Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
KejTi

Jakie paski do 695?

Polecane posty

Witam,

Jestem przed pierwszym serwisem swojej zołzy i zatanawia mnie jedna rzecz - jakie paski dajecie?

Serwis ducati podał mi cenę 380 zł za dwa paski i do tego 160zł ich wymiana. Czy to dobra cena, nie wiem?

Na allegro znalazłam paski firmy Dayco, ich cena to 170 zł za dwa, ale czy ktoś z Was na nich jeździ?

Jeśli zgodnie mi podpowiecie, żeby w tym przypadku lecieć tylko na oryginale, byłaby to dla mnie cenna wiedza.

Chodzi przecież o to, żeby cieszyć się z motocyklowania, a nie żeby ktoś na nas zarabiał tylko dlatego, że mamy ducaty :-P

A serwis robię niemały, bo dopiero co ją dziś kupiłam, więc paski, świece, olej, płyny, filtry itd.

Mam czas do niedzieli, żeby podrzucić swoje paski albo zdecydować czy biorę od nich, więc help me :-)

Dzięki, już się z nim skontaktowałam :-)

Ale mimo wszystko i tak jestem ciekawa, czy jest jakaś różnica pomiędzy oryginalnym paskiem, a zamiennikiem?

Oczywiście pomijając różnicę w cenie. Czy ktoś miał z nimi jakieś przygody? Są równie trwałe i można na nie liczyć?

Chciałabym móc spać spokojnie, że złośnica jest w dobrych rękach ;-)

+1   Też polecam paski od tego Pana.

A co do samego serwisu polecam tego http://docpoland.com/user/86873-cinek78/ Kilka osób z forum robiło u niego przeglądy i chyba nikt nie narzekał na jakość.

Trochę gorzej jakbym musiała zostawić moto, bo z tego co widzę, to stacjonuje w Oleśnicy :-(

Jak już, to szukałabym kogoś polecanego we Wrocławiu, no chyba, że nie mamy żadnego "Skarba" ;-P

A co wiecie na temat pasków rozrządu firmy DAYCO?? Bo znalazłam jedną aukcję na allegro, trapezowe zęby, 68x190 mm.

Hmm a tak swoją drogą, to nie bardzo wiem, jakie paski są w monsterku 695, gdyby jakiś użytkownik mógł się wypowiedzieć, było by miło ;-)

Trapezowe są w starych gaźnikowych silnikach. W 695 są z "okrągłymi" zębami.

Nie wyważaj otwartych drzwi. Zostaw całość mechanikowi, łącznie z doborem pasków.

Cenna informacja :-) Wiem, że najlepiej zostawić to mechanikowi, ale mimo wszystko zawsze wolę zrobić rozeznanie ;-)

KGr    1

A co do mechanika to Marcin jest chyba najlepszym wyborem w okolicy Wroclawia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.