Franz 0 Napisano Luty 8, 2013 Zgadzam sie w 100! Tak jak mówisz motocykl był na początku obmyslany i projektowany jako zupełnie inny. Wyszedł Wielki chaos i bajzel. Układaja cos w nieposprzatanym garażu. Coś tu tez nie gra mam wrażenie, że jest tu drugie dno.............. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Luty 8, 2013 Zgadzam sie w 100! Tak jak mówisz motocykl był na początku obmyslany i projektowany jako zupełnie inny. Wyszedł Wielki chaos i bajzel. Układaja cos w nieposprzatanym garażu.Coś tu tez nie gra mam wrażenie, że jest tu drugie dno.............. Nie rozumiem, co masz na myśli pisząc, że jest drugie dno? Ja takowego drugiego dna nie widzę. Myślę, że Ducati zachłysnęło się sukcesem genialnego kierowcy i w następstwie uznało, że nie ma sensu poprawiać dzieła, które wydawało się doskonałe. Życie pokazało coś zupełnie innego - przez ostatnie 4 lata inżynierowie w Ducati starali się wmówić zawodnikom, że motocykl jest doskonały M. Melandriego wysyłano nawet do lekarza. Przypominam, że poza C. Stonerem w zasadzie żaden inny zawodnik a byli to zawodnicy światowego formatu nie osiągnął znaczących sukcesów na Desmosedici – można mówić jedynie o przebłyskach formy i wyścigowym szczęściu. Ducati dosiadali: L. Capirossi, C. Checa, S. Gibernau, T. Bayliss, A. Baross, M. Melandri, N. Hayden, V. Rossi Czas obnażył niedoskonałości motocykla i arogancję inżynierów a reszta stawki w tym czasie nie bała się rewolucji i poczynili olbrzymie postępy. Niemcy po przejęciu Ducati podeszli w typowy dla siebie sposób – rozejrzeć się, pomyśleć, sprawdzić itd. Krótko mówiąc wydawało się że ewolucja będzie odpowiednim kierunkiem – niestety w tej sytuacji ewolucja to za mało – potrzebna jest rewolucja. Jedyne czego można się obawiać to zamknięcia projektu MotoGP – Niemcy są racjonalni a w dodatku sprzedaż Ducati wzrasta bez względu na sukcesy lub ich brak w MotoGP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 8, 2013 A ja przypominam, że Bayliss w ostatnim wyścigu sezonu 2006 wystartował z dziką kartą i pokazał Rossiemu gdzie raki zimują... ale to historia...tak, czy siak, ja teraz znów mogę kibicować Ducati nawet jak CRT będzie ich objeźdżać... a co... Pzdr. J. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2013 Coś tu tez nie gra mam wrażenie, że jest tu drugie dno.............. Ale gdzie? Jedyne czego można się obawiać to zamknięcia projektu MotoGP Rachunek ekonomiczny w tym wypadku nie jest chyba taki prosty, niemniej jednak po nowym właścicielu Ducati można się spodziewać bardzo radykalnej decyzji, ale to i tak dopiero po tym sezonie :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 8, 2013 Wg mnie jesli CRT bedzie objezdzalo giepowki Ducati to zamknięcie projektu na rok czy dwa i powrót z nowym motocyklem (którego nie bedą dotyczyły zakazy testów bo przecież zespołu nie ma w gp ) moze tylko wyjść na dobre. Wole wcale nie oglądać Ducatów niz widzieć jak zamykają stawkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 9, 2013 Ale nie wstyd oglądać bez vale :mrgreen: Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 Bez vale wstyd jeszcze większy bo w zeszłym sezonie to on robił wyniki dla Ducati A najbardziej wstyd to czytać takie zasciankowe homofobiczne komentarze. Rzygac sie chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 9, 2013 Smacznego :mrgreen: ... Vale wyciągnął z Ducati dziesiątki mln dolarów... to jego "zasługa", a za te "stracone" $ możnaby lepiej rozwijać projekt...lub podkupić Marqeza Pozdr. J-999 P.S. Proszę nie odbiegać od tematu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 Taak bo to VR zabiegał o starty w Ducati a nie odwrotnie prawda? I to nie on od samego początku namawiał na kompleksowa zmianę motocykla co było wbrew koncepcji Preziosiego A o podkupieniu Marqueza to chyba sobie jaja robisz... Ducati po pierwsze nie przepchneloby zmiany przepisów dla rookies, po drugie nie przebiloby oferty Hondy, po trzecie chyba nie sądzisz ze Marquez mając w perspektywie walkę o mistrza (przy jego wynikach z testów moze o tym myśleć) wybralby najgorsza z giepowek w stawce? Litości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Luty 9, 2013 Stanowczo protestuje ;) Vale nie wyciągnąłby nic gdyby Ducati nie chciało zapłacić w dodatku zapłacono dokładnie tyle na ile Panowie się umówili. Chyba wszyscy byli w pełni władz umysłowch realizując zapisy kontraktu - jeżeli było inaczej oznaczałoby to, że była to zbiorowa paranoja wielu ludzi. Dodatkowo widzę, że nie pamiętasz o cyferkach które podano. Vale był bardzo drogi ale też dzięki kontraktowi z Vale Ducati zyskało dodatkowych sponsorów a co za tym idzie otrzymało środki na prowadzenie projektu. Sama sprzedaż gadżetów związanych z Ducati i Vale pokryła kontrakt Rossiego i jak powiedział C. Ezpeleta jest to absolutny fenomen Rossiego. Tego fabryce nie zapewniłby żaden inny aktualnie startujący zawodnik Valentino Rossi to instytucja i potężna firma o olbrzymiej wartości. Nie zapominaj proszę, że Rossi to jest marka która ma swoją wartość i myślę, że najlepszym przykładem tego, że Ducati nie miało strat - była chęć przedłużenia kontraktu z Valentino i w dodatki podniesiono mu gażę o 5mln/eur!!!. Czy myślisz że Niemcy byli na tyle głupi by kłaść dodatkowo 5 mln/euro? Dalej uważasz, że Valentino Rossi naciągnął Ducati na kasę i spowodował jakieś wielkie straty?. Zapewne największy uszczerbek na wizerunku po tej dwu letniej przygodzie ma sam Valentino Rossi (mówiono, że się skończył, że się wypalił, że nie jest już szybki itd, itp. ). Ostatnie testy dowiodły dobitnie, że to niestety on miał rację. Na M1 jest szybszy dokładnie o tyle do czołówki ile brakowało mu do niej na Ducati i jakbyśmy jako fani Ducati na to nie patrzyli Vale postawił tym samym kropkę i obnażył niedoskonałość projektu Desmosedici. Od czterech lat Ducati drepcze z projektem w miejscu nie słuchając zawodników dosiadających motocykla. Nie dajmy się zwariować nie można uznać że zawodnicy takiej klasy jak Bayliss, Melandri, Capirossi, Dovizioso, Hayden, Gibernau, Checa są niemotami i nie potrafią kompletnie poruszać się na motocyklu. Zupełnie nie rozumiem jak można oskarżać Rossi-go, że jest wart tyle ile chcą za niego zapłacić ( coś widać jest na rzeczy, że chcą za niego tyle płacić) w dodatku na tą wartość przez lata sobie zapracował. W historii wyścigów motocyklowych zawodników takiego formatu można by wymienić kilku a w dodatku jak i kto by nie pozycjonował tych zawodników VR zawsze będzie w trójce a dla mnie w dwójce najlepszych w historii tej dyscypliny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 Klekota nie przekonasz bo wiesz rossi to przeplacany pedal bez talentu co to wydymal Ducati na duża kase nic nie dając w zamian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 9, 2013 Nigdzie nie napisałem, że nie ma talentu, talent ma, ale nie do zdobywania laurów dla Ducati... A dał tyle, że zamiast rozwoju w dobrym kierunku, poszli w złym i to jest fakt. Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Luty 9, 2013 Nigdzie nie napisałem, że nie ma talentu, talent ma, ale nie do zdobywania laurów dla Ducati... A dał tyle, że zamiast rozwoju w dobrym kierunku, poszli w złym i to jest fakt. Pozdr. J-999 Nie no to jest już jakaś herezja. Zawodnik opisuje swoje odczucia względem zachowania motocykla typu ( motocykl wężykuje, wali się w zakręty, jest podsterowny, nadsterowny itd, itp) a od zmian i ich kierunku są INŻYNIEROWIE i cały sztab projektantów w tym wypadku w dziale DUCATI CORSE. ZAWODNIK NIE ZMIENIA WAHACZY NIE PRODUKUJE RAM I CZĘŚCI SILNIKA CZY ZAWIESZENIA. A fakt, że próbowali wszystkiego świadczy jedynie o tym, że byli kompletnie zdezorientowani i nie wiedzieli w którą stronę prowadzić projekt - zresztą jak pokazały testy Sepang 2013 to się nie zmieniło i to jest największy problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 Wiem ze to łatwo napisac ale ewolucja obecnego motocykla nie ma sensu. Potrzebna jest nowa maszyna zbudoeana i przetrstowana od podstaw. A zeby moc testować bez limitu zespół nie moze miec fabrycznego teamu w wyścigach. Co do rozwoju motocykla to Rossi i jego ekipa od początku mówili ze potrzebny jest nowy motocykl na co nie było zgody Preziosiego prawda Klekot? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 9, 2013 Nie nowy motocykl, ale inny kierowca... to byłaby podstawa i od tego powinni zacząć zmiany w motocyklu.... a nie przerabianie Ducati na siłę w yamahę... Nieprawdaż?? No cóż, teraz dopiero zacznie się praca od podstaw/ praca organiczna...mając średniego( no troszkę bardziej niż średniego) kierowcę i nie wiadomo jaki motocykl... Pozdr. J-999 P.S. Co do herezji, 2 lata temu, twierdziłem, że Rossi + Ducati to błąd, i wyszło, że miałem rację, a się śmieliście... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 9, 2013 Mysle, ze najwiecej stracil Rossi. Juz nigdy nie bedzie najlepszym kierowcą w dziejach. Jest Wielki, ale nie najwiekszy. Wybudują na za rok nowy całkiem inny, nie coś tylko DUCATI PROTOTYP. Na ten rok jest co ogladać innego , innych wielu znakomitych kierowców. .......mam nadzieje, że wróci Stoner na Yamachę i zamknie usta wszystkim zdobywając trzeciego mistrza :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 Czy Ty na prawdę jestes tak zaslepiony nienawiścią do VR ze nie trafiają do Ciebie logiczne argumenty? Na chwile obecna jest czterech kierowców w Ducati i cała czwórka zamyka stawkę. Jedynym kierowca ktory potrafił okielznac D16 był Stoner tyle ze jeździł na 800 a nie na 1000 wiec nie wiadomo jakby to było. Kto wg Ciebie z obecnej w sezonie 2011-2012 stawki byłby lepszym kierowca niz VR ? Tylko nie wyciągaj pomysłów z D u P y typu JL, CS, itd bo oni nie chcieli jeździć w Ducati Jeżeli dojdzie do kompletnej przebudowy motocykla to wyjdzie na to ze VR miał racje a Preziosi nie. Jesli nie dojdzie do tego a wyniki bedą jakie sa, to tez VR miał racje a Preziosi nie. Hayden nie potrafi ogarnąć motocykla Dovi to samo Spies tez nie Iannone tez nie Checa, melandrii, baylis i wielu innych tez nie. Czyli oni wszyscy to takie same du py wolowe jak VR tak? Czy tez moze motocykl jest do du py? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 @Franz - ja nie uwazam ze Rossi cokolwiek stracił B Przez ostatnie dwa lata i tak głownie pisano o nim Teraz beda pisać, mówić, zastanawiać sie co to bedzie na yamasze. Tez nie bedzie schodził z pierwszych stron gazet a zainteresowanie jego osoba bedzie wielkie. Moim zdaniem ma równe szanse na mistrza z DP i JL. Pedrosa zapewne kilku wyścigów nie ukonczy , od lorenzo VR jest lepszym kierowca na suchym a na mokrym jest o wiele lepszy. Kilka wyścigów w deszczu bedzie wiec na bank beda pierwsze miejsca. MM narazie jeszcze nie zdobędzie mistrza tak cos czuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 9, 2013 Motocykl do du...y Pozdr. J-999 P.S. Czy ktoś mówi o nienawiści??? Niczego takiego nie widzę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Luty 9, 2013 Motocykl do du...y Pozdr. J-999 P.S. Czy ktoś mówi o nienawiści??? Niczego takiego nie widzę... Widzę, że kompletnie nie pamiętasz Historii tego startu ( ostatni wyścig sezonu Vale po poważnej kontuzji w dodatku startujący z odległego pola, zawodnicy Hondy pozwolili odjechać Ducati, które nie było absolutnie żadnym zagrożeniem w tej sytuacji w dodatku jeden wyścig w sezonie nie czyni wielkiej zmiany. Bayliss, który jest DOSKONAŁYM kierowcą jeździł dwa sezony na Desmosedici i jakoś nie dał rady sięgnąć po tytuł. Strasznie narzekając na prowadzenie motocykla - który według jego opinii kompletnie nie skręcał a przód motocykla żył własnym życiem. Zresztą tu znów przypomnę, że Bayliss rozstał się z zespołem MotoGP w niezbyt dobrej atmosferze w której zarzucano mu zbyt słabe umiejętności do prowadzenia motocykla MotoGP. Przypominam że Valentino także stawał na podium w wyścigach na Ducati tak samo Hayden, Capirossi i Checa. Wyścigi wygrywa się na przełomie całego sezonu a nie wygrywając raz czy dwa razy w sezonie. DESMOSEDICI - w aktualnej odsłonie to motocykl który może rywalizować z motocyklami CRT i SBK z prototypami nie ma niestety szans jeździ w innej lidze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 2006 a 2012 to 6 lat różnicy. Konkurencja poszła do przodu a Ducati nie. Jak Duży przełom technologiczny notuje sie w gp co roku? A w 6 lat? Na tle konkurencji Ducati Anno Domini 2013 to kupa skoro CRT zalabsze o 50koni latają równie szybko albo szybciej jak prototyp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 9, 2013 10 miejsce mamy teraz pewne za rok zlikwidujemy "O" i trzeba będzie przypomnieć co kto tu pisał.......... na ta chwile 1 miejsce jest poza zasiegiem 46. Pedrosa, a juz wcale Lorenzo dla Vale sa nie osiagalni. Zobaczcie sobie tempo wyscigowe z symulacji z sepang. Lorenzo jezdzi w innej lidze, poxniej pedroza i długo nic. Pan Mrówa da rade jak Bradl do połowy wyscigu póxniej go zmiarzdza powtarzalnością. To sa naprawde KOSMICI i jak mówił Rossi " skończyły sie czasy zabawy. teraz treningi, diety, dyscyplina..." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 9, 2013 2006 a 2012 to 6 lat różnicy. Konkurencja poszła do przodu a Ducati nie. Jak Duży przełom technologiczny notuje sie w gp co roku? A w 6 lat? Na tle konkurencji Ducati Anno Domini 2013 to kupa skoro CRT zalabsze o 50koni latają równie szybko albo szybciej jak prototyp. Wszystko ok, ale jak wytłumaczysz to: Najlepszy czas w wyścigu: Casey Stoner AUS Ducati 2m 2.108s (2007) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 9, 2013 Zakładamy sie o espresso ze VR zakończy sezon minimum na 2 miejscu? Weź pod uwagę ze Rossi dopiero znajduje ustawienia dla litrowej Yamaha podczas gdy JL moze korzystać ze sprawdzonych nastawow. Obawiam sie ze Pedrosa czując za plecami oddech mm znow zacznie zaliczać gleby. Poza tym zobacz jak wyglądają testy a jak wyścig. Co do Ducata to w obecnej formie sezon 2014 to beda miejsca 13-15 Poza tym wcale nie byłbym pewny tego 10 miejsca jeżeli czub bedzie dojezdzal. CRT dadzą rade Ducati niestety Wydaje mi sie ze Ducati wróci z nowym konkurencyjnym motocyklem ktory bedzie nowa konstrukcja choc takie miało byc Ducati w 2012 ale nie stało sie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 9, 2013 Zakładamy sie o espresso ze VR zakończy sezon minimum na 2 miejscu?Weź pod uwagę ze Rossi dopiero znajduje ustawienia dla litrowej Yamaha podczas gdy JL moze korzystać ze sprawdzonych nastawow. Obawiam sie ze Pedrosa czując za plecami oddech mm znow zacznie zaliczać gleby. Poza tym zobacz jak wyglądają testy a jak wyścig. Co do Ducata to w obecnej formie sezon 2014 to beda miejsca 13-15 Poza tym wcale nie byłbym pewny tego 10 miejsca jeżeli czub bedzie dojezdzal. CRT dadzą rade Ducati niestety Wydaje mi sie ze Ducati wróci z nowym konkurencyjnym motocyklem ktory bedzie nowa konstrukcja choc takie miało byc Ducati w 2012 ale nie stało sie tak. Mógłbys mi przy okazji przewidzieć jakie czasy zrobi F.A.mily na Sachsenring i Misano :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach