Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ciechu

Przy jakiej prędkości odpadają kufy?

Polecane posty

Pytanie jest dosyć dziecinne. Kieruje je do wojażerów. Z jaką prędkością można jeździć autostradami bez obaw że kufry wypadną z uchwytów? Pytam w kontekście fabrycznych mocowań, nie domowych wydumek. Ja konkretnie jeżdżę z oryginalnymi kuframi bocznymi do multistrady 1000 i  centralnym kufrem kappa na uniwersalnym mocowaniu monokey. Na świstkach do kufrów jest napisane że limit to 120. Przy 160 na autostradzie jeszcze ich nie zgubiłem jednak trwało to dosyć krótko. Na dłuższą metę również powinny wytrzymać taką prędkość?

Pytanie jest dosyć dziecinne. Kieruje je do wojażerów. Z jaką prędkością można jeździć autostradami bez obaw że kufry wypadną z uchwytów? Pytam w kontekście fabrycznych mocowań, nie domowych wydumek. Ja konkretnie jeżdżę z oryginalnymi kuframi bocznymi do multistrady 1000 i  centralnym kufrem kappa na uniwersalnym mocowaniu monokey. Na świstkach do kufrów jest napisane że limit to 120. Przy 160 na autostradzie jeszcze ich nie zgubiłem jednak trwało to dosyć krótko. Na dłuższą metę również powinny wytrzymać taką prędkość?

Tak, nie powinny odfrunąć.

Ja mam zestaw hepko - c bow i doszły bez awarii do ok 190:-)

Z kuframi jeździłem RTekiem BMW , Banditem 1200 S z walizami Krausera, XJ 900 S z fabrycznymi  i BMW R1100 S  i do samego końca szło bez problemu, grubo powyżej 200 km/h.

Nie lękaj się. Ognia. Jedyny minus centralnego, to odciążanie przodu, boczne walizy powodują też kiwaczkę (czasami) motocykla, bo aerodynamika już nie ta.

Bartek

Przy 160 na autostradzie jeszcze ich nie zgubiłem jednak trwało to dosyć krótko. Na dłuższą metę również powinny wytrzymać taką prędkość?

O jaką dłuższą metę chodzi? Na trasie z Jarocina do Warszawy do ponad 200 km/godz. kufry nie wykazywały chęci odfrunięcia. 

jak miałem MTS 1000  to maxa cisnąłem na ori kuferkach... ale miotało niemiłosiernie  ;-(

Zapis o ograniczeniu w km/h jest dla firm ubezpieczeniowych. Jak się wpierniczysz od kiwania z kuframi, przy 200, będzie na Ciebie:-)

Kufry, jakie widziałem "odpadnięte" zawsze były zgubione z powodu niezapięcia. I to tyle.

Bartek

Dziękuję. Wyczerpaliście temat. Szczególnie Cinek mnie pocieszył :)

z sakwami na monsterze miałem 204kmh, co tam kufry...

800tka tyle wyciagnoles? :P jak dlugo sie rozpedzales xD 

800tka tyle wyciagnoles? :P jak dlugo sie rozpedzales xD 

autostrada, A4, Twoja tyle nie leci? nie trzeba nie wiadomo jakiej prostej...

Wczoraj Rysiek ( 999 R), Wojtek, Craig ( na Ryśkowej Multistradzie 1200 Sz kuframi), i ja latalim w słońcu i deszczu miejscami było grubo, 2,2 i schodzenie na mokrym asfalcie i kufry się trzymały, szczególnie ja zwracałem na to uwagę bo zamykałem stawkę, (ponieważ Craig jest z Kanady i nie zna Polski) , w razie co to ja bym oberwał...

Pozdr. J-999

Givi kumpla dało radę przy 270km/h. Oczywiście wg. wskazania licznika Chądy.

Edytowano przez geni

BTW mam do oddania kpl. Hepcko Beckera (kufry i mocowania) system c-bow i softbag'i  do 620, 1000 lub 1100 MTS. Więcej w garażu.

moj shad centralny czymal sie przy trasie 200-250kmh ale ostatnio od drgan na naszych prostych drogach musialem spawac stelaz bo pekl :/

spaw.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.