Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

delta81

Pokaż swojego Monstera

Polecane posty

Zajebista studnia :twisted:

tyż mi się widzi ;) ducafil oczywiście masz racje Ducati to zdecydowanie moje klimaty - zawsze byłem zakochany w cafe racer'ach a monster ma w sobie coś z tej dzikości. Znajomy, który siedzi w klimatach HD jak go zobaczył stwierdził, chłopie ale zaje..sty klasyk, oczywiście ma rację 8-)

j.w.

Taki "mroczny" :mrgreen: i ładnie prezentuje się w towarzystwie 11-tki :mrgreen:

No i nadszedl czas zeby pokazac mojego ;) Umyty, lecz bez tylniego błotnika ktory będe dawał znajomem do oklejenia folią carbonową ;)

Roczek 99, z przebiegiem 22 tyś, w stanie 6+. Najbardziej uwielbiam moje lustereczka w ktorych naprawde Nic nie widac ;P

Wydeszki na przelocie, koooocham ten dźwięk.

ps. Jakies propozycjie to "ulepszenie-upiększenia" z przyjemnością wysłucham !!

Myslalem nad pokrywą od sprzęgiełka, widziałem ostatnio na żywo tzw."okienko" ale sam nie wiem...

DSC_1556.JPG

Pierwszy raz widzę wydechy takie jak u mnie! Czyli brzmią zacnie! :D Gratulacje pięknego sprzęta;)

p.s Wiesz co to za marka wydechów itp?

Pierwszy raz widzę wydechy takie jak u mnie! Czyli brzmią zacnie! :D Gratulacje pięknego sprzęta;)

Hehe tez