Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

chojny

Monster 2001 750cm3

Polecane posty

Anja, jak masz sprzęt gaźnikowy, to serwis lepiej zrobić przed sezonem, paliwo teraz jest b. ekologiczne i po odparowaniu najbardziej lotnych związków, zostają dodatki i inne świństwa, które skutecznie potrafią zatkać dyszki, rozpylacze i osadzić się na iglicy w postaci zielonkawego nalotu, i żadne spraje tego nie rozpuszczą - tylko sprej + usunięcie mechaniczne + sprężone powietrze, a moto nie jest nowe, dlatego po czyszczeniu potrzebna regulacja...

Ostatnio mi Edzio poddał pomysł z wymianą na gaźniki mechaniczne i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. Akurat te dojadę i zobaczymy w jakim są stanie, bo czyszczone i regulowane przed sezonem to były w maju, a zaczęły się z powrotem z nimi problemy w sierpniu :) Taka uroda podobno przedwtryskowych 750 i 900. 

@chojny Potwierdzam,w tajemnym i zwodniczym języku kobiet taki breloczek to namacalne wydanie zgody na jazdę ;)

@chojny Potwierdzam,w tajemnym i zwodniczym języku kobiet taki breloczek to namacalne wydanie zgody na jazdę  ;)

No, miałaś racje  :thumbup:

Śniło wam się Ducati zanim kupiliście?  :roll:

Edytowano przez chojny

@chojny Potwierdzam,w tajemnym i zwodniczym języku kobiet taki breloczek to namacalne wydanie zgody na jazdę  ;)

No, miałaś racje  :thumbup:

Śniło wam się Ducati zanim kupiliście?  :roll:

Hehe :crazy:  nie raz

No i jak 750na zakupiona?

Kwestia jednego telefonu, czyli decyzji.... której nie umiem podjąć ale myślę o tym prawie bez przerwy.  :roll:

na pewno się nie śpiesz - musisz być pewny, że to właśnie ten... :)  przypomnij sobie scenę z avatara jak Jake wybierał Ikrana :P

[...]

- Teraz wybierz Ikrana. Musisz to poczuć w środku. Będziesz miał jedną szansę.

- Skąd będę wiedział, że on wybrał mnie?

- Będzie chciał Cię zabić.

[...]

Może niezbyt uważnie śledziłem temat ale nad czym się zastanawiać?

Stan techniczny ok? Jeżeli tak - BRAĆ.

Serduszko się rwie do Monstera? Jeżeli tak - BRAĆ.

Kobieta się buntuje? Robi obiekcje? - olać bądź zmienić kobietę.

I pamiętaj - jak Ci nie spasi to sprzedaż - w końcu to nie dosłownie decyzja - skaczę z samolotu z spadochronem bądź nie...

Kobieta robi duże oczy, mówi "ok" ale wie, że na rajdach idę zawsze "flat out"... i się boi, że jak już opanuję odpowiednio jazdę na 2oo to się nie będę mógł powstrzymać i będzie "dżihad". 

Ze spadochronem skakałem... jedna z tych rzeczy, o których się marzy a rzeczywistość jest lepsza  :razz: 

Kwestia jednego telefonu, czyli decyzji.... której nie umiem podjąć ale myślę o tym prawie bez przerwy.  :roll:

:mrgreen: są dwie opcje, ale i odwrotu nie ma :wtf:

1 zwarjujesz jak nie kupisz :crazy:

2 jak kupisz zwarjujesz całkiem :crazy:

bo po części już zwariowałeś :cool:

Edytowano przez delta81

:mrgreen: są dwie opcje, ale i odwrotu nie ma :wtf:

1 zwarjujesz jak nie kupisz :crazy:

2 jak kupisz zwarjujesz całkiem :crazy:

bo po części już zwariowałeś :cool:

+1 

dokładnie znam to z autopsji - pojechałem po sprzęt i nie kupiłem - w domu awantura o wszystko że żarówki za mocno święcą, że woda w kranie za gorąca i cały świat jest beee. Na drugi dzień pojechałem w to samo miejsce i kupiłem - i się zaczęło świat stał się piękny a ludzie życzliwsi ;) a mi totalnie odbiło na punkcie Ducati - oczywiście w planach jest drugi motocykl i za chwilę historia zatoczy koło :)

Dzięki, dzięki  :oops:

Aktualnie jaram się jak dzieciak na pierwszy rowerek  :mrgreen:

Jak tylko go odbiorę i dojadę pierwsze w życiu 100km trasy motocyklem do domu... to się pochwale... jeszcze raz... a co... nie co dzień jest gwiazdka   :mrgreen:

Póki papiery nie podpisane a "Franca" nie w garażu to wiesz... nadal "niet" aktualne ;) 

No to zmień to "niet" w profilu. :)

A jak po drodze zepsuje się , kopnie go , w rowie zostawi i stwierdzi , że jednak japonia ? :cry:

A tak na poważnie to gratulację i pochwal się jak tylko dotrzesz do domu jako szczęsliwy posiadacz Stukati :mrgreen: :mrgreen:

Dzieki wielkie :)

I w domu opijam zakup. Zaliczona droga gminna, krajowa, Ska i autostrada ;)

Bolaly mnie tylko nadgarstki, reszta si ;)

Obym jutro mial chwile aby wyjechac!!!!

Edytowano przez chojny

gratulacje - mnie też rok temu bolały... jak zaczynałem

nie opieraj ciężaru na rękach - ręce luźno w łokciach (nie na prostych rękach) - ciężar trzymaj plecami i nogami

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.