Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

KGr

Panigale z kratownicowa rama

Polecane posty

KGr    1

A co powiecie na cos takiego? :)

Ludzie z Pierbon zrobili kit ktory opiera panigale na ramie kratownicowej. Bez Zadnych przerobek, bez dodatkowej masy i z conajmniej zachowana sztywnoscia. Jeszcze jakby wstawili sucharka... :D

http://www.asphaltandrubber.com/bikes/pierobon-trellis-frame-kit-ducati-1199-panigale/#more-49414

Swoja droga, oparta na tym samym bezramowym pomysle wyglada moim zdaniem lepiej niz ta z nowego monstera. Brawo!

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Widziałem na żywo. Rozmawialiśmy z ludźmi z pierobona, zestaw może będzie dostępny pod koniec przyszłego roku, o ile pozytywnie przejdzie testy. Narazie jest to tylko prototyp.

Btw - temat był już na forum i może niepotrzebnie generujemy kolejny wątek o tym samym.

Edytowano przez musieli

Podoba mi się, wg mnie prawdziwe Ducati powinno mieć ramę kratownicową, chociażby ze względów estetycznych ;). Mam nadzieję, że z tą ramą będzie przynajmniej tak samo dobrze jeździć...

Jak ktoś nie rozumie, ze teraz Ducati i przyszlość to bez ramy i wlasnie to jest ta inność, innowacyjność, patrzenie w przyszłość to ja przepraszam. Była rama, ale król uimarł, niech zyje nowy król. Stare modele niech pozostana świadectwem swietności i nowoczesności kiedyś, nowych modeli na Boga nie cofajmy na siłe, po co?

Każdy ma swój gust i wolny wybór, niektórzy mają w garażu najnowszą high-tech'ową maszynę obok cafe-racera i wcale nie musi to oznaczać, że czegoś się nie rozumie...

Jak ktoś nie rozumie, że można mieć odmienne zdanie... Ale tu zaczyna się rodzić kolejna pyskówka forumowa, a chyba już wszystkim znudziły się te klimaty?

Edytowano przez musieli

Jak dla mnie to odrazu mogli zrobić Panigale z taką ramą bo wygląda kosa i utrzymuje styl wyraźny dla marki - skoro się da zachowując tą samą masę. Do tego jak by jeszcze ktoś wymyślił jak wywalić ten ohydny "obwarzanek" zrobiony z wydechu pod zadupkiem który co niektórzy próbują przykryć węglem lub owinąć "szmatką" to mógłby być naprawdę fajny motocykl - a tak jest tyko high tecowym mutantem :P 

Piękne ale niestety dołóżmy do tego tablicę rej., lusterka, zegary... i całość będzie mocno odbiegać od tego (świetnego swoją drogą) konceptu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.