Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ducafil

małe, tanie, miejskie autko

Polecane posty

@ Theodor dlaczego w trasy mocniejszy silnik?

Z własnego doświadczenia pamietam jak ze znajomymi jechaliśmy moja czerwona strzala 1,2 w 4 osoby z bagazami na działkę. Cieżko było wyprzedzić ciężarówkę jadąca 60 km/h

Zgadzam sie tez ze Maly silnik spali wiecej w mieście ale nie skłania do szybkiej jazdy.

Swoje Clio 1,2 wymienilem na Clio 1,8 16v

Przy spokojnej jeździe palili mniej niz 1,2 ale wystarczyło kilka startów spod świateł i było spalanie razy dwa

uprzejmie proszę wrócić do tematu :evil:

autorowi nie chodziło i testy i porównania, a o konkretne oferty sprzedaży

magda

kobiety zmienne są....... :lol:

już nie szukamy małego autka ;)

szukamy alfa romeo 147 jtd 16v lub jtdm "na wypasie" :lol: do 17tysi

alfa dla taty ;)

Z tym małym silnikiem do miasta to tez nie do końca sensowne rozwiazanie.

Kupiłem z premedytacja corsę 1,2 by było ekonomicznie. W mieście pali sporawo, duzo więcej niz paliłby 1,4 czy 1,6. Dynamika jazdy po miescie wymaga deptania pedału gazu w takim słabym samochodziku. W efekcie spalanie jest absurdalne jak na 1,2. Myślę że wiekszy silnik paliłby duzo mniej z racji braku potrzeby takiego traktowania by utrzymywać rozsądną dynamikę.

Natomiast dlaczego mały silnik sie w trasy nie nadaje? Chyba że ktoś z premedytacją chce limity prędkosci na autostradzie łamać.

Co do tego deptania w mieście to pękam ze śmiechu za każdym razem gdy ruszając spod świateł przyspieszam równo z np. astrą, fabią czy podobnym czymś i słyszę jak mu wyje ta śmieszna rzędowa czwórka podczas gdy u mnie na obrotomierzu 2 - 2,5 tys. :lol: :lol: :lol:

JBo    0
chciałbym też zarejestrować auto na młodocianą, a z tego co się orientowałem to min 1200zł. będzie miała swoje, może będzie dbała.

Zrób siebie współwłaścicielem, bedzie taniej a zniżki i tak jej z biegiem lat bedą naliczali

chciałbym też zarejestrować auto na młodocianą, a z tego co się orientowałem to min 1200zł. będzie miała swoje, może będzie dbała.

Zrób siebie współwłaścicielem, bedzie taniej a zniżki i tak jej z biegiem lat bedą naliczali

Tylko wtedy sporo ryzykuje w przypadku stłuczki córki

ubezpiecz w innym TU, ale które honoruje dotychczasowe znizki w obecnym

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.