Motoricko 9 Napisano Październik 2, 2013 Mój niedawno kupiony Monster 1000 ma założone jakieś nieoryginalne lusterka - takie prostokątne, chromowane. Planowałem je i tak zmienić, bo mi się nie podobają. Ale chciałem to zrobić przez zimę, a ten sezon zakończyć jeszcze na tych, które są. No ale po kilku jazdach stwierdziłem, że po prostu się nie da. Jak się okazało - obydwa te lusterka sa lewe, tyle, że to zamontowane z prawej strony jest przekręcone "do góry nogami" (pewnie za pierwszym razem trochę na siłę). No i na skutek tego teraz w trakcie jazdy składa się od pędu powietrza i widać w nim jedynie mój bark. Nie da się go mocniej dokręcić, bo przekręca się tylko ta główna część, już za regulacją przegubu. W związku z tym zdecydowałem, że muszę kupić coś już teraz. I stąd moje pytanie - czy możecie polecić coś w miarę porządnego, w rozsądnej cenie? Na allegro znalazłem takie - chyba podobne do oryginalnych, za 299 zł. http://allegro.pl/motojapan-lusterka-ducati-monster-t-m-01-08-i3545131326.html Niestety - o oryginalnych czytałem, że nie są zbyt dobre, że mało w nich widać i że "latają". Czy może poleci ktoś jakieś inne w podobnym przedziale cenowym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Październik 2, 2013 "mostki" pomp w które montuje się lusterka można dokupić z prawym lub lewym gwintem. Koszt żaden, więc sam gwint nie obliguje wyboru lusterek. Lusterka powinny być relatywnie ciężkie, dzięki temu minimalizuje się wibracje ograniczające widoczność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 2, 2013 "mostki" pomp w które montuje się lusterka można dokupić z prawym lub lewym gwintem. Koszt żaden, więc sam gwint nie obliguje wyboru lusterek. No ale to moje z prawej strony ma wyraźnie lekko "wciśniętą" blachę przy mocowaniu lusterka do ramienia. Czyli pewnie ktoś sobie je kiedyś "odwrócił", żeby pasowało na prawą stronę. No i efekt jest taki, jak opisałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Październik 2, 2013 Niestety - o oryginalnych czytałem, że nie są zbyt dobre, że mało w nich widać i że "latają". Czy może poleci ktoś jakieś inne w podobnym przedziale cenowym? Potwierdzam, ja w oryginałach nic nie widziałem i dlatego zmieniłem od razu. Spróbuj w tym sklepie, mają duży wybór w sporym przediale cenowym. http://www.czesci-motocyklowe.pl/pl/1245-lusterka-mocowania Ja mam marki Victory i jestem zadowolony zarówno z jakości wykonania, ceny, jak i z obszaru widoczności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 2, 2013 (edytowany) Potwierdzam, ja w oryginałach nic nie widziałem i dlatego zmieniłem od razu. Spróbuj w tym sklepie, mają duży wybór w sporym przediale cenowym. http://www.czesci-motocyklowe.pl/pl/1245-lusterka-mocowania Ja mam marki Victory i jestem zadowolony zarówno z jakości wykonania, ceny, jak i z obszaru widoczności. Dzięki Widzę, że jesteś z Głowna. Ja z Łowicza, to może kiedyś - jak pogoda pozwoli - podjadę zobaczyć te Twoje. :) A to Victory to takie? http://www.czesci-motocyklowe.pl/pl/uniwersalne/27156-lusterko-victory.html Edytowano Październik 2, 2013 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 2, 2013 Czy takie? http://www.czesci-motocyklowe.pl/pl/uniwersalne/27154-lusterko-aluminiowe-victory.