Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
arkadiusz

Kupię Monstera S2R lub 696

Polecane posty

http://otomoto.pl/ducati-696-monster-M3496562.html

Artur (http://forum.docpoland.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=779)mieszka w Dąbrówce, więc to niecałe 10 km od Ławicy

No i maszyna zrobiona z gustem, bez oszczędności i pod opieką Macieja.

Historia serwisowa to połowa sukcesu, a tutaj to masz.

http://otomoto.pl/ducati-696-monster-M3496562.html

Artur (http://forum.docpoland.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=779)mieszka w Dąbrówce, więc to niecałe 10 km od Ławicy

No i maszyna zrobiona z gustem, bez oszczędności i pod opieką Macieja.

Historia serwisowa to połowa sukcesu, a tutaj to masz.

Nie żeby go to dyskwalifikowało, ale z tego co udało mi się dowiedzieć:

- z "bogatej" historii serwisowej, tylko paski i olej był u Maćka robiony w połowie 2011 roku gdzieś przy 7000km, zaraz po zakupie, nic więcej - a zatem tak od razu na dzieńdobry należy mu się pełen serwis

- brak karty kodowej

- jeden oryginalny kluczyk, drugi dorobiony ale nie działąjący bo nie dokodowano - zapewne da się coś z tym zrobić, ale dodatkowe koszta

- kupiony we Francji przez obecnego właściciela, po szlifie (podobno delikatnym) już nie pamiętam na którą stronę

proszę Cię , kup cos wiekszego niz 696 , budżet masz wiec nie sciemniaj ;)

Witam

Kupię Monstera S2R lub 696.

Nie żeby go to dyskwalifikowało, ale z tego co udało mi się dowiedzieć:

- z "bogatej" historii serwisowej, tylko paski i olej był u Maćka robiony w połowie 2011 roku gdzieś przy 7000km, zaraz po zakupie, nic więcej - a zatem tak od razu na dzieńdobry należy mu się pełen serwis

- brak karty kodowej

- jeden oryginalny kluczyk, drugi dorobiony ale nie działąjący bo nie dokodowano - zapewne da się coś z tym zrobić, ale dodatkowe koszta

- kupiony we Francji przez obecnego właściciela, po szlifie (podobno delikatnym) już nie pamiętam na którą stronę

Spoko. :)

Tylko teraz czekam, kiedy napiszesz cokolwiek o "bogatej" historii serwisowej M696 z Motomaniax. (link od Theo) ;)

"kontrola pasków rozrządu, wymiana oleju silnikowego wraz z filtrem, wymiana płynów hydraulicznych" - czy to ma oznaczać, że wiecie kiedy był zrobiony pełen serwis ?

Czy też tak na "dzień dobry należy mu się pełen serwis" ? ;)

Wiem, że 2009 rok i 4500 km, ale bez Termi i innych "błyskotek", które swoje kosztują.

Myślę, że Arek sam jest w stanie wybrać najlepszą opcję dla siebie. :D

Oczywiscie, tylko nie zawsze tańszy motocykl w zakupie wychodzi taniej w finalnym rozliczeniu. Ale jak napisałeś, to nabywca sam decyduje.

Olaf szukam S4RS i szukam i nic... Nawet rozważałem zakup jakiegoś uszkodzonego ale przednie zawieszenie ohlinsa to 14 tyś. Więc taniej kupić nowe 1100evo w Łodzi niż dopieścić RSa

Chyba, że mi swojego dasz a sobie jakiegoś diavelka kupisz :)

http://otomoto.pl/ducati-monster-1100-evo-M3204105.html dokładam 7 tyś i jest nówka. W tym czarnym musiał bym wymieniać siedzisko napęd no i zrobić gruntowny przegląd bo ma 7 lat. Jeszcze by lakiernik doszedł bo rama i bak nie mogą być w tym samym kolorze :)

Ten czarny RS z linka jest od kogoś z forum?

Trochę sie pogubiłem, szukasz 696 czy RS-a bo między nimi jest przepaść jak kanion colorado...

Trochę sie pogubiłem, szukasz 696 czy RS-a bo między nimi jest przepaść jak kanion colorado...

Sercem i na oko to wg mnie nigdy nie będzie ładniejszego monstera niż S4RS na 10szprychowym kole i złotych lagach. To moje marzenie. Tyle, że za cienki jestem żeby samemu taki wyszukać. W zasięgu moich rączek nie ma żadnego. Idąc na ustępstwa S2R do odnowienia pod siebie albo 696 prawie nówka.

