Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Motoricko

"Coś ty kupił???? Przecież coś ci się tam rozlatuje!"

Polecane posty

Dzisiaj miałem w domu gości, z okazji imienin mojej piękniejszej połowy.

Byli m.in. moi ulubieni teściowie - pierwszy raz od czasu, kiedy kupiłem Monstera

No to postanowiłem się teściowi pochwalić moim nowym nabytkiem.

Wyciągam go z garażu - "No, ładny".

Odpalam i ..... reakcja jak w tytule wątku :lol:

Mówię - "Nie tato, to tak ma być, taka jego uroda".

A teściu - "A co ty mi tu będziesz gadał, przeciez to nie może tak hałasować. Idź z tym lepiej do jakiegoś mechanika". :D :D

...to tak ma być, taka jego uroda".

A teściu - "A co ty mi tu będziesz gadał, przeciez to nie może tak hałasować. Idź z tym lepiej do jakiegoś mechanika". :D :D

Rysiek, jakbym cytował 1-szą opinię swojej "prawie teściowej" :razz:

W takiej sytuacji powiedziałbym:
"Tak, tato"

Facet jaki by nie był powinien wiedzieć jak się zachować w obecności motocykla. Przecież on mógł to usłyszeć obrazić się i na prawdę zepsuć ! Nie do pomyślenia ...

Rozumiem że to pierwszy i ostatni raz kiedy pokazałeś teściowi swojego Ducata ?  :twisted:  :mrgreen: 

btw.

Byli m.in. moi ulubieni teściowie - pierwszy raz od czasu, kiedy kupiłem Monstera

Jak ulubieni, to masz jeszcze jakichś innych ? :D

Nie - tak się z nimi tylko drażnię takim określeniem. :)

A ja się tylko zgrywam :-D

Z kolei reakcje na mój sprzęt były różne, po części nawet pozytywne, ale najmilej wspominam reakcję dziadka:

"Boże! Coś Ty za diobła kupił!? A po co Ci to!?" Czy jakoś tak :-)

ja jak przesiadłem się na ST podjechałem się pochwalić do znajomego mechanika. Myślałem, że gościu miał styczność z suchymi, ale nie, jego reakcja "ty, coś ci ze sprzęgłem się dzieje" po chwili jeszcze raz kazał włączyć i "coś masz chyba z koszem sprzęgłowym" :mrgreen: nie chciał uwierzyć, że tak ma być.

Mi jeden "uczynny" chciał kluczyki ze stacyjki wyrywać, żeby zapobiec wybuchowi silnika. Taki był czujny "znafca".

moje ST jeździ teraz bez owiewek (do poinformowanych: tak nadal czekam na polakierowanie ;) ) - więc ten dzwięk nie dziwi - bo wygląda jak złom i hałasuje jak złom :D

ale świetne jest to spojrzenie na światłach które zawsze się dostaje :)

a tak po prawdzie to przyznam że do kiedy się nie przejechałem pierwszy raz i nie usłyszałem jak to wszystko pracuje pod obciążeniem to nie rozumiałem sam o co w tym chodzi ;)

Ja dzisiaj zajechałem do roboty 999 traf chciał, że przykulał się też jeden majorek ( ale nie przełożony) na swoim chińczyku we frędzlach, akurat słyszał dokładnie jak dałem lekką przegazówkę, stwierdził:

...ty Janek, chyba ci panewka napier...a

to niemożliwe, że toto tak normalnie pracuje...

hahahahhahaha, ze śmiechu zapomniałem kluczyków ze stacyjki wyciągnąć ( potem musiałem po nie wracać), a majorek jakoś tak patrzył na mnie dziwnie...

:mrgreen: :clap: :crazy:

Pozd. J-999

Pytanie na jakims festynie podczas mijania ludzi

- panie to sie psuje czy ma tak napierd.....

- tak-odpowiadam- tak ma napier.......

zdziwione spojzenie wielkie oczy..... bezcenny widok

Pytanie na jakims festynie podczas mijania ludzi

- panie to sie psuje czy ma tak napierd.....

- tak-odpowiadam- tak ma napier.......

zdziwione spojzenie wielkie oczy..... bezcenny widok

:lol: :lol: :lol:

to jeszcze nic ;)

dziś w drodze do pracy sam myślałem że mi się moto zepsuło bo jakoś tak inaczej hałasuje - a tu po prostu zapomniałem zatyczek do uszu włożyć odjeżdżając ze stacji :mrgreen: - te chwile zanim się zorientowałem były bezcenne :mrgreen:

Edytowano przez vip3r

świetne jest to spojrzenie na światłach które zawsze się dostaje :)

Kilkanaście razy motocykliści ostrzegali mnie na światłach, że coś niepokojącego się dzieje. Kilka razy również kierowcy samochodów.

Ciekawe, czy to w każdym wypadku była empatia, czy gdzieś nie była to satysfakcja? :)

Zaparkowałem pod pracą pewnego poranka - podchodzi starszy Pan w okolicach 70 i mówi: "Strasznie Panu panewki walą - trzeba na warsztat szybko wstawić." - Nie trzeba - to suche sprzęgło. Pan pokiwał z niedowierzaniem głową i poszedł dalej... :wtf:  

Kilkanaście razy motocykliści ostrzegali mnie na światłach, że coś niepokojącego się dzieje. Kilka razy również kierowcy samochodów.

Ciekawe, czy to w każdym wypadku była empatia, czy gdzieś nie była to satysfakcja? :)

Podejrzewam, że najwięcej to było zazdrości i satysfakcji. Empatii najmniej :)  

Dzisiaj prawie padłem :)

Podjeżdżam na stację paliw i zatrzymuję się przy dystrybutorze.

Kierowca samochodu, który tankował przede mną wraca spod kasy i widzę, że bardzo patrzy na mój motocykl. A po chwili mówi do mnie "wie pan co, nie chcę pana martwić, ale chyba zgubił pan pokrywę skrzyni biegów". :D :D

Gdy powiedziałem, że nic nie zgubiłem, że to ma tak być bo to otwarte suche sprzęgło - nie mógł wyjść ze zdziwienia i oglądał mojego Monstera jeszcze długo po tym jak zatankowałem i poszedłem do kasy zapłacić. :)

I ktoś mi powie, że Ducati nie jest egzotyczne? ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.