Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Raxon

Wybór 750/900 dwa ogłoszenia

Polecane posty

Witam ponownie,

Tu są dwa ogłoszenia o których wspomniałem w powitalni.

Zerknijcie swoim okiem, może ktoś nawet zna właściciela albo współpracował i może powiedzieć coś więcej.

Właściciele mówią, że sprzęgło "coś głośno chodzi" więc wnioskuję, że z Ducatami za dużo do czynienia nie mieli ; )

http://otomoto.pl/ducati-monster-piekny ... 88177.html

http://otomoto.pl/ducati-monster-900-M3418144.html

W następnym tygodniu wyruszam w podróż po wymarzony model.

Pozdrawiam

Ja bym się bliżej zainteresował opcją nr 2.

I nie dla tego, że z Puszczykowa :lol: , ale że:

1. Tańszy

2. 900 :twisted:

3. Mniejszy przebieg (roczniki te same: 2000)

4. Jak widzę zdjęcia, na których jeszcze woda po myciu nie wyschła, to mnie... :evil: To podobno najlepszy sposób na ukrycie wad... :roll:

5. Liczniki z obrotomierzem zamiast deski z Malucha ;) :lol:

"WYDECH TERMAGONI (NIESAMOWITE BRZMIENIE)" - albo ktoś nie wie co sprzedaje, albo literówka ;)

W obu przypadkach moto sprowadzone, więc dość duże prawdopodobieństwo braku jakiejkolwiek historii serwisowania, co skutkuje tzw. dużym przeglądem (czyt. dużym kosztem).

Ale to Ty będziesz tym jeździł ;)

tą 750 odpuść sobie. Oglądałem ją kiedyś z żoną. Wcześniej stał za 10 300 i nie dziwie się, że tyle opuszczone bo leżał z jednej i drugiej strony co widać nawet na zdjęciach. Obdrapane sety jak i samo siedzisko do renowacji bo wychodzi pianka...

Przyjąłbym z niego tylko pług pod silnikiem i owiewkę :) które zapewne też są do odświeżenia

Coś co ma przypominać carbon jest wyblakłym od słońca czymś...

Ten z wydechem Termagoni cieknie czy jakiś klient popuścił ? :roll: Osobiście lał bym wszystkich co wystawiają foty mokrych pojazdów !

A na temat - 900 jest cool :thumbup:

Za takie pieniądze 9seta nawet nawet (jeśli jeździ prosto... :roll: ). Na moje oko miała ostrzejszą przygodę z tyłu. Wnoszę po tym, że ma inny wahacz niż oryginał - pewno z innego monstera lub st2, w każdym razie wahacz z wtryskowej 9sety to to nie jest:)

W 900 wahacz jest aluminiowy i trochę innej konstrukcji (ma np rolki)... Różnice w modelach z różnych roczników to inne mocowanie hamulca i tyle - mam akurat obie wersje:) jutro zrobię foty.

Dzieki Panowie za zainteresowanie :)

Jezeli chodzi o 750 to otrzymalem nawet filmik i nagranie pracy silnika.

Co do "TERMAGONI" tez mnie to zniechecilo. Ciekawe zreszta czy to nie jest tylko naklejka. Zastanawiają mnie tez te super wymyte zdjecia i stwierdzenie wlasciciela ze juz sobie troche stoi. Pewnie nawet nie przepalany ale z tego co wiem Dukatowy cylinder bierze taki postoj na klate.

Urzekl mnie ten w miare stockowy stan tej 750. "Do robienia" wg wlasciciela jest tylko wygieta klamka sprzegla i drobna zaprawka na baku.

Ta maluchowa decha i tylko predkosciomierz wyglada okropnie.

Jezeli chodzi o 900 to wlasciciel mowil ze sprzeglo bedzie do robienia bo strasznie glosno chodzi jak sie je odpuszcza. I zastanawia mnie czy nie zna sie kompletnie czy naprawde bebechy sa tak rozklekotane ze to nie jest odglos dukatowego sprzegla tylko zapowiedz duzych inwestycji. Wydech podobno Leo Vinci i w ogole super ekstra wsiadac i jezdzic.

Podoba sie Wam ten wydech puszczony pod zadupkiem? Bo mi ni cholery.

Dobrej nocy, pozdro!!

Niezupełnie prawda. Były 900ie ze stalowym wahaczem. Aluminiowe miały wersje gaźnikowe, oraz Sie.

Możliwe że tak samo jak z kilkoma innymi podzespołami nie ma tu 100% zasady. Niemniej stalowy wahacz wystepował w M900.

Redjasper, możesz powiedziec cos wiecej na temat tej 750ki? jezeli chodzi o lakier to i tak chce ją cala pomalowac, czarny metalik i czerwona rama oczywiscie. Bardziej chodzi mi o stan silnika etc.

Wiesz, nie będę stawiał życia, że nie wychodził z takim wahaczem, ale gwarantuje, że według chociażby katalogu części ducati monster ie z 2001r (dostępnego tu: http://www.ducati.com/services/maintenance/index.do - i nie ma tam rozgraniczenia na ie i sie, a nawet wydaje mi się, że ma on więcej wspólnego z ie - chociażby brak ohlinsa) wahacz tam jest inny - ma rolki, śrubę i ma minimalnie inny kształt od tego chociażby z 600 i wiem, że np. błotnik z takiego wahacza w katalogu nie będzie pasował kształtem do tego co ma gość w ogłoszeniu (wiem bo mam również wahacz taki jak gość w ogłoszeniu tylko nie zamontowany w moto).

Niemniej jeśli jesteś Theo pewny to się spierać nie będę, bo może faktycznie nie ma 100% zasady...

Panowie, gleboko rozwazam te ogloszenia, mimo wszystko ta 750 wydaje mi sie ladniejsza i bardziej zadbana.

Ale pomyslalem sobie, moze lepiej pozyczyc te 5k i wziac to http://otomoto.pl/ducati-monster-1000-g ... 81127.html

Po pierwsze rekojmia, po drugie przebieg, po trzecie rocznik, po czwarte pewnosc stanu, po piate WTRYSK! (?) no i 1000cc. Doradzcie cos bo zaraz wsiade w samochod i sam tam pojade. Pozdro

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.