Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

Runda 11, Indianapolis

Polecane posty

krl    0

Karty w kwalifikacjach rozdane.

Kwalifikacje przerwane za sprawą wywrotek: Rozpoczął C. Stoner póżniej Spies i Hayden

A tak wyglądają wyniki kwalifikacji:

1PEDROSA D.Repsol Honda Team1:38.813

2LORENZO J.Yamaha Factory Racing+0.100

3DOVIZIOSO A.Monster Yamaha Tech 3+0.422

4SPIES B.Yamaha Factory Racing+0.466

5BRADL S.LCR Honda MotoGP+0.624

6STONER C.Repsol Honda Team+0.652

7CRUTCHLOW C.Monster Yamaha Tech 3+0.736

8HAYDEN N.Ducati Team+0.935

9BAUTISTA A.San Carlo Honda Gresini+1.259

10DE PUNIET R.Power Electronics Aspar+1.624

11ROSSI V.Ducati Team+1.950

12ESPARGARO A.Power Electronics Aspar+1.990

13HERNANDEZ Y.Avintia Blusens+2.384

Nie wiem na grzyba oni się po tym torze "plączą" - tyle paciaków, i większość w tym samym miejscu... To jak by zorganizować rundę na lotnisku w Modlinie - niby można, ale po co? Indianapolis nie powinno się odbywać, chyba jest masa innych fajnych torów MOTOCYKLOWYCH w USA :roll:

krl    0
Nie wiem na grzyba oni się po tym torze "plączą" - tyle paciaków, i większość w tym samym miejscu... To jak by zorganizować rundę na lotnisku w Modlinie - niby można, ale po co? Indianapolis nie powinno się odbywać, chyba jest masa innych fajnych torów MOTOCYKLOWYCH w USA :roll:

Niestety jak wszystko w Dornie liczy się kasa a tu jasno mówią w USA damy kasę jaką chcecie ale wyścig odbędzie się na legendarnym torze Indianapolis choć akurat tor po którym latają motocykle ma mało wspólnego z legendarnym owalem.

no i okazało sie ze motocykl crt moze byc szybszy od motogp - oczywiscie od VR na ducacie

krl    0

Tego właśnie nie rozumiem - ktoś taki jak Valentino Rossi nie powinien odpuszczać, poddawać się itd. a wyniki wskazują że dokładnie tak się dzieje.

czy ja wiem... widziales co sie dzialo jak wyjechał na miekkiej oponie? jakie uslizgi łapał

poza tym na takim torze wcale mu sie ne dziwie ze jechał ostroznie

krl    0

A to już inna sprawa faktycznie tor Indianapolis to obiekt dla wyjątkowo odważnych lub tych z małą ilością oleju w .....

N. Hayden dziś w wyścigu nie jedzie kontuzja, Casey Stoner też raczej nie pojedzie w wyścigu, obronna ręką wyszedł jedynie Spies.

Wracając do Rossiego sam powiedział że na tak przygotowanym motocyklu nie chce mu się jeździć.

moze cos w tym jest... walczył z ducati przez prawie dwa lata bezowocnie to moze juz mu sie nie chciec... nie podoba mi sie to ale jestem sklonny to zrozumiec

Ja mam jednak wrażenie, że Vale przegapił moment by "zejść ze sceny niepokonanym" - ale miło się rozczaruję, będąc jego fanem, jak w przyszłym roku da ogniem :twisted:

Ja mam jednak wrażenie, że Vale przegapił moment by "zejść ze sceny niepokonanym" - ale miło się rozczaruję, będąc jego fanem, jak w przyszłym roku da ogniem :twisted:

33 lata to trochę wcześnie co dopiero niecałe 30 Stonera ,mam nadzieję że miło sę jedna rozczarujemy a Ducat znajdzie właściwego jeżdzca bo jakoś brak mi nadziei do Doviego.

Widzę że treningi i kwalifikacje to straszna klapa :oops: . Barbera wracając po rekordowym czasie rehabilitacji złamanej piszczeli i strzałki (26 tygodni) uszkodził trzy kręgi , Hayden wstrząs mózgu także nie pojedzie no i Stoner z pękniętą kostką nie wiadomo jeszcze czy zostanie dopuszczony . Vale 11-ty - czyżby miał tylko "dojeżdżać" do końca sezonu mysląc tylko o następnym ?? Ale także ma szanse dojechać trzy pozycje wyżej niż normalnie :twisted: (prześmiewca)

Cazeyowi sezon jakoś nie układa się po jego myśli ,zamierzał zgarnąć kolejny tytuł i zniknąć w świetle chwały . Stawiam że jednak wcześniej czy póżniej zmieni decyzję i wróci do ścigania , możliwe że na Ducati :D . Co o tym sądzicie?

Siedzę w tej chwili na Węgrzech , szukam jakiegoś live streama , nasz sockerlive za granicą nie dostępny . Dajcie jakieś namiary pliz :D

no i kolejny nudny wyscig gp

1 pedrosa

2 lorenzo

3 dovi

jak tak dalej pojdzi eto pedrosa zrobi mistrza czego mu życzę. Nie jest juz wspierany przez hondę, jest na "wylocie" ale zaczal jezdzic madrze i dojeżdzac gromadzac cenne punkty dojrzał? co o tym myslisz krl?

krl    0
no i kolejny nudny wyscig gp

1 pedrosa

2 lorenzo

3 dovi

jak tak dalej pojdzi eto pedrosa zrobi mistrza czego mu życzę. Nie jest juz wspierany przez hondę, jest na "wylocie" ale zaczal jezdzic madrze i dojeżdzac gromadzac cenne punkty dojrzał? co o tym myslisz krl?

W każdym sezonie Dani ma lepsze i gorsze wyścigi - pomijam moja niechęć do tego zawodnika ale absolutnie nie widzę go na fotelu Mistrza myślę że jest to jeden z wyścigów w którym staje na pierwszym miejscu podium były takie w każdym sezonie i to wszystko.

Mi bardziej chodziło o to ze:

- dojeżdża KAŻDY wyścig co już jest osiągnięciem samym w sobie

- poza jednym wyścigiem kiedy był czwarty, zawsze pudło.

- ciała te punkty nie robiąc nic głupiego.

- sukcesywnie odrabia do lorenzo

- moze uciulac punkty na mistrza

- jeździ rozwazniej i doroslej wg mnie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.