Pita 0 Napisano Luty 26, 2014 Klamki wygladają jak PAZZO racing przez te otwory :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 26, 2014 Mam identyko w swoim M :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Luty 26, 2014 Kiedyś z yangiem zakładaliśmy takie do jego MTS, rzeźba w g... bo nic nie pasowało począwszy od otworów montażowych..... itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Luty 26, 2014 Kiedyś z yangiem zakładaliśmy takie do jego MTS, rzeźba w g... bo nic nie pasowało począwszy od otworów montażowych..... itd. Na szczęście miałem mozliwośc przymiarki i jak się okazało nie było problemu z zamontowaniem. Widać "mali ludzie" ze wschodu też się uczą ;) Osobiście zastanawie mnie tylko jakość tego aluminium ale to wyjdzie w praniu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Luty 26, 2014 Do mojego sc pasowalo bez problemu .Jestem zadowolony za takie pieniadze szkoda gadac 100 zl z przesylka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) adrian - to teraz żałuje że na forum nie popytałem, mnie kosztowały 2x tyle :roll: Jednak i ta cena w moim odczuciu "dopuszczalna" Edytowano Luty 26, 2014 przez xyntR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Luty 26, 2014 na ebay.com sana stanie.Co do anody to po 2 sezonach sie delikatnie przeciera w jednym miejscu.Ale mysle ze to kazde tak sie zrobią.Anadowanie nie jest drogie mozna oddac do poprawki.Koszt jakies 20 zl na pare Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Luty 26, 2014 Gdyby ktoś kiedyś chciał ciąć ramę to... Kiedyś polecił Kgr, maszynkę do cięcia rur :) Miałem jedną która nie chciała się zmieścić między rurkami, poszukałem więc i znalazłem mniejszą. Cięcie banalnie proste i wychodzi tak ładnie że poprawki pilnikami czy papierem praktycznie zbędne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Luty 27, 2014 (edytowany) Tak samo mam klamki "chinki" :) U mnie jedynie zmieniły kolor na kawowy (lubię, podoba mi się) bo półrocznym kontkacie z słoneczkiem przez 8 godzin dziennie a takto nic zarzucić im nie mogę :) Cena była właśnie jakieś 115 zł z przesyłką. Montaż - zero problemów. Jakość oprócz anody - nic zarzucić nie można. Ale nawet tutaj gdzieś kiedyś wyczytałem, że to samo spotyka Rizomę :D - więc stwierdziłem - a ...ujjjj będę przepłacał :) i prężył się - MAM RYŻOMĘ :D Z tego co zauważyłem bytując tutaj już chyba dwa lata - posiadanie RYŻOMY w Ducati - to tak jakbyś miał seryjny motocykl :D Ot - mam Stukati - muszę mięć RYŻOMĘ bo inaczej to nie będzie Stukatii ;) P.S. Stawiam zasieki, buduje rowy wypełnione palami i mam jeszcze parę innych niespodzianek przeciwko krucjacie jaką pewnie zaraz zorganizują oburzeni posiadacze RYŻOMy ;) P.S.2. Nie mam nic przeciwko Ryżomie - każdemu co lubi i na co go stać. Mi było szkoda kasy - ale to dlatego, że biedny jestem - więc zakupiłem coś co wyglądem nie odstaje (jak widzę na przykładzie moich - jakością też - jak na razie) a ceną bije na głowę. Edytowano Luty 27, 2014 przez morham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 27, 2014 Gdyby ktoś kiedyś chciał ciąć ramę to... Kiedyś polecił Kgr, maszynkę do cięcia rur :) Miałem jedną która nie chciała się zmieścić między rurkami, poszukałem więc i znalazłem mniejszą. Cięcie banalnie proste i wychodzi tak ładnie że poprawki pilnikami czy papierem praktycznie zbędne :) Ciesze sie, ze moglem pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Luty 27, 2014 morham - spokojnie, sam mam "ryżome" i