armistice 0 Napisano Lipiec 14, 2013 Witam jestem nowy tutaj, niedawno kupilem s2r 800, wydechy termignoni z filtrem K&N, z tego co widze moto tylko jest zadbany jezeli chodzi o olej i filtr oleju (niestety takiego mial bylego uzytkownika). Ale do rzeczy: Ma powazny problem bo pali okolo 12 litrów/100kmZdazylem wyczyscic bak, wymyc filtr powietrza.I teraz pytanie- czy ktos tutaj w Polsce (na wschodzie polski) jest w stanie zrobic porzadny duzy serwis w miare tanio ? Czy wybrac sie do pragi (z tego co tutaj czytalem to jezeli sie duzo zrobi to sie zaoszczedzi sporo pieniedzy) i miec to profesjonalnie wszystko zrobione ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moderator-2 0 Napisano Lipiec 15, 2013 Zapraszam również do powitalni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 15, 2013 wiesz ; raczej rzadko idzie w parze dobrze i tanio... na twoim miejscu najpierw podłączyłbym komputer i zobaczył czy np. sonda lambda nie jest padnięta - wyjdzie i tanio i dobrze - wymienisz sondę i spalanie wróci do normy (ale to taki przykład),. Inna sprawa : dlaczego twierdzisz ,że poza granicami jest "profesjonalnie" a w PL nie/?? wydaje mi się, że jak w każdym kraju jest pełno grzebyków , ale też są dobre (profesjonalne) punkty , ale nie są najtańsze... dobrze by było gdybyś też dowiedział się u poprzedniego właściciela czy nie było grzebane przy ECU - może ktoś "skopał" mapę wtrysku i teraz leje każdą ilość benzyny ;-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Lipiec 15, 2013 wiesz ; raczej rzadko idzie w parze dobrze i tanio... na twoim miejscu najpierw podłączyłbym komputer i zobaczył czy np. sonda lambda nie jest padnięta - wyjdzie i tanio i dobrze - wymienisz sondę i spalanie wróci do normy (ale to taki przykład),. Inna sprawa : dlaczego twierdzisz ,że poza granicami jest "profesjonalnie" a w PL nie/?? wydaje mi się, że jak w każdym kraju jest pełno grzebyków , ale też są dobre (profesjonalne) punkty , ale nie są najtańsze... dobrze by było gdybyś też dowiedział się u poprzedniego właściciela czy nie było grzebane przy ECU - może ktoś "skopał" mapę wtrysku i teraz leje każdą ilość benzyny ;-( Z tego co wiem to s2r 800 nie ma sondy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 15, 2013 Dałem pierwszy z brzegu przykład żeby pokazać iż może być błaha przyczyna w/w usterki - nie wgłębiałem się w aspekty techniczne tego konkretnego modelu... przyczyn zwiększonego spalania może być cała masa.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banita 0 Napisano Lipiec 15, 2013 Z tego co wiem to s2r 800 nie ma sondy. Mój ma ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szydlo 0 Napisano Lipiec 16, 2013 Spalanie o te 6 litrów za duże ;) Jak nie chcesz kolego po świecie dużo podróżować to może warto skorzystać z serwisu u Motomaniaxów ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Lipiec 16, 2013 a ile powinnien spalac taki motocykl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suzumushi 0 Napisano Lipiec 16, 2013 a ile powinnien spalac taki motocykl ? wszystko. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Lipiec 16, 2013 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Lipiec 17, 2013 wszystko. ;) W sumie to moj pali dokladnie tyle samo, czyli jest ok :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szydlo 0 Napisano Lipiec 18, 2013 mój s2r 800 pali około 6l/100km Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Lipiec 18, 2013 mój s2r 800 pali około 6l/100km Zeby nie za bardzo offtopowac - srednio czy dzidujac po miescie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szydlo 0 Napisano Lipiec 18, 2013 średnio :) a przy bardziej agresywnej jeździe nie przekroczyłem nigdy 8l/100km (może to brak umijętności ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Lipiec 18, 2013 mi się udało zrobić 18/100, czyli nie przejechałem nawet 100 na zbiorniku :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Lipiec 18, 2013 Trasa (predkosci przepisowe, w miare spokojna jazda) 4.1 - 4.3 Miasto (ani predkosci nie przepisowe, ani jazda spokojna) ok 6.0 - 6.5 wwk, 18/100 to normalnie respekt... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 18, 2013 Nie mam co prawda S2R 800, ale skoro Wy się chwalicie...;) Moje statystyki: Twój pojazd przejechał 13 501 km i zużył 973 l paliwa o wartości 5 362 PLN Koszt paliwa:39.36 PLN/100 km 5 307.40 PLN na 13 485.0 km Zużycie paliwa:7.14 l/100 km 962.17 l na 13 485.0 km Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 18, 2013 to ja też .... na 13,5 litra 73 km przejechanie ( nie ducat ;-) ) czyli równe 20 l/100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wtf: :wtf: dodam że sprzęt nie torowy , tylko z homologacją drogową , ale przy eco schodzi do 6,5 ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Lipiec 18, 2013 to ja też .... na 13,5 litra 73 km przejechanie ( nie ducat :wink: ) czyli równe 20 l/100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wtf: :wtf: dodam że sprzęt nie torowy , tylko z homologacją drogową , ale przy eco schodzi do 6,5 :wink: Ale o spalaniu V-Maxow to juz legendy chodza :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Lipiec 18, 2013 ja na pelnym baku pod kurek robie 230 km.wychodzi cos ok 6 litrow w miescie .W trasie bedzie pewnie 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dardes 1 Napisano Wrzesień 22, 2013 A umnie było 5-5.5 średnio (trasa miasto) 6-6.5 trasa z pr. 160km/h a jak leciałem na DTSD A2 od 180-200km/h, po przejechaniu 180km wlałem 15,2 l ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Wrzesień 22, 2013 Doklanie jak rozmowca napisal powyzej 160km/h pali ile wlejesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach