Redjasper 53 Napisano Marzec 3, 2013 Witam, Jak w temacie. Jeśli ktoś posiada taki czujnik na zbyciu to byłbym zainteresowany, ponieważ mój zaciął się już drugi raz i wolę go wymienić. Kontakt przez prv bądź tel.: 506879631 email: [email protected] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 4, 2013 Proponuje go na początek docisnąć za pomocą trytytki przepuszczonej przez otwór w osi klamki hamulca - bardzo często w tym typie to załatwia sprawę, bo możliwe że poprostu (jak zwykle) zaczął się odsuwać od swojego wyznaczonego miejsca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 4, 2013 wiesz co to chyba już u mnie nie pomoże bo wyjąłem go i nawet rozłożyłem, czyli dotarłem do sprężynki i dwóch styków i nie reaguje na nic - zwarty w trybie stop (trochę się źle wyraziłem - mechanizm odwodzi i styka albo po jednej albo po drugiej stronie, ale mechanizm sam w sobie już nie jest rozbieralny pod plastikiem a tam podejrzewam, że jest jakieś zwarcie, zaśniedzenie itp.) - tzn. mam nadzieję, że to czujnik :) bo nie sądzę, że lampa. Za pierwszym razem postukałem w czujnik i pomogło. Tym razem już nie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Marzec 4, 2013 Czy chodzi Ci o coś takiego?? Mam jeszcze pompę hamulca do 695 jak coś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 4, 2013 tak, dokładnie o to chodzi. Wysłałem prywatną wiadomość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzikiBobr 0 Napisano Marzec 5, 2013 Hej! Nie wiem czy na pewno potrzebujesz nowego. Dziś udało mi się usunąć problem podobny do Twojego - czujnik zablokowany na pozycji "stop". Sprawdź czy twój obecny czujnik "klika" przy wciskaniu (nawet słabym) klamki. Jeśli nie, to może znaczyć, że jest źle zamocowany - taki właśnie problem był u mnie. Czujnik ma być przykręcony tak aby w momencie kiedy nie wciskasz klamki był w pozycji "wklikniętej". Jeśli to nie pomoże (albo już to sprawdzałeś) to może rzeczywiście potrzebujesz nowego... :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 5, 2013 :) tak jak najbardziej tu jest sprawny. Nawet dzisiaj rozłączałem kable i sądziłem, że jak złącze je jednym kablem to odblokuje stop, ale widać inaczej działa ten czujnik - chciałem zdiagnozować czy to na pewno czujnik. Czujnik jak najbardziej klika - nawet jest rozbieralny i można się dostać do styków i sprężynki i tu wszystko jest czysto - pozostała część, gdzie pewnie są styki do kabelków nie rozbieralne. Idą do mnie dwa czujniki i wtedy sprawdzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 5, 2013 Sprawdź, czy przypadkiem światło STOP nie jest uruchomione przez czujnik stopu przy hamulcu nożnym ;) Bo coś mi się wydaję, że... :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Marzec 5, 2013 Jakby co, to wpisz na allegro ,,mikrostyk zamka,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 6, 2013 Marekst4s dzięki za informacje na pewno się komuś przyda w przyszłości. Jak mogę sprawdzić czy to tylny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Marzec 6, 2013 Ja też tak miałem, po sprawdzeniu instalacji okazało się, że na kostce łączącej czujnik stopu tylnego hamulca, do instalacji trochę wilgoci weszło kontakt spray załatwił robotę i stop już nie świecił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 6, 2013 Jak mogę sprawdzić czy to tylny? Odepnij czujnik przedniego hamulca od wiązki - z tego co pamiętam działa na zwieranie. Jak będzie odpięty to tak jak by nie zwierał, czyli nie będzie powodował włączania stopu. Wtedy będziesz wiedział co się dzieje z czujnikiem hamulca tylnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 6, 2013 no właśnie rozpinałem i spinałem na krótko bo nie wiedziałem jak ma działać mikrostyk i niestety w obu przypadkach świecił stop. Pobawię się tylnym w wolnym czasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 6, 2013 no właśnie rozpinałem i spinałem na krótko bo nie wiedziałem jak ma działać mikrostyk i niestety w obu przypadkach świecił stop No to jest jasność - czujnik stopu tylnego hamulca, i jak znam życie to kwestia regulacji "stopśruby" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 8, 2013 w środę przy okazji jazdy do Ostrołęki wpadłem do motomaniaxów - dosłownie na chwilkę, ale wywiązała się dla mnie twórcza dyskusja:) elementy do sprawdzenia: 1. czujnik przedni - tak na prawdę wykluczyłem go już wcześniej bo po rozpięciu kabelków i spięciu na krótko nie było poprawy - cały czas świecił stop co sugerowało, że to nie czujnik. 2. Źle zamontowałem kabelki od lampy tylnej przy montowaniu skróconego bobrzego - dzisiaj jako pierwsze sprawdzone i tu wszystko jest ok. 3. Sama lampa i jej styki czasem się psuły :) - do tego nie doszedłem bo... 4. Musieli zasugerowal śrubkę regulującą od tylnego hamulca. Za nią zabrałem się w drugiej kolejności. Po rozkręceniu seta zauważyłem, że to nie tyle śruba co odchylenie tej śruby od dzyngielka i brak styku. Zamontowałem seta i podkrzywiłem dźwignię stopu, żeby śruba stykała się z dzynglem - filozofia nie?? stop działa poprawnie dzięki za czujniki stopu przedniego - może się przydadzą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 8, 2013 stop działa poprawnie Ju ar łelkom ;) Dzięki za odwiedziny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 8, 2013 a tak a propo to Twoja mina jak powiedziałem, że przyjechałem zapytać o tą śrubkę od tylnego hamulca - jak myślałeś, że specjalnie po to przyjechałem :):) bezcenna pozdrawiam i do następnego - oby tylko takie awarie nas dotykały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach