Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bagi

Power Monster 796

Polecane posty

Mydlili mi barana ! 

Jak myślę ile było to roboty z tym szwajsowaniem to sie musza odpocznyć... ;) 

jeszcze nieskończony a już wygląda super :)

w prawą nogę to ty raczej nie zmarźniesz :P

To tak tylko wygląda, tak naprawdę to noga nie dochodzi do kolektorów, a jakby co to będą jeszcze karbonowe osłony, tak że będzie dobrze :-)

Kominy robią robotę! :clap:

Jaki będzie kolor ramy i baku?

Rama będzie czarna, a bak to kurcze nie wiem ale ten żółty coraz bardziej zaczyna mi się podobać ;)

Wygląda interesująco, jestem ciekaw czy tak poprowadzony kolektor umożliwy ogólnie jazdę bez poparzeń, chyba że masz na to jakieś rozwiązanie?

Teraz już jadę na święta do rodziny ale jak wrócę to zapodam fotki jak to wygląda przy pozycji podczas jazdy. Generalnie jak kolano jest przy baku, to kolektory są jakieś 5cm od nogi( stopa na podnóżku w pozycji do hamowania).

To tak tylko wygląda, tak naprawdę to noga nie dochodzi do kolektorów, a jakby co to będą jeszcze karbonowe osłony, tak że będzie dobrze :-)

Rama będzie czarna, a bak to kurcze nie wiem ale ten żółty coraz bardziej zaczyna mi się podobać ;)

+1 ;)

Sent from my Lumia 710 using Tapatalk

Teraz już jadę na święta do rodziny ale jak wrócę to zapodam fotki jak to wygląda przy pozycji podczas jazdy. Generalnie jak kolano jest przy baku, to kolektory są jakieś 5cm od nogi( stopa na podnóżku w pozycji do hamowania).

5 cm to i tak nie za wiele ;)

A może złoty, jak lagi ?  :roll:

Biały tylko że złoty moto to już miałem, a żółtego jeszcze nie ;) :D

Niestety życie zawodowe mocno ogranicza prace nad moto ale może w tym tygodniu pójdzie bardziej do przodu ;) .
Udało się skończyć większość upierdliwych prac: mocowanie tablicy, przedniej lampy i licznika, zadupek skończony(tzn. zrobiony model i forma za niedługo powinien być w karbonie, na zdjęciu poniżej jest model). Przerobiony bak pod stacyjkę i przespawane nowe mocowanie pompy paliwa. Chłodnicę umieściłem wyżej tak żeby "łapała" więcej powietrza. Jutro podłączam instalację i może uda się zalać silnik olejem i odpalić ;) Potem chciałbym stestować jak to jeździ, wyregulować i wszystko pójdzie do lakierowania. Pytanie do Was: gdzie można kupić sportową piankę na siedzenie taką przyklejaną bez pokrycia?
Poniżej parę zdjęć:

ducati796-cafe-racer.jpg

ducati796-cafe-racer1.jpg

ducati796-cafe-racer2.jpg

Fajnie to już wygląda, żółty spoko pasuje. Będziesz nim w Rybniku czy Hypkiem? Miałem testować hypcia i jakoś tak schodzi....

Fajnie to już wygląda, żółty spoko pasuje. Będziesz nim w Rybniku czy Hypkiem? Miałem testować hypcia i jakoś tak schodzi....

Chciałbym do Rybnika skończyć ale niestety zostało jeszcze sporo dłubania i mogę się nie wyrobić, najwyżej przyjadę wersją testową ;). A Ty będziesz od piątku jeżeli tak to w piątek mogę przyjechać Motardem a na weekend Monsterem ;-)

Spoko,jestem od piątku,ale mną sobie głowy nie zawracaj,jak będę na kupnie zawsze mogę do Bielska się przelecieć. Trzymam kciuki za szybkie ukończenie projektu,powodzenia!

Zaczęło się schodzenie z wagi ;)

oslona.jpg

Osłonę trzeba jeszcze pociągnąć klarem.

No i odpalony, jest ogień :twisted: , nie przypuszczałem że te wydechy będą robiły taka robotę, niesamowicie głęboki bas, subiektywnie bardziej mi się podoba od Termitów w Motardzie ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.