Streetfighter jak dla mnie jest przesadzony. No i ze mnie taki motocyklista jak... Mam na koncie jakieś 500 km jazdy nie przekraczając setki. Monster to i tak będzie dla mnie potwór do oswojenia.

Spoko. :)

Tylko teraz czekam, kiedy napiszesz cokolwiek o "bogatej" historii serwisowej M696 z Motomaniax. (link od Theo) ;)

"kontrola pasków rozrządu, wymiana oleju silnikowego wraz z filtrem, wymiana płynów hydraulicznych" - czy to ma oznaczać, że wiecie kiedy był zrobiony pełen serwis ?

Na wstępie przepraszam za off-top.

Tak, wiemy kiedy i gdzie był robiony pierwszy serwis, bo jest do niego książka gwarancyjna. "Pełen przegląd" to był jego pierwszy przegląd, bo jak byś nie zwrócił uwagi, motocykl ma przejechane 4500km. Zatem jest po pierwszej kontroli gwarancyjnej na 1000km.

Miałem pytać dokładnie o to samo ale ciekaw byłem kto jeszcze zauważy i wyciągnie na wierzch ten rozstrzał :D

KGr    1

Wariot z desmosilesii, tutaj chyba go nie bylo. Jego kuzyn zajmuje sie sprowadzaniem motocykli (motobox, stad wlasnie przez nich ogloszenie wystawione). Rozmawialem z nim jak szukalem moto, cena jest do (sporej) negocjacji. Samego moto nie widzialem. A kolor to zawsze mozesz sie zwrocic do mnie, wymyslimy cos wyjatkowego :)

Wariot z desmosilesii, tutaj chyba go nie bylo. Jego kuzyn zajmuje sie sprowadzaniem motocykli (motobox, stad wlasnie przez nich ogloszenie wystawione). Rozmawialem z nim jak szukalem moto, cena jest do (sporej) negocjacji. Samego moto nie widzialem. A kolor to zawsze mozesz sie zwrocic do mnie, wymyslimy cos wyjatkowego :)

Ja to moto na żywo widziałem w Motobox. Na zdjęciach wygląda na nieco mniej zmęczone niż jest w rzeczywistości :D

Ale nie jestem żadnym mechanikiem i nie podejmuje się oceny innej niż wizualna... trza by go obejrzeć dokładnie z kimś kto posiada odpowiednią wiedzę mechaniczno - techniczną...

KGr    1

Ja to moto na żywo widziałem w Motobox. Na zdjęciach wygląda na nieco mniej zmęczone niż jest w rzeczywistości :D

A szkoda, bo na fotach wyglada naprawde fajnie. W motoboxie byl tez czarny s2r z matowym zawieszeniem z przodu.

A szkoda, bo na fotach wyglada naprawde fajnie. W motoboxie byl tez czarny s2r z matowym zawieszeniem z przodu.

Nie no - tragedii jakiejś nie ma - ale nie do końca bym się zdjęciami sugerował. :)

nie spiesz sie z zakupem , jest jeszcze czas . Co do kupowania rozbitków to daj sobie luz , chyba nie myslisz o bialym z allegro ? tam jest tez rama zlamana ( zawias ohlinsa kosztuje 8 tys zł - nowy )

Diavel odpada 1.- kwestia finasów 2.- s4rs mi sie jeszcze nie znudził :D

ale jeżeli jestes nastawiony na s4rs to zadzwon do Bondmotors tam gdzie ja kupowałem na pewno znajda Ci cos godnego uwagi.

Ten czarny z allegro z tego co wiem to kogos z klubu desmosilesia , musiał bys zrobic rozeznanie czy jest w ogole wart zachodu , cena do negocjacji ale musiałbys mocno go zdoic . Ma kilka ciekawych dodatków , ale mnie najbardziej zastanawia ze moto ma wyskalowane zagary w km i milach a w ogloszeniu jest ze jest z Włoch , takie zegary sa tylko w UK.

Olaf szukam S4RS i szukam i nic... Nawet rozważałem zakup jakiegoś uszkodzonego ale przednie zawieszenie ohlinsa to 14 tyś. Więc taniej kupić nowe 1100evo w Łodzi niż dopieścić RSa

Chyba, że mi swojego dasz a sobie jakiegoś diavelka kupisz :)

Dołączam do wątku, jeśli kupię w najbliższym czasie Classica mój essedueerre 1000 będzie na sprzedaż...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.