Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

jakitaki

Cal w Ducati

Polecane posty

A ja jestem sceptykiem...

po mojemu powinni wrócić do motocykli z 2006 - 2007 roku i od tego zaczynać ulepszenia, mając na względzie to co dokonali w konstrukcjach w późniejszych latach pamiętając że osiągały coraz gorsze czasy..

Bo być może lepiej jak rama motocykla będzie cięższa , ale za to o lepszej czułości przodu, dlaczego starszymi Ducatami można było jechać ślizgiem ( jak robi to teraz Marqez), a teraz nie, elektronika zabrania?? to wywalić w cholerę...

na dodatek jakiś "młody gniewny" by się przydał...

aha i zmiana regulaminu:

uważam, że monopol to najgorsze co może być, skoro prototypy to po co monopole???

Może to powodować korupcjogenne zachowania bogatszych producentów ( w domyśle żółtków), w stosunku do monopolistów, a takie manufakturki to mogą tylko zbierać okruszki...

Pozdr. J-999

Edytowano przez klekot999

Z tego co wiem GIGI rzekł, ze problem nie lezy w temie na torze lecz w komunikacji i tym co robi sie w Bolonii. Będzie lepiej, ale czy dogonia resztę.......ciężko. Sześć lat drogi do tyłu robi swoje. Po trzecim dniu widać jak sie wyrównuje stawka. Pol ! Bradley! chłopcy wymiatają. bedzie zmiana warty. Myslę, ze pozostał rok góra dwa dla JL i DP. Vale niech zmyka bo bedzie sporo wstydu w przyszłym roku.

Ducati przyszły rok jest ostatnia szansą. Nie właczy sie do walki zostanie czerwona plama...... i bedziemy ogladac wyscigi jak teraz, emocjonujac sie innymi.

Młoda gwardia a'la MM, PE i inni ma inną szkołę niż JL, DP, VR... W Moto2 jeżdżą 'ciężkimi' 600 Hondy, które pozwalają się łamać, wchodzić slajdami, jeździć kontrolowanym poślizgiem, pokonują zakręty na kształt litery V, ostro wchodząc w zakręt, dając się 'wynieść' poczym nawijają rolgaz odprostowując motocykl.

MM, PE i inni, czyli stara gwardia MotoGP nie miała tej szkoły, bo jeżdzili dwusuwami 125 i 250, które prowadzą się jak rower, są lekkie i wymagały jazdy 'na okrągło', pokonują zakręty płynnie - na kształt litery U. 

Przewagą MM i nowym młodych jest umiejętność jazdy slajdem, kontrolując sytuację (to potrafił też CS), co więcej - MM najbardziej z całej stawki MotoGP ogranicza ingerencję elektroniki - to wypowiedź szefa zespołu fabrycznego Hondy.

Przykład innego gościa, który nauczył się ślizgać w Moto2.

Nie ma takiego zdjęcia z JL, DP czy VR...

575192_543946919022239_2000697116_n.jpg

Edytowano przez oskar

To zdjęcie daje więcej niż 1000 słów... CC dodał: 'Nie zdążymy zbudować nowego motocykla, dlatego będziemy ulepszać obecny'. Dla mnie to bardzo zła wiadomość

_SJ42083-L.jpg

CC dodał: 'Nie zdążymy zbudować nowego motocykla, dlatego będziemy ulepszać obecny'.

Ile można rzeźbić w g?

No nic może za parę lat doczekamy się...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.