Raxon 1 Napisano Październik 17, 2012 Witam ponownie, Tu są dwa ogłoszenia o których wspomniałem w powitalni. Zerknijcie swoim okiem, może ktoś nawet zna właściciela albo współpracował i może powiedzieć coś więcej. Właściciele mówią, że sprzęgło "coś głośno chodzi" więc wnioskuję, że z Ducatami za dużo do czynienia nie mieli ; ) http://otomoto.pl/ducati-monster-piekny ... 88177.html http://otomoto.pl/ducati-monster-900-M3418144.html W następnym tygodniu wyruszam w podróż po wymarzony model. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 18, 2012 Ja bym się bliżej zainteresował opcją nr 2. I nie dla tego, że z Puszczykowa :lol: , ale że: 1. Tańszy 2. 900 :twisted: 3. Mniejszy przebieg (roczniki te same: 2000) 4. Jak widzę zdjęcia, na których jeszcze woda po myciu nie wyschła, to mnie... :evil: To podobno najlepszy sposób na ukrycie wad... :roll: 5. Liczniki z obrotomierzem zamiast deski z Malucha ;) :lol: "WYDECH TERMAGONI (NIESAMOWITE BRZMIENIE)" - albo ktoś nie wie co sprzedaje, albo literówka ;) W obu przypadkach moto sprowadzone, więc dość duże prawdopodobieństwo braku jakiejkolwiek historii serwisowania, co skutkuje tzw. dużym przeglądem (czyt. dużym kosztem). Ale to Ty będziesz tym jeździł ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Październik 18, 2012 tą 750 odpuść sobie. Oglądałem ją kiedyś z żoną. Wcześniej stał za 10 300 i nie dziwie się, że tyle opuszczone bo leżał z jednej i drugiej strony co widać nawet na zdjęciach. Obdrapane sety jak i samo siedzisko do renowacji bo wychodzi pianka... Przyjąłbym z niego tylko pług pod silnikiem i owiewkę :) które zapewne też są do odświeżenia Coś co ma przypominać carbon jest wyblakłym od słońca czymś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Październik 18, 2012 Ten z wydechem Termagoni cieknie czy jakiś klient popuścił ? :roll: Osobiście lał bym wszystkich co wystawiają foty mokrych pojazdów ! A na temat - 900 jest cool :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Październik 18, 2012 Ta 750 dodatkowo zgubiła błotnik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Październik 18, 2012 Za takie pieniądze 9seta nawet nawet (jeśli jeździ prosto... :roll: ). Na moje oko miała ostrzejszą przygodę z tyłu. Wnoszę po tym, że ma inny wahacz niż oryginał - pewno z innego monstera lub st2, w każdym razie wahacz z wtryskowej 9sety to to nie jest:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArturN 0 Napisano Październik 18, 2012 Szmalu tak z ciekawości co jest nie tak z tym wahaczem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Październik 18, 2012 W 900 wahacz jest aluminiowy i trochę innej konstrukcji (ma np rolki)... Różnice w modelach z różnych roczników to inne mocowanie hamulca i tyle - mam akurat obie wersje:) jutro zrobię foty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Październik 19, 2012 Dzieki Panowie za zainteresowanie :) Jezeli chodzi o 750 to otrzymalem nawet filmik i nagranie pracy silnika. Co do "TERMAGONI" tez mnie to zniechecilo. Ciekawe zreszta czy to nie jest tylko naklejka. Zastanawiają mnie tez te super wymyte zdjecia i stwierdzenie wlasciciela ze juz sobie troche stoi. Pewnie nawet nie przepalany ale z tego co wiem Dukatowy cylinder bierze taki postoj na klate. Urzekl mnie ten w miare stockowy stan tej 750. "Do robienia" wg wlasciciela jest tylko wygieta klamka sprzegla i drobna zaprawka na baku. Ta maluchowa decha i tylko predkosciomierz wyglada okropnie. Jezeli chodzi o 900 to wlasciciel mowil ze sprzeglo bedzie do robienia bo strasznie glosno chodzi jak sie je odpuszcza. I zastanawia mnie czy nie zna sie kompletnie czy naprawde bebechy sa tak rozklekotane ze to nie jest odglos dukatowego sprzegla tylko zapowiedz duzych inwestycji. Wydech podobno Leo Vinci i w ogole super ekstra wsiadac i jezdzic. Podoba sie Wam ten wydech puszczony pod zadupkiem? Bo mi ni cholery. Dobrej nocy, pozdro!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Październik 19, 2012 Niezupełnie prawda. Były 900ie ze stalowym wahaczem. Aluminiowe miały wersje gaźnikowe, oraz Sie. Możliwe że tak samo jak z kilkoma innymi podzespołami nie ma tu 100% zasady. Niemniej stalowy wahacz wystepował w M900. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Październik 19, 2012 Redjasper, możesz powiedziec cos wiecej na temat tej 750ki? jezeli chodzi o lakier to i tak chce ją cala pomalowac, czarny metalik i czerwona rama oczywiscie. Bardziej chodzi mi o stan silnika etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Październik 19, 2012 Wiesz, nie będę stawiał życia, że nie wychodził z takim wahaczem, ale gwarantuje, że według chociażby katalogu części ducati monster ie z 2001r (dostępnego tu: http://www.ducati.com/services/maintenance/index.do - i nie ma tam rozgraniczenia na ie i sie, a nawet wydaje mi się, że ma on więcej wspólnego z ie - chociażby brak ohlinsa) wahacz tam jest inny - ma rolki, śrubę i ma minimalnie inny kształt od tego chociażby z 600 i wiem, że np. błotnik z takiego wahacza w katalogu nie będzie pasował kształtem do tego co ma gość w ogłoszeniu (wiem bo mam również wahacz taki jak gość w ogłoszeniu tylko nie zamontowany w moto). Niemniej jeśli jesteś Theo pewny to się spierać nie będę, bo może faktycznie nie ma 100% zasady... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Październik 20, 2012 Panowie, gleboko rozwazam te ogloszenia, mimo wszystko ta 750 wydaje mi sie ladniejsza i bardziej zadbana. Ale pomyslalem sobie, moze lepiej pozyczyc te 5k i wziac to http://otomoto.pl/ducati-monster-1000-g ... 81127.html Po pierwsze rekojmia, po drugie przebieg, po trzecie rocznik, po czwarte pewnosc stanu, po piate WTRYSK! (?) no i 1000cc. Doradzcie cos bo zaraz wsiade w samochod i sam tam pojade. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Październik 20, 2012 no to uwazaj jak po er5 na to wsiadziesz. ustaw sie tak, zebys nie mial jakiejs sciany przed soba ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Październik 20, 2012 he he. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asqrex 0 Napisano Październik 20, 2012 O na Puławskiej ciekawe :) w sumie jak będzie pogoda we wtorek to mogę się przeturlać tam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Październik 22, 2012 Popatrz w dziale sprzedam Klubowicz sprzedaje 1000dsa w wersji senna za 15 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach