ducafil 10 Napisano Listopad 18, 2012 witam. jak w temacie, kupię oryginalną, prostą górną półkę na kierownicę typu fatbar do monstera, ew zamienię za półkę z mocowaniem na zwykłą 22,2mm kierownicę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 19, 2012 hmm, w monsterach nie występują półki na 28,9mm zintegrowane z riserami, jak ma to miejsce przy 22mm kierownicy. Zawsze jest przykręcany riser. Oryginalny, nieszczególnej urody. Może warto pomysleć w takiej sytuacji o riserach/adapterach z 22mm na 28,9. Tak czy inaczej riser musi być, a nie trzeba kupować półki. Oczywiscie nie musi to być Rizoma, jest wielu producentów. Poglądowo rysunek zamieszczam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 19, 2012 Skoro ju z kupiłeś półkę ze zintegrowanym mocowaniem na 22mm, bardziej rozsądne będzie dokupienie przejściówek, tak jak wspomniał Theo. Należy jednak pamiętać, że kierownica będzie troszkę wyżej niż standardowo - mi osobiście pasuje takie wysokie mocowanie, zarówno optycznie jak i ergonomicznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Listopad 19, 2012 no właśnie mam założone risery z O24 takie jak miał mateuss. myślałem, że półki są inne. czyli jeśli uda mi się dokupić oryginalne risery od s2r/s4r to będą pasować do półki 22,2? jeśli tak to muszę zmienić treść anonsu ;) btw.-jaki koszt tej rizomy i czy spasuje do mojej półki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 19, 2012 Gdzies posiałem nr tel do Ciebie. Dryndnij, łatwiej to przez telefon dogadać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Listopad 19, 2012 oki, dzięki Theoś, miałem chwilkę luzu na założenie wątku, a potem 4dostawy i dniówka przeleciała :lol: jutro się odezwę w wolnej chwili na wykładzik ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach