KGr 1 Napisano Listopad 6, 2013 A co powiecie na cos takiego? :) Ludzie z Pierbon zrobili kit ktory opiera panigale na ramie kratownicowej. Bez Zadnych przerobek, bez dodatkowej masy i z conajmniej zachowana sztywnoscia. Jeszcze jakby wstawili sucharka... :D http://www.asphaltandrubber.com/bikes/pierobon-trellis-frame-kit-ducati-1199-panigale/#more-49414 Swoja droga, oparta na tym samym bezramowym pomysle wyglada moim zdaniem lepiej niz ta z nowego monstera. Brawo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 6, 2013 (edytowany) Widziałem na żywo. Rozmawialiśmy z ludźmi z pierobona, zestaw może będzie dostępny pod koniec przyszłego roku, o ile pozytywnie przejdzie testy. Narazie jest to tylko prototyp. Btw - temat był już na forum i może niepotrzebnie generujemy kolejny wątek o tym samym. Edytowano Listopad 6, 2013 przez musieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Listopad 6, 2013 Podoba mi się, wg mnie prawdziwe Ducati powinno mieć ramę kratownicową, chociażby ze względów estetycznych ;). Mam nadzieję, że z tą ramą będzie przynajmniej tak samo dobrze jeździć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Listopad 6, 2013 Według mnie hardcorowo wyglądałby taki naked zrobiony z panigale z ramą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Listopad 6, 2013 Jak ktoś nie rozumie, ze teraz Ducati i przyszlość to bez ramy i wlasnie to jest ta inność, innowacyjność, patrzenie w przyszłość to ja przepraszam. Była rama, ale król uimarł, niech zyje nowy król. Stare modele niech pozostana świadectwem swietności i nowoczesności kiedyś, nowych modeli na Boga nie cofajmy na siłe, po co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Listopad 6, 2013 Każdy ma swój gust i wolny wybór, niektórzy mają w garażu najnowszą high-tech'ową maszynę obok cafe-racera i wcale nie musi to oznaczać, że czegoś się nie rozumie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 6, 2013 (edytowany) Jak ktoś nie rozumie, że można mieć odmienne zdanie... Ale tu zaczyna się rodzić kolejna pyskówka forumowa, a chyba już wszystkim znudziły się te klimaty? Edytowano Listopad 6, 2013 przez musieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Listopad 8, 2013 Jak dla mnie to odrazu mogli zrobić Panigale z taką ramą bo wygląda kosa i utrzymuje styl wyraźny dla marki - skoro się da zachowując tą samą masę. Do tego jak by jeszcze ktoś wymyślił jak wywalić ten ohydny "obwarzanek" zrobiony z wydechu pod zadupkiem który co niektórzy próbują przykryć węglem lub owinąć "szmatką" to mógłby być naprawdę fajny motocykl - a tak jest tyko high tecowym mutantem :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Grudzień 12, 2013 Projekt 1199N własnej roboty: http://www.ducati-sbk.de/tuning/project-1199-n/90/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Grudzień 12, 2013 Taki jest cel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Grudzień 12, 2013 Piękne ale niestety dołóżmy do tego tablicę rej., lusterka, zegary... i całość będzie mocno odbiegać od tego (świetnego swoją drogą) konceptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach