Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
gargamel

Montaż sprzęgła z antyhoppingiem

Polecane posty

Zabieram się za montaż sprzęgła z antyhoppingiem. W związku z tym mam pytanie do bardziej doświadczonych w tym temacie. Według instrukcji należy zamontować metalowe przekładki  1,5mm na przemian z "ściętymi" przekładkami. Przeczytałem, również na zagranicznym forum Ducati, że wystarczą przekładki 2mm bez udziwnień. Czy ktoś może wypowiedzieć się w tym temacie. Co lepiej zrobić? Montować 2mm przekładki czy lepiej 1,5mm? Tarcze cierne mam idealnie w normie, jak podaje instrukcja 22,5mm.

To nie takie proste.

Radzę oddać to do montażu komuś z doświadczeniem.

To nie takie proste.

Radzę oddać to do montażu komuś z doświadczeniem.

To jest zbyt proste rozwiązanie a ja nigdy nie poddaję się bez walki.

Pewnie jest jakaś instrukcja, u mnie było w takiej kolejności 1-stal 2mm, 2- stal 2 mm, 3 cierna, 4 stal 1,5 mm wygięciem na zewnątrz, 5 cierna, 6 stal 2 mm, 7 cierna, 8 stal 2 mm, 9 cierna, 10 stal 2 mm, 11 cierna, 12 stal 2 mm, 13 cierna, 14 stal 2 mm, 15 cierna i 16 stal 2 mm. Nie wiem czy tak jest we wszystkich typach, ale chyba to standard. Ale Teodor ma racje, że może lepiej do fachowca. Ja składałem sam wg instrukcji i działa.

W mojej instrukcji jest podobnie.  Niestety nie posiadam tarczy z "wygięciem". Chociaż u mnie w instrukcji wygląda to na lekko sfrezowaną na końcu. Powinno beż niej i tak zadziałać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.