Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Piotr 81

SC nie odpala

Polecane posty

Witam może ktoś spotkał sie z tym problemem.

A mianowicie jak wiadomo jest poza sezonem, wiec odpalam mojego SC od czasu do czsasu i dotąd nie było problemu.

Problem pojawił sie gdy dolałem benzyny do baku. Po dolaniu do pełna mój SC nie chce zapalić... tzn. zapalił i chwile pochodził ale potem zgasł i już ... taki został próbowałem kilka razy i nic. Próbuje roszyć wszystko wydaje sie być ok. Przechodzi check i jest ok ale po naciśnięciu start ... któtka próba zapłonu i nic.

Macie może jakiś pomysł co to może być ? 

A mianowicie jak wiadomo jest poza sezonem, wiec odpalam mojego SC od czasu do czsasu

Po co?

Rozrusznik kręci normalnie?

Być może świece padły.

Może aku się rozładowało?

Miałem tak raz.

Stacyjka normalnie, kontrolki normalnie, nawet chyba światła normalnie działały ale mocy w aku na rozruch silnika było za mało.

Po naładowaniu - zero problemu.

Edytowano przez morham

Świece sprawdzone i są ok ... być może faktycznie aku jest za słaby aby ruszyć. Zastanawia mnie czy po dolaniu benzyny także może być taki problem,że nie chce zapalić ponieważ pare dni temu jeszcze normalnie chodził tzn zapalał a dziś zapalił i chwile po zgasł i ... tyle w temacie :/

Też stawiam na aku, to że kręci nie znaczy że ma wystarczający prąd na rokzręcenie. A związek przycznowy między dolaniem benzyny może być przypadkowy.
Miałem to samo rok temu.
PS taki rozruch na 5 min w tych warunkach temperaturowych kosztuje cylindry Twojego silnika tyle co ~ kilka tys. km przebiegu.

Edytowano przez Raxon

Kompletnie bez sensu z tym odpalaniem na chwilę co chwilę.

no właśnie nie na chwile tylko na dłuższy czas. 

Wylej paliwo i zalej właściwe - pewnie kupiłeś v-power .... diesel. :mrgreen: :mrgreen:

Sprzedaj cholerę i kup hądę, będzie łatwiej... :mrgreen: ...

Poważnie..

A nie przycięła Ci się czasem pompa paliwa i napompowała cały silnik benzyną???

Koledze w BMW K 1200 tak się stało...

Inna sprawa, to po co darmo przepalać motocykl?

Żeby świece dostały samooczyszczenia, trzebaby zrobić rundkę motocyklem, a takie garażowe przepalanie to tylko niepotrzebnie zużywa silnik...

Pozdr. J-999

Ok temat zamknięty ... akumulator padł... 

Dzięki za podpowiedzi. 

Po co motor przepalałem ? ... a mianowicie dlatego, że niedawno go kupiłem wiec .... 

Pozdrawiam 

Po co motor przepalałem ? ... a mianowicie dlatego, że niedawno go kupiłem wiec .... 

slaby argument :) sa dwie szkoly - przepalac albo nie przepalac . Jesli przepalac to naprawde porzadnie tzn rozgrzewajac silnik do standardowej temperatury pracy , a w zimie bez przejazdzki ciezko bedzie

Edytowano przez blejz23

Nawet nie tylko ciężko, co chyba niemożliwe. Nawet jak silnik będzie pracował stosunkowo długo to brak przejazdu spowoduje przegrzanie pewnych elementów, a niedogrzanie drugich. Tak więć włączenie wentylatora nie zawsze oznacza, że wszystkie podzespoły osiągnęły temperaturę pracy.

W każdym razie mająć SC wywaliłbym trochę mebli z pokoju i postawił przy łóżku :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.