Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
topgear68

Zakuwarka do łańcucha.

Polecane posty

Szukam zakuwarki do łańcucha i zastanawiam się czy jest sens kupować za 500zł cały komplet niby profi czy może takie coś mi wystarczy? 

http://allegro.pl/zakuwarka-zgniatarka-do-lancuchow-did-rk-ek-i3696213423.html

Częstotliwośc uzywania to dwa motocykle czyli raz na pare lat  ^_^

Ewentualnie możecie coś polecić co wy używacie i daje lub nie daje rady?

jezeli do uzytku prywatnego to bezie w sam raz .Jak planujesz rozkuwac lancuch w stylu serwisowym np 5 razy w tyg to zluzyje sie nawet taki za 500 zl.Tez mam zamiar kupic ta zakowke

do jest chińczyk - jeśli zakuwasz tylko łańcuchy z drążonym nitem to ogranie temat - jeśli "pełny" nit to może się po 2-3 użyciach odkształcić..

sam fakt treści :

pokryty NIKLEM technicznym co nadaje mu bardzo ładny wygląd i gwarancję, że po jednym użyciu nie będziesz musiał zmiatać farby odpryśniętej z zakuwarki

świadczy że materiał pracuje , czyli nie jest szczególnie twardy...

poza tym kulka stalowa na końcu nie jest najlepszym rozwiązaniem - będą Ci pękały nity drążone .

końcówka powinna być taka:

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NzIwMTQxMw==
lub taka:
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NzIwMTE0MA==

Jak planujesz rozkuwac lancuch w stylu serwisowym np 5 razy w tyg to zluzyje sie nawet taki za 500 zl

Nie zgodzę się - używam od 5 lat zakuwarki DID-a - nie do zdarcia...

Edytowano przez cinek78

Cinek78 ja Ci dam Niklem :mrgreen:

Nikiel pokrywa tylko ładne i chętne panie :mrgreen:

Podepnę się pod temat i podzielę spostrzeżeniem, nie kupujcie nieco tańszych łańcuchów, ja się skusiłem i kupiłem niby wzmacniany i tajwański, ale jak pierdzielnął to niezłego bigosu narobił w DucatiEnduro, okazało się dodatkowo, że zaczął pękać w 2 innych miejscach...

Teraz jeżdżę na made in japan, ale dla bezpieczeństwa zrobię chyba sobie ślizg na przednią zębatkę, chyba, że można kupić gotowca, gdzieś w PL ???

Pozdr. J-999

Edytowano przez klekot999

Cinek78 ja Ci dam Niklem :mrgreen:

czerwonym - to cytaty  z aukcji.. nie moje słowa :roll:

co do łańcucha : potwierdzam przedmówcę - raz kupiłem MTS 1000 na nowym napędzie , lecz nie sprawdziłem producenta ( był ładny złoty - jakby...did). Motocyklem wybrałem sie do Gruzji. Juz na początku Turcji "skończył" się naciąg , a w Istambule na zawał szukałem nowego łańcucha (zębatki były jak nowe) . Właśnie wtedy dokonałem zakupu najdroższego łańcucha w swoim życiu - 879 zł (przelicznik z $) !!!!! :evil:     - doświadczenie bezcenne :mrgreen:

Hehehee

Nikiel nigdy nie był czerwony :oops:

Ja to od zomowców przez plery służbową 80-tką oberwałem, ja robilim manifestację, a i trafiłem na dołek przesłuchiwał mnie jeden kapitan MO co potem jak został prokuratorem uczył mnie podstaw prawa, i dziwnie mi się przyglądał i pytał : ja pana skądś kojarzę....hehe w woj. olsztyńskim został był prokuratorem wojewódzkim już za kapitalizmu...historia...nie nie chcę medali, niech se wsadzą w d...ę  ci którzy o mnie zapomnieli jak byłem w biedzie, a za których się oberwało...

ale do rzeczy mam prośbę, jak ktoś ma takowy ślizg ( niektórzy kojarzą pewnie z endurasów) , lubo widział na alledrogo, dajta namiar...co prawda dość łatwo dorobić, ale co kupcy to kupcy :mrgreen:

Pozdr. J-999

ale do rzeczy mam prośbę, jak ktoś ma takowy ślizg ( niektórzy kojarzą pewnie z endurasów) , lubo widział na alledrogo, dajta namiar...co prawda dość łatwo dorobić, ale co kupcy to kupcy :mrgreen:

Pozdr. J-999

http://www.ebay.co.uk/itm/DUCATI-748-749-916-996-998-999-CRANKCASE-ENGINE-PROTECTOR-1098-999-/190981716360?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item2c7765b988

Pisze, ze wysyla wszedzie. Wiec nie powinno byc problemu. Moge nawet to kupic i ci wyslac jakby on nie chcial.

Prześlij mi numer konta i ile mam Ci wpłacić łącznie z kosztem przesyłki..na adres:

[email protected]

Tylko, że najwcześniej dopiero po 2 grudnia, czyli po M. B. Pieniężnej :mrgreen:

Pozdr. J-999

Gdyby ktoś był zainteresowany też tym DIDem w dobrej cenie, to nie do końca jest to ori DID tylko produkt chyba na licencji tej firmy wyprodukowany w DE, ale różni się chyba tylko ceną i logiem producenta ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.