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Październik 3, 2013 Ja mam Koso i sobie chwalę za taką cenę. Imo pasują do marki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Październik 3, 2013 ja tam jestem fanem lusterek w końcówkach kierownicy. tylko jak już kupujesz to koniecznie asferyczne, lusterko ma tylko 70mm średnicy a naprawdę widać w nim dużo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Dzięki Widzę, że jesteś z Głowna. Ja z Łowicza, to może kiedyś - jak pogoda pozwoli - podjadę zobaczyć te Twoje. :) A to Victory to takie? http://www.czesci-motocyklowe.pl/pl/uniwersalne/27156-lusterko-victory.html Czy takie? http://www.czesci-mo...we-victory.html Śmiało zawsze możesz podjechać na kawke , herbate :mrgreen: Jeśli chodzi o lusterka to mam te pierwsze mocowane na końcówkach kierownicy, moto trochę szersze ale ten styl :razz: jak Sport Classic. Co do Koso, kolega miał lusterka tej marki ( dokładnie takie same jak Raxon) i powiem tak: są bardzo lekkie, ponieważ użyte aluminium jest jakościowo słabe. Jak je dotkniesz to czujesz jakbyś mógł je złamać w ręku. Dlatego odradzam Ci ich zakup, a kumpel podpisze się pod tym. Ale to tylko nasza opinia... Edytowano Październik 3, 2013 przez Rudi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Październik 3, 2013 Śmiało zawsze możesz podjechać na kawke , herbate :mrgreen: Jeśli chodzi o lusterka to mam te pierwsze mocowane na końcówkach kierownicy, moto trochę szersze ale ten styl :razz: jak Sport Classic. Co do Koso, kolega miał lusterka tej marki ( dokładnie takie same jak Raxon) i powiem tak: są bardzo lekkie, ponieważ użyte aluminium jest jakościowo słabe. Jak je dotkniesz to czujesz jakbyś mógł je złamać w ręku. Dlatego odradzam Ci ich zakup, a kumpel podpisze się pod tym. Ale to tylko nasza opinia... Tak są lekkie i czuć ich delikatność, ale za cenę 70zł jestem zadowolony z ich wyglądu. Tymbardziej, że im wyższa cena tym wydają mi się brzydsze, szczególnie te okrągłe. Kwestia gustu. Co do tych montowanych w manetkach to rewelacja POD WARUNKIEM że montowane są w cliponach pod pewnym kątem ala Sport Classic. Inaczej wyglądają jakoś tak krowio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 3, 2013 Dzięki za porady. :) Z takimi lusterkami montowanymi na końcówkach kierownicy to u mnie może być problem. Z tego co widzę - one dość istotnie poszerzają motocykl. Natomiast ja już w tej chwili mogę wyprowadzić swojego Monstera z podwórka przez furtkę dosłownie na styk, bardzo ostrożnie. No a gdybym takie założył, to pewnie musiałbym otwierać bramę przy wprowadzaniu i wyprowadzaniu motocykla - jak do samochodu. Niby można, ale dużo z tym pitolenia i wolałbym tego uniknąć. Poza tym - nigdy na takich nie jeździłem i nie wiem nawet jak w nich widać do tyłu. Dlatego najlepiej będzie to zobaczyć na żywo. Dlatego - Rudi - zapowiadam się kiedyś na wizytę w Głownie. :) Nie będę Ci zawracał głowy z kawą, czy herbatą, ale po prostu - podjechałbym na chwilę, rzucić okiem - jak to wygląda na motocyklu i jaki jest w nich widok do tyłu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Co do tych montowanych w manetkach to rewelacja POD WARUNKIEM że montowane są w cliponach pod pewnym kątem ala Sport Classic. Inaczej wyglądają jakoś tak krowio. No to jest nas dwóch ;) Ale niech każdy robi, jak mu się podoba. A przy okazji Koso - można tez tak: Edytowano Październik 3, 2013 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Październik 3, 2013 Tak są lekkie i czuć ich delikatność, ale za cenę 70zł jestem zadowolony z ich wyglądu. Tymbardziej, że im wyższa cena tym wydają mi się brzydsze, szczególnie te okrągłe. Kwestia gustu. Co do tych montowanych w manetkach to rewelacja POD WARUNKIEM że montowane są w cliponach pod pewnym kątem ala Sport Classic. Inaczej wyglądają jakoś tak krowio. Sam wygląd lusterek Koso nie jest zły, natomiast cena odzwierciedla ich jakość. Krowio to na pewno wyglądają oryginalne ducalusterka jak i ogon ( zazwyczaj nazywany bobrzym :mrgreen: ) Ale jak wspomniałeś to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje. Motoricko motocykl poszerzył się o jakieś 10 cm i masz rację z tą bramą, ja muszę otworzyć jedną połowę...ale wygląd i funkcjonalność są tego warte :!: Zapraszam na weryfikację "on-site", tylko daj wcześniej znać na privie, abyś klamki nie pocałował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Zapraszam na weryfikację "on-site", tylko daj wcześniej znać na privie, abyś klamki nie pocałował. Jasne- gdybym się wybierał, to się wcześniej zapowiem. Edytowano Październik 3, 2013 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Październik 4, 2013 Ja miałem w swojej 900 te lusterka i wyglądały rewelacyjnie: http://allegro.pl/lusterka-cnc-triangle-custom-streetfighter-super-i3559238912.html Tak się składa, że mam drugi komplet zupełnie nowy, który mogę sprzedać za 250zł, także jeśli ktoś by był zainteresowany to na prv. Powiem tylko, że jakość wykonania na prawdę rewelacyjna (więcej zdjęć w dziale ogłoszeniowym, bo trochę rzeczy tam powystawiam za moment). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 5, 2013 Ja miałem w swojej 900 te lusterka i wyglądały rewelacyjnie: http://allegro.pl/lusterka-cnc-triangle-custom-streetfighter-super-i3559238912.html Tak się składa, że mam drugi komplet zupełnie nowy, który mogę sprzedać za 250zł, także jeśli ktoś by był zainteresowany to na prv. Powiem tylko, że jakość wykonania na prawdę rewelacyjna (więcej zdjęć w dziale ogłoszeniowym, bo trochę rzeczy tam powystawiam za moment). A masz jakieś zdjęcia swojego Monstera z tymi lusterkami zamontowanymi? Bo przyznam, że o takich trójkątnych nie myślałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Październik 5, 2013 A masz jakieś zdjęcia swojego Monstera z tymi lusterkami zamontowanymi? Bo przyznam, że o takich trójkątnych nie myślałem. Niestety jedyne zdjęcia jakie na dzień dzisiejszy mi się ostały to te z naszego forum czyli to: http://docpoland.com/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=27648 lub to: http://docpoland.com/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=27649 Za dużo te zdjęcia nie pokazują, ale proporcje widać. Lusterka na prawdę dobrze wykonane i ludzie zwracają na nie uwagę oglądając moto:) Aczkolwiek nie widać w nich tak dobrze jak np. w okrągłych ale osobiście mi to nie przeszkadzało, zwłaszcza po ich dobrym ustawieniu. A foty samych lusterek zamieściłem w dziale ogłoszeniowym:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Październik 5, 2013 Aczkolwiek nie widać w nich tak dobrze jak np. w okrągłych ale osobiście mi to nie przeszkadzało, zwłaszcza po ich dobrym ustawieniu. Hehe... Dobre! W tych lusterkach nic nie widać :razz: Wiem, bo posiadam :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawelfilip 0 Napisano Październik 5, 2013 (edytowany) A masz jakieś zdjęcia swojego Monstera z tymi lusterkami zamontowanymi? Bo przyznam, że o takich trójkątnych nie myślałem. Ja mogę pomóc, poniżej klika zdjęć mojego M. z tymi lusterkami. Początkowo byłem do nich sceptycznie nastawiony, ale widoczność jest całkiem dobra, jakość wykonania też ok, no i ten wygląd.. (choć oczywiście wszystko jest kwestią gustu;) no a tutaj ich pierwowzór: http://www.rizoma.com/universal/mirrors/tomok/en Edytowano Październik 5, 2013 przez pawelfilip Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 10, 2013 (edytowany) Dzięki za porady i oferty pomocy, które od Was dostałem.. Ostatecznie zdecydowałem się i zamówiłem lusterka Barracuda A-version. Dzisiaj przyszła przesyłka i je założyłem. Wygląda to tak: A były takie: Edytowano Październik 10, 2013 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 10, 2013 Noo, o niebo lepiej, a jak z widocznością? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 10, 2013 a jak z widocznością? Jak ustawiałem na podwórku to wydaje się, że jest OK. Zobaczymy, jak będzie w ruchu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach