toldi 0 Napisano Grudzień 10, 2012 Motocykl kolegi, na chodzie, jeździ, miał być odbudowywany ale kolega przeliczył się z kosztami, cena około 9tys., bez dokumentów, przywieziony zza granicy, kontakt- 509252909 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Grudzień 11, 2012 Widziałem go na Allegro. Ciekawy egzemplarz :thumbup: W dużym stopniu oryginalny, widać, że brał udział w zawodach, no i silnik już Desmo (jeśli się nie mylę) ... ale trochę drogawo jak dla mnie, szczególnie, że bez dokumentów. Mam nadzieję, że znajdzie godnego mu właściciela. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Grudzień 11, 2012 Piękna maszyna do obudowy... Za to cena nie ten teges. Może dla jakiegoś konesera i maniaka marki... ale w sumie tutaj o takie nie powinno być trudno XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Grudzień 11, 2012 Nie desmo, silnik typowy widecase sprężynowy jeden z ostatnich włoskich potem do tych Scramblerów silniki robiono w Hiszpanii przez Mototrans, Brakuje paru ważnych elementów: -zegarów na oddzielnej cienkiej półeczce, -lampa ze stacyjką ma tylko chromowany rim, a skorupa czarna lekko wydłużona Cena w takim stanie wg. mnie dość mało atrakcyjna, tym bardziej , że bez możliwości rejestracji, ale może ktoś chętny się znajdzie... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Grudzień 11, 2012 A ;) by zarejestrować pojazd jako zabytkowy obecnie nie są juz potrzbne dokumenty....Więc to nie problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Grudzień 11, 2012 Na wstępie przepraszam za OT ale jakby coś ktoś myślał to mam namiar na taką sztukę 3,5 tyś eur. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Grudzień 11, 2012 Wygląda mi to na 500 Sport Desmo, chyba z 1977 roku... Za te kaszaniaste manetki tłukłbym gorącymi łańcuchami po ja...ach :mrgreen: Ładniejszy byłby w oryginalnym kolorze czerwonym z białym pasem i czarnymi boczkami... Pozdr.J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Grudzień 11, 2012 350 Sport Desmo 1977r - faktycznie jeżeli chodzi o lkaier o dziwo żółty jest dorobiony pod oryginał ale brakuje mu czarnego paska z ramką ten model był też w poj. 500cc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Grudzień 11, 2012 Zasugerowałem się mocowaniem lampy do przedniego zawieszenia, dlatego napisałem 500 SD...ale oczywiście 350 też były...ale yellow a nie cytrynka oczo...ebna hahahahhahaha :lol: Luz... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Grudzień 11, 2012 Nie desmo, silnik typowy widecase sprężynowy jeden z ostatnich włoskich potem do tych Scramblerów silniki robiono w Hiszpanii przez Mototrans,Brakuje paru ważnych elementów: -zegarów na oddzielnej cienkiej półeczce, -lampa ze stacyjką ma tylko chromowany rim, a skorupa czarna lekko wydłużona Cena w takim stanie wg. mnie dość mało atrakcyjna, tym bardziej , że bez możliwości rejestracji, ale może ktoś chętny się znajdzie... Pozdr. J-999 No tak, głupio mi. Nie wiem skąd mi się ubzdurało, że scramblery w szerokiej ramie miały silniki desmo. Zauważ, że nie ma gniazda do obrotomierza i napinacz łańcucha ma jak w RT. Wajcha zmiany biegów też sportowa i wycięta obudowa zębatki. Może ktoś nim jeździł w MX-sie we Francji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Grudzień 12, 2012 No cały wahacz ma inny, oraz ten tłumik, nie mam nigdzie takiego sposobu mocowania, no i kierownica z poprzeczką, możliwe, że ktoś po prostu przerobił na własny użytek typu MX, ciekawe, czy obręcze aluminiowe (?) Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Grudzień 12, 2012 Nie jest przerabiany, na obu tabliczkach typ to SCR, obudowa zębatki nie ma śladów cięcia, brakuje po prostu elementu, który jest do niej przykręcany. A jeśli już chodzi o ścisłość to automat od biegów, osłoną zębatki jest tylko "przy okazji" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Grudzień 12, 2012 Jak do wiosny się go nie pozbędzie to chętnie przejechałbym się do Nowego Dworu oblukać go i obfotografować. Zasiliłby moje elektroniczne archiwum. :) ... przy okazji chętnie popatrzyłbym na Twoją Allazzurę - no i byłaby okazja się spotkać i pogadać ;) Co Ty na to? Mało mamy zabytkowych Ducati w kraju a tu już dwa takie okazy tak blisko Gdańska ;) pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Grudzień 12, 2012 Nie wiem czy jeszcze będzie stał, właściciel dużo jeździ i miał w planach go wywieźć na jakiś bazar chyba do włoch ale zapraszam :) A co do tej osłony zębatki faktycznie jest wycięta ale tak ładnie, że wygląda jak bym ja to zrobił ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach