki przedniej - też widać na zdjęciach.

Pamiętać trzeba z którego roku jest motocykl i za ile jest wystawiony. Ja bym Ci sugerował jeszcze poprosić sprzedającego po złożeniu sprzęgła o podjechanie do serwisu w Krakowie Ducati (dogadaj się z nimi odnośnie kosztów przeglądu) - zaoszczędzisz na przejazd i może coś więcej jeśli znajdą jakąś wadę - jeśli elementy, które już wiesz ze zdjęć plus przegląd w serwisie będzie ci odpowiadał to negocjuj i zapraszamy do Krakowa.

zimna kalkulacja w uszkodzone podzespoły itp. rocznik cena powoli przeważają na niekorzyść

tym bardziej że przy moto jest troszkę pracy i czasu a z faktu wykonywanej pracy go nie mam

a koszty serwisowe to i tak wiążą się z zakupem obojętnie jakiego stukata nawet jak poprzednik by się zarzekał że to i tamto wymienione

a druga sprawa że od 3 miesięcy nie daje mi spokoju jedna "S" z pod wawy

trza chyba zacisnąć pasa i nie szukać miodu w <font color='red'>[desmo]</font>

Nie wiem dlaczego nie mogę edytować wpisu... Motocykl został sprzedany i poproszono mnie o usunięcie zdjęć - zdjęcia usunięte z mojego serwera, ale chciałbym również usunąć link prowadzący do nieistniejącego już katalogu - proszę o pomoc adminów.

załatwione, zamykam

magda

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.