Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Motoricko

Czerwony Potwór z Lubonia. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

Polecane posty

Znalazłem na allegro takie ogloszenie. 

http://allegro.pl/ducati-monster-1000cc-i3506994405.html

Czerwony Monster 1000 z Lubonia, podobno w "idealnym" stanie, z wydechami Gianelli.

Oferta wydaje się ciekawa. Motocykl jest z polskiego salonu (Motorex w Poznaniu). Wprawdzie sprzedający jest już trzecim włascicielem, ale - jak pisze - dobrze zna pierwszego. Czyli może da się prześledzić historię serwisową.

Przede wszystkim jednak - z duzym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że motocykl przez te 10 lat od wyjazdu z salonu "kręcił sie" gdzieś w okolicach poznańsko-wielkopolskich. A że sporo jest forumowiczów z tamtych stron (nawet kilku z samego Lubonia), to może ktoś coś na jego temat wie - co to za sprzęt i czy jest wraty zainteresowania.

Nie wiem tez, czy taka cena (13.200 zł.) jest rozsądna za taki motocykl (w sensie czy nie zbyt atrakcyjna). 

No i jak zwykle - czy ktoś z Koleżanek/Kolegów zauwazył może na zdjęciach z ogłoszenia, żeby coś z tym motocyklem było nie tak?

Ja zauwazyłem, że ma chyba nieoryginalne lusterka.

Pytam przed telefonem do sprzedajacego, żeby ewentualnei wiedzieć o co pytać jego.

A może ktoś z Poznanai lub okolic (może z samego Lubonia) znalazłby chwilkę, żeby przy okazji jakiejś przejażdżki podjechać tam i rzucić na niego okiem? Oczywiście bardzo wstępnie i ogólnie, bo i tak gdybym miał tam jechać, to chciałbym go sprawdzić w jakims serwisie. 

Edytowano przez Motoricko

A więc ;)

Jest jeden taki z Lubonia (JMB), który w zeszłym sezonie kupił M620 z motomaniax.

Dzwonił do mnie przed wakacjami z pytaniami dotyczącym różnic w M620 i M1000DS, bo "brakuje Mu mocy" :D

Jeśli dobrze pamiętam twierdził, że czerwonego litra sprzedaje jego dobry znajomy - w Klubie i na Forum nieobecny, a cena wtedy miała oscylować ok. 16 kpln.

Wtedy dość pochopnie powiedziałem: "kładziesz 15 i oddam swojego" ;)

Jak widać JMB się nie zdecydował, a sprzedawca obniżył cenę.

Jeśli chciałbyś go sprawdzić to zaproś sprzedawcę do Macieja Zagórskiego po uprzednim umówieniu terminu.

Reszta na PW.

Edit:

"Wielka wyprz" ? ;)

http://allegro.pl/ducati-monster-1000cc-i3488556553.html

Edytowano przez bialy114

Jeśli chciałbyś go sprawdzić to zaproś sprzedawcę do Macieja Zagórskiego po uprzednim umówieniu terminu.

Tak właśnie zamierzałem. Oczywiście - jeśli sprzedajacy by się zgodził. Bo jak nie, to ... nie :razz:

Tylko bedę musiał wygospodarować jakiś dzień w ciągu tygodnia, bo oni w tym HRG mają nieczynny serwis w soboty.

Tak, tak, widziałem to :mrgreen:

Tylko - żeby było zabawniej - to ogłoszenie z wyższą ceną jest późniejsze, niż to z niższą.

Czyli wyglada na to, że zdrożało. :razz:

Trzeba się szybko decydować, bo w takim tempie strach pomysleć jaka cena za tydzien będzie. :mrgreen:

Fakt, mój DS pali jak smok, ale że jedzie jak 8seta??? Never :-D

Tak dużo pali? :unsure:

Kurczę, nie wiedziałem. Tzn. ile średnio?

Średnio? Hmm... tyle ile mu wleję ;-)

No a jak mu wlejesz 10 litrów do pustego baku i przejedziesz 100 km. w urozmaiconej trasie to ile zostanie? ;)

Dzięks :)

To tragedii nie ma. Moja obecna "szejseta" pali mi jakieś 6,5 litra.

Edytowano przez Motoricko

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.