Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
armistice

Spalanie S2R

Polecane posty

Witam jestem nowy tutaj, niedawno kupilem s2r 800, wydechy termignoni z filtrem K&N, z tego co widze moto tylko jest zadbany jezeli chodzi o olej i filtr oleju (niestety takiego mial bylego uzytkownika). Ale do rzeczy:

Ma powazny problem bo pali okolo 12 litrów/100km
Zdazylem wyczyscic bak, wymyc filtr powietrza.
I teraz pytanie- czy ktos tutaj w Polsce (na wschodzie polski) jest w stanie zrobic porzadny duzy serwis w miare tanio ? Czy wybrac sie do pragi (z tego co tutaj czytalem to jezeli sie duzo zrobi to sie zaoszczedzi sporo pieniedzy) i miec to profesjonalnie wszystko zrobione ?

wiesz ; raczej rzadko idzie w parze dobrze i tanio... na twoim miejscu najpierw podłączyłbym komputer i zobaczył czy np. sonda lambda nie jest padnięta - wyjdzie i tanio i dobrze - wymienisz sondę i spalanie wróci do normy  (ale to taki przykład),.

Inna sprawa : dlaczego twierdzisz ,że poza granicami jest "profesjonalnie" a w PL nie/?? wydaje mi się, że jak w każdym kraju jest pełno grzebyków , ale też są dobre (profesjonalne) punkty , ale nie są najtańsze...

dobrze by było gdybyś też dowiedział się u poprzedniego właściciela czy nie było grzebane przy ECU - może ktoś "skopał" mapę wtrysku i teraz leje każdą ilość benzyny  ;-(

wiesz ; raczej rzadko idzie w parze dobrze i tanio... na twoim miejscu najpierw podłączyłbym komputer i zobaczył czy np. sonda lambda nie jest padnięta - wyjdzie i tanio i dobrze - wymienisz sondę i spalanie wróci do normy  (ale to taki przykład),.

Inna sprawa : dlaczego twierdzisz ,że poza granicami jest "profesjonalnie" a w PL nie/?? wydaje mi się, że jak w każdym kraju jest pełno grzebyków , ale też są dobre (profesjonalne) punkty , ale nie są najtańsze...

dobrze by było gdybyś też dowiedział się u poprzedniego właściciela czy nie było grzebane przy ECU - może ktoś "skopał" mapę wtrysku i teraz leje każdą ilość benzyny  ;-(

Z tego co wiem to s2r 800 nie ma sondy.

Dałem pierwszy z brzegu przykład żeby pokazać iż może być błaha przyczyna w/w usterki - nie wgłębiałem się w aspekty techniczne tego konkretnego modelu... przyczyn zwiększonego spalania może być cała masa....

Spalanie o te 6 litrów za duże ;) Jak nie chcesz kolego po świecie dużo podróżować to może warto skorzystać z serwisu u Motomaniaxów ??

KGr    1

wszystko. ;)

W sumie to moj pali dokladnie tyle samo, czyli jest ok :)

KGr    1

mój s2r 800 pali około 6l/100km

Zeby nie za bardzo offtopowac - srednio czy dzidujac po miescie?

średnio :) a przy bardziej agresywnej jeździe nie przekroczyłem nigdy 8l/100km (może to brak umijętności ;))

KGr    1

Trasa (predkosci przepisowe, w miare spokojna jazda) 4.1 - 4.3

Miasto (ani predkosci nie przepisowe, ani jazda spokojna) ok 6.0 - 6.5

wwk, 18/100 to normalnie respekt...  :D

Nie mam co prawda S2R 800, ale skoro Wy się chwalicie...;)

Moje statystyki:

Twój pojazd przejechał 13 501 km i zużył 973 l paliwa o wartości 5 362 PLN

Koszt paliwa:39.36 PLN/100 km        5 307.40 PLN na 13 485.0 km         Zużycie paliwa:7.14 l/100 km          962.17 l na 13 485.0 km

to ja też .... na 13,5 litra 73 km przejechanie ( nie ducat ;-)  )  czyli równe 20 l/100    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wtf: :wtf:

dodam że sprzęt nie torowy , tylko z homologacją drogową , ale przy eco schodzi do 6,5 ;-)

KGr    1

to ja też .... na 13,5 litra 73 km przejechanie ( nie ducat :wink:  )  czyli równe 20 l/100    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wtf: :wtf:

dodam że sprzęt nie torowy , tylko z homologacją drogową , ale przy eco schodzi do 6,5 :wink:

Ale o spalaniu V-Maxow to juz legendy chodza :D 

ja na pelnym baku pod kurek robie 230 km.wychodzi cos ok 6 litrow w miescie .W trasie bedzie pewnie 5

A umnie było 5-5.5 średnio (trasa miasto) 6-6.5 trasa z pr. 160km/h a jak leciałem na DTSD A2 od 180-200km/h, po przejechaniu 180km wlałem 15,2 l  ;-) 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.