gargamel 2 Napisano Maj 5, 2013 Ostatnimi czasy w moim 996,zwariował obrotomierz. Pokazuje kosmiczne wskazania albo jest martwy. W związku z tym mam pytanie. Gdzie znajduje się czujnik sczytujący obroty tzw. RPM sensor? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 5, 2013 masz uszkodzony obrotomierz... nie ma czujnika obrotów - jest czujnik położenia wału - na jego podstawie ECU/obrotomierz przelicza wartości.... ale skoro motocykl odpala to ten czujnik jest sprawny ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Maj 5, 2013 U mnie działo się tak samo, sprawdz wtyczkę która wchodzi do obrotomierza, poruszaj nią na zapalonym moto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Maj 6, 2013 Dzięki Panowie. Jutro sprawdzę obrotomierz i kostkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Maj 14, 2013 Sprawdziłem wszystkie kostki. Przeczyściłem i obrotomierz działą jak nowy. Dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moderator-3 0 Napisano Maj 14, 2013 Porządki w temacie: 1 post przeniesiony 1 post usunięty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach