Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

jakitaki

Cal w Ducati

Polecane posty

A ja jestem sceptykiem...

po mojemu powinni wrócić do motocykli z 2006 - 2007 roku i od tego zaczynać ulepszenia, mając na względzie to co dokonali w konstrukcjach w późniejszych latach pamiętając że osiągały coraz gorsze czasy..

Bo być może lepiej jak rama motocykla będzie cięższa , ale za to o lepszej czułości przodu, dlaczego starszymi Ducatami można było jechać ślizgiem ( jak robi to teraz Marqez), a teraz nie, elektronika zabrania?? to wywalić w cholerę...

na dodatek jakiś "młody gniewny" by się przydał...

aha i zmiana regulaminu:

uważam, że monopol to najgorsze co może być, skoro prototypy to po co monopole???

Może to powodować korupcjogenne zachowania bogatszych producentów ( w domyśle żółtków), w stosunku do monopolistów, a takie manufakturki to mogą tylko zbierać okruszki...

Pozdr. J-999

Edytowano przez klekot999

Z tego co wiem GIGI rzekł, ze problem nie lezy w temie na torze lecz w komunikacji i tym co robi sie w Bolonii. Będzie lepiej, ale czy dogonia resztę.......ciężko. Sześć lat drogi do tyłu robi swoje. Po trzecim dniu widać jak sie wyrównuje stawka. Pol ! Bradley! chłopcy wymiatają. bedzie zmiana warty. Myslę, ze pozostał rok góra dwa dla JL i DP. Vale niech zmyka bo bedzie sporo wstydu w przyszłym roku.

Ducati przyszły rok jest ostatnia szansą. Nie właczy sie do walki zostanie czerwona plama...... i bedziemy ogladac wyscigi jak teraz, emocjonujac sie innymi.

Młoda gwardia a'la MM, PE i inni ma inną szkołę niż JL, DP, VR... W Moto2 jeżdżą 'ciężkimi' 600 Hondy, które pozwalają się łamać, wchodzić slajdami, jeździć kontrolowanym poślizgiem, pokonują zakręty na kształt litery V, ostro wchodząc w zakręt, dając się 'wynieść' poczym nawijają rolgaz odprostowując motocykl.

MM, PE i inni, czyli stara gwardia MotoGP nie miała tej szkoły, bo jeżdzili dwusuwami 125 i 250, które prowadzą się jak rower, są lekkie i wymagały jazdy 'na okrągło', pokonują zakręty płynnie - na kształt litery U. 

Przewagą MM i nowym młodych jest umiejętność jazdy slajdem, kontrolując sytuację (to potrafił też CS), co więcej - MM najbardziej z całej stawki MotoGP ogranicza ingerencję elektroniki - to wypowiedź szefa zespołu fabrycznego Hondy.

Przykład innego gościa, który nauczył się ślizgać w Moto2.

Nie ma takiego zdjęcia z JL, DP czy VR...

575192_543946919022239_2000697116_n.jpg

Edytowano przez oskar

To zdjęcie daje więcej niż 1000 słów... CC dodał: 'Nie zdążymy zbudować nowego motocykla, dlatego będziemy ulepszać obecny'. Dla mnie to bardzo zła wiadomość

_SJ42083-L.jpg

Dnia 11/15/2013 o 09:57, oskar napisał:

CC dodał: 'Nie zdążymy zbudować nowego motocykla, dlatego będziemy ulepszać obecny'.

Ile można rzeźbić w g?

No nic może za parę lat doczekamy się...

Dnia 11/15/2013 o 09:57, oskar napisał:

To zdjęcie daje więcej niż 1000 słów... 

Fota faktycznie katastrofa  :oops:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.