oburzony nie jestem ;) Dla mnie to co najważniejsze przy tych wszystkich dodatkach to ich wygląd i jakość! Muszą pasować do koncepcji, współgrać ze sobą (diabeł tkwi w szczegółach) i fajnie by było żeby służyły dłużej niż rok ;) Jeśli chodzi zaś o samą rizome to ich designe przypadł mi do gustu i tyle. Co do klamek, gdy moje zmienia kolor to... to nic bo nie nastawiam się tu na "produkt bez wad", gdyby natomiast kolor miał zmienic koreczek wlewu paliwa (ryzoma) to szlak mnie trafi bo swoje kosztuje i liczę tu na bdb jakośc "wszystkiego"!!! To wszystko to wyjdzie jednak w praniu, na chwilę obecną jestem zadowolony z kazdej pierdólki czy to z metką czy bez ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Luty 27, 2014 (edytowany) Ja jestem spokojny :D No chyba, że chodziło iż nie muszę zasieków budować ;) i szykować się na oblężenie. ;) Tak jak piszę - ktoś chce mieć Ryżome - to oczywiście - jego sprawa :) i wyglądowi ryżomy nic zarzucić nie można... co do jakości to mogę się wypowiadać tylko o moich chinkach (2 letnich już teraz) - którym oprócz właśnie zmieniającej kolor anody nic zarzucić nie mogłem i na razie nie mogę. W sumie ponieważ kolor jaki się pojawił też mi się podoba - i do tego czepić się nie mogę ;) Sprawa czysto indywidualna. :D Tak jak z bobrem :D Edytowano Luty 27, 2014 przez morham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Luty 27, 2014 Tak samo mam klamki "chinki" U mnie jedynie zmieniły kolor na kawowy (lubię, podoba mi się) bo półrocznym kontkacie z słoneczkiem przez 8 godzin dziennie a takto nic zarzucić im nie mogę. Cena była właśnie jakieś 115 zł z przesyłką. Montaż - zero problemów. Jakość oprócz anody - nic zarzucić nie można. Ale nawet tutaj gdzieś kiedyś wyczytałem, że to samo spotyka Rizomę - więc stwierdziłem - a ...ujjjj będę przepłacał i prężył się - MAM RYŻOMĘ Z tego co zauważyłem bytując tutaj już chyba dwa lata - posiadanie RYŻOMY w Ducati - to tak jakbyś miał seryjny motocykl Ot - mam Stukati - muszę mięć RYŻOMĘ bo inaczej to nie będzie Stukatii P.S. Stawiam zasieki, buduje rowy wypełnione palami i mam jeszcze parę innych niespodzianek przeciwko krucjacie jaką pewnie zaraz zorganizują oburzeni posiadacze RYŻOMy P.S.2. Nie mam nic przeciwko Ryżomie - każdemu co lubi i na co go stać. Mi było szkoda kasy - ale to dlatego, że biedny jestem - więc zakupiłem coś co wyglądem nie odstaje (jak widzę na przykładzie moich - jakością też - jak na razie) a ceną bije na głowę. Moim zdaniem i morham i xyntR macie obaj rację. Sam uważam, że Rizoma nie należy do tanich akcesoriów. Fakt, na zdjęciach (bo na razie tylko w takiej postaci ją widziałem) wyglądają na dopieszczone i ładne akcesoria, ale za słoną cenę. Tak jak morham wspomniał, każdy swój motocykl robi na swój sposób, dlatego też każdy jest oryginalny i unikatowy... i jednemu może się on podobać a drugiemu nie. Dla mnie ważny jest umiar. Moto przygotowane z gustem estetycznym potrafi cieszyć oko, a naćkany jak choinka na święta w kolorowych dodatkach potrafi zabić motyle w brzuchu, które jednak powinny tam fruwać. A tym samym, robiąc moto w samej Rizomie - spoko, OK, jesteśmy wolnymi ludźmi z prawem wyboru. Ale jeśli ktoś zrobi moto z budżetowych akcesoriów, wyglądające niejednokrotnie lepiej niż to w poprzednim zdaniu - należy mu się szacunek, chyba nie zaprzeczycie? morham - spokojnie, sam mam "ryżome" i oburzony nie jestem. Dla mnie to co najważniejsze przy tych wszystkich dodatkach to ich wygląd i jakość! Muszą pasować do koncepcji, współgrać ze sobą (diabeł tkwi w szczegółach) i fajnie by było żeby służyły dłużej niż rok Jeśli chodzi zaś o samą rizome to ich designe przypadł mi do gustu i tyle. Co do klamek, gdy moje zmienia kolor to... to nic bo nie nastawiam się tu na "produkt bez wad", gdyby natomiast kolor miał zmienic koreczek wlewu paliwa (ryzoma) to szlak mnie trafi bo swoje kosztuje i liczę tu na bdb jakośc "wszystkiego"!!! To wszystko to wyjdzie jednak w praniu, na chwilę obecną jestem zadowolony z kazdej pierdólki czy to z metką czy bez xyntR, i własnie tu jest problem i pewna niepewność, bo kupując akcesoria Rizomy, są świetnie wykonane, pasujące i dopracowane (osobiście bardzo mi się podobają), ale ich żywotność jest nam nieznana... Jeśli maja służyć latami, warto wyszarpnąć z kieszeni na Rizomę, lecz jeśli ma paść po roku, odbarwić czy coś, to czy nie lepiej przez 5 kolejnych lat co roku kupować nówki budżetowe w niezmienionym kolorze i nienoszących śladów użytkowania stanie? Tego nie wiemy, dopóki się nie przekonamy na własnym... własnych akcesoriach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 27, 2014 A to nie ma nikogo na forum, kto użytkuje rizomę dłużej niż sezon? :) Miałem kilka pierdół z tej firmy przy poprzednim motku - przez 3 sezony nic się nie wytarło ani nie zmieniło barw. A było dość intensywnie używane. Dlatego teraz wybieram sprawdzoną (wg. mnie) Rizomę. A że drogie? No cóż, na pasji nie chcę oszczędzać. Ale może ktoś ma inne doświadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 27, 2014 xyntR, i własnie tu jest problem i pewna niepewność, bo kupując akcesoria Rizomy, są świetnie wykonane, pasujące i dopracowane (osobiście bardzo mi się podobają), ale ich żywotność jest nam nieznana... Jeśli maja służyć latami, warto wyszarpnąć z kieszeni na Rizomę, lecz jeśli ma paść po roku, odbarwić czy coś, to czy nie lepiej przez 5 kolejnych lat co roku kupować nówki budżetowe w niezmienionym kolorze i nienoszących śladów użytkowania stanie? Tego nie wiemy, dopóki się nie przekonamy na własnym... własnych akcesoriach. Kilka osob na forum praktykuje podejscie - kupic z chin, sprawdzic czy pasuje i dac do porzadnego poanodowania. Wtedy nie ma mowy o jakims odbarwianiu, w dalszym ciagu za ulamek ceny markowych akcesoriow. Jak mi sie moje chinczyki zaczna przejasniac, tez dam do anody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Luty 27, 2014 O widzisz, i to jest jakieś sensowne rozwiązanie. Na pewno tańsze, a także trwałe (przynajmniej kolorystycznie). A to nie ma nikogo na forum, kto użytkuje rizomę dłużej niż sezon? :) Jest masa ludzi, nie napisałem, że nie ma. Po prostu mówię tu o moim przypadku, który to nie zetknął się na razie w mojej krótkiej karierze z Rizomą, widziałem ale nie użytkowałem stąd nie mogę się wypowiadać na jej temat, a co najwyżej przypuszczać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 27, 2014 Spoko matti, skoro kilka osób wypowiada się na temat chińczyków i ktoś czerpie z tego doświadczenia to może również wysłuchać opinii tych, którzy użytkują rizomy i innych akcesoriów z droższej półki. Co do wyboru to oczywiste dla mnie jest, że to indywidualna sprawa. Dla mnie pasja to pasja. Akcesoria, tak samo jak motocykle kupuję oczami/sercem/duszą* - to ma wyglądać, brzmieć, dawać radochę dla wszystkich zmysłów. Nie zamierzam kierować się tylko ceną bo gdyby iść dalej tym torem to… po co kupować drogie/piękne/unikatowe* moto? Można wsiąść na cokolwiek i cieszyć się jazdą :) I też będzie ok. Każdy z nas może przecież cieszyć się z innych rzeczy. Ja szanuję zarówno tych co kupują i modyfikują swoje sprzęty za "grosze" jak i za grubą kasę. To ich wybór i jeśli ich to cieszy to mnie to ryba :) Nie szanuję tych co nie dbają o sprzęt. * - niepotrzebne skreślić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Luty 27, 2014 (edytowany) Żeby wszystko było jasne, każdy kupuje to co mu się podoba :) Jeśli ktoś chce wiedzieć jak wygląda Rizoma to mogę napisać że jest to "biżuteria" w dosłownym słowa tego znaczeniu. Korek rewelacja ( a kilka oglądałem i tu jakość wykonania powala), manetki luxy też są rewelacyjne (podobnie jak sporty). Kiedyś do 600tki kupiłem "chinki" gdzie aluminium było nałożone na gume, chcąc wsunąć prawą na rolgaz musiałem go nieźle spiłowac nozykiem bo nie chiały pasować, nie wspomne o tym jaka kupa wyszła potem ale... Kupiłem i teraz nikomu nie polecę. Przy Rizomie 0 problemu bo manetka jest z rolgazem i guma naciągnieta jest na aluminium (nie jakas tam cienizna co gnie się w dłoni, kawał dobrej roboty), no i te wszystkie detale... Tak jak pisałem, dobrze jest oglądnąć to co chcemy kupić, zobaczyć, pomacać bo tak najlepiej widać różnice. Są jednak na rynku zamienniki które naprawde można brać w ciemno i zestawiać z dodatkami z wyzszych póleczek :) A jeśli ktoś zada sobie trochę więcej trudu i znajdzie dodatki które cieszą oko wyglądem i jakością a przy tym nie mają "metki" to szacunek, bo wiem że i tak można. Osobiście idę trochę na łatwizne, widzę, jest ok to kupuję :) No i jak ktoś wspomniał, z Rizomą też można przesadzić, nafaszerować moto wszelkimi dodatkami bijącymi po oczach. Najważniejsze to zachować umiar no i trzymać się planu który mamy w głowie :) Mi np. do tego co chcę uzyskać w ogólnym odbiorze nie wszędzie pasuje rizoma, tak samo jak CNC itd. Jest koncepcja i nią się kieruje :) Jak to wszystko wyjdzie, zobaczycie ocenicie. Dla mnie będzie to spełnienie małego marzenia dotyczące wyglądu mojego Ducata :) Edytowano Luty 27, 2014 przez xyntR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Marzec 2, 2014 Pogoda była więc moto zostało "przeczyszczone". Monowahacz wyglada jak nowy, gorzej z samym silnikiem :( Za chiny nie moge doczyścić pokryw, może ktoś coś... Jest na nie jakiś patent? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 2, 2014 W przypadku Twojego sprzęta, moim zdaniem wahacz oraz pokrywy silnika powinny być w jedynym słusznym kolorze: czarne ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Marzec 2, 2014 Jak będzie więcej funduszy to słowa Twe staną się "ciałem" ;) Ja za wąski jestem na takie rozbiórki, chetnie jednak oddam moto w rece fachowców co to bedą wiedzieć co i jak i z czym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Marzec 4, 2014 Czy ktoś używał specyfiku który dodaje się do oleju by "przeczyścił silnik" przed wymianą na nowy? Zakupiłem coś z motula i tak się zastanawiam teraz czy kasa w błotko nie poszła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 4, 2014 Zgadzam sie z musielim, wahacz bez 2 zdan powinien byc czarny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Marzec 4, 2014 Przy takiej pogodzie chcę już moto jak najszybciej poskręcać, wahaczem zajme się po sezonie, znaczy zajmą się Ci którym to powierzę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 4, 2014 Trzeba zmienic tytul postu na "Dark-and-silver Bandit" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach