Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
SticV

Monster 620 Częstochowa

Polecane posty

Witam!

Ostatnio znalazłem takowy sprzęciór:

http://allegro.pl/ducati-monster-620-i2809636153.html

bądź tu:

http://tablica.pl/oferta/ducati-monster-620-CID5-ID1QWI9.html

Udało mi się nawiązać nawet kontakt ze sprzedawcą!

centerhttp://img233.imageshack.us/img233/5293/rozmowad.jpg[/img]

Nadal cisne go o lepsze zdjęcia ;]

Prosiłbym o analizę tego Monsterka. Może ktoś go widział, a może ma ktoś niedaleko i mógłby dla mnie na niego zerknąć ? Zastanawia mnie też różnica w cenie pomiędzy allegro i tablicą :lol:

Pozdrawiam!

Prawy wydech przytarty od gleby.

Górna półka jakoś dziwnie siedzi jakby za zgłęboko na lagach :?

Cena podobna do przebiegu nie wróży nic dobrego tym bardziej ze fot dokladniejszych nie wysyła.

Ja bym odpuścil, a jesli szukasz naprawdę pewnej sztuki polecam DE.

Pan zadeklarował się wysłać zdjęcia jutro. Jak dotrą to nie zawaham się ich tu umieścić.

No właśnie ten przebieg mnie zadziwia. Nie chce też powiedzieć ile już nim jeździ. Strasznie mnie nurtuje ten monster.

Ale no cóż. Jak wyśle zdjęcia to będziemy myśleli dalej.

Nie chce też powiedzieć ile już nim jeździ.

:roll:

"Motor przyjechał z Włoch natomiast ja jestem jego pierwszym właścicielem w kraju. Motocykl został profesjonalnie przygotowany do sezony i przejechał około 3000 km. W obecnej chwili ma przejechane 9315 km."

Ja to widzę tak:

Sprzedawca dostał moto sprowadzone z Włoch ze stanem ok. 6315 km. W PL zrobił 3000 km. - proste, więc po co ma się powtarzać ?

Fakt, że nie udzielił odpowiedzi na drugą część Twojego pytania "Jakie czynności były w nim wykonane ?" martwi bardziej.

EDIT:

Prawy wydech przytarty od gleby.

A ja widzę na lewym :roll:

post-535-1366038910,6274_thumb.jpg

Ja bym odpuścil, a jesli szukasz naprawdę pewnej sztuki polecam DE.

Niczym nie uzasadnione przekonanie.

W monsterach oryginalny tłumik można przytrzeć gdy komuś moto na jedna strone przeważy. O niczym to nie musi świadczyc. Prawde powiedziawszy na palcach jednej ręki policzyłbym monstery z nieprzytartymi kominami widziane w zyciu.

Miałem bardzo podobne obtarcie spowodowane właśnie glebą. Inaczej sie rysuje podczas dużego złożenia.

A co z górną półką :?: Tylko mnie sie nie podoba :?:

Theodor przekonanie uzasadnione wieloma sprzętami. Wszystkie wynalazki wyjezdzaja i trafiaja do nas i dalej na wschod.

post-573-1366038911,3984_thumb.jpg

Górna półka jest normalnie, przecież jej pozycja jest ustalona na sztycy główki ramy. Jesli rury zawieszenia wystają znacząco powyżej oznacza to ze ktos je tak ustawił by obnizyć motocykl, nic poza tym.

My sami sprzedaliśmy bodaj kilkanascie motocykli sprowadzonych z włoch którym nic nie brakowało, kilka wręcz w stanie perfekcyjnym. Tak więc jest w Polsce wiele motocykli naprawde wartych uwagi. Naprawde nie trzeba szukać w DE by kupić coś fajnego, a juz na pewno nie wyłacznie tam.

Bo idąc dalej Twoim tokiem rozumowania, musiałbyś przy sprzedazy swojego motocykla odradzać go klientom jako że dobre sztuki to tylko z DE ;)

Nie mowie ze wyłacznie tam, ale chyba blizej do DE niz do IT :?:

I tak SticV najlepiej bedzie jak sie umowisz na ogledziny bo raczej z czestochowy nie ma chyba nikogo na forum.

Ja to widzę tak:

Sprzedawca dostał moto sprowadzone z Włoch ze stanem ok. 6315 km. W PL zrobił 3000 km. - proste, więc po co ma się powtarzać ?

Fakt, że nie udzielił odpowiedzi na drugą część Twojego pytania "Jakie czynności były w nim wykonane ?" martwi bardziej.

Mój błąd - nie doczytałem. Ale tak jak mówisz, chciałem wiedzieć jak przez te 3kkm dbał o maszyne ;-) Ciężko powiedzieć co zawiera się w "Profesjonalnym przygotowaniu do sezonu".

Nie mowie ze wyłacznie tam, ale chyba blizej do DE niz do IT :?:

I tak SticV najlepiej bedzie jak sie umowisz na ogledziny bo raczej z czestochowy nie ma chyba nikogo na forum.

Oględziny muszą być tak czy inaczej, ale chciałbym wiedzieć najpierw czy warto palić paliwo. Swoją drogą ciekawe że na tak dużym forum akurat w częstochowie nikt nie stacjonuje :shock: :)

Czekam na te zdjęcia od sprzedawcy bo ja osobiście na tych zdjęciach nie za wiele widzę. Me oczy skażone są wysoką rozdzielczością :twisted:. A i wasze bystre oczy na pewno więcej cudów tam wynajdą :)

Zgadzam się z Theo w 100% i powiem jedno. Sam mam przytarte oba wydechy (czy też wgniotki w tych "standardowych" miejscach) i jakoś nie przeszkodziło mi to jeździć cały sezon ;)

Moto trzeba obejrzeć i tyle... ewentualnie zapytać o to co tu jest zauważone...

Bliżej do Częstochowy niż do DE ;)

Oj bliżej bliżej. Zdjęcia szału nie robią, ale zawsze cosik lepsze. Przyjrzałem się tym kominom, prawy faktycznie jest przytarty, co do lewego to sam nie jestem pewien co to takiego. No nic wstawiam jak obiecałem.

http://imageshack.us/g/1/9886679/ Tutaj macie link do albumu.

I zdjęcia dla lenwiych:

1001548c.jpg

1001546j.jpg

1001544h.jpg

1001543h.jpg

1001542q.jpg

1001541p.jpg

1001540gn.jpg

1001539b.jpg

1001545n.jpg

1001547c.jpg

Wyglada dobrze, warto pojechac obejrzeć, tym bardziej że masz niedaleko.

A no trzeba będzie podjechać :) Może uda się w ten weekend. Muszę umówić się ze znajomym mechanikiem no i ze sprzedawcą. Mam nadzieję że nikt mi go nie sprzątnie do tego czasu.

Wyglada dobrze, warto pojechac obejrzeć, tym bardziej że masz niedaleko.

Nawet jeśli motocykl był podpicowany do sprzedaży, to stan wcześniejszy i tak był niczego sobie.

Silnik czyściutki bez złażącej farby, wszystko wygląda poprawnie.

Zgadzam się z Theodorem, jedź obadaj i posłuchaj.

Jest dla Monsterów coś typowego czego powinienem się wystrzegać i zwrócić szczególną uwagę? Jakieś dziwne dźwięki, stuki puki świsty które świadczą o jakiejś usterce. Niewiele póki co obcowałem z Dusiami, fajnie by było jakbyście mnie troszkę poduczyli :-)

A jak nie odpali? Przyświecić kiepem czy ma paliwo, si? :twisted:

Nieee, poprostu spojrzyj na napis/logo producenta na zbiorniku :lol: :twisted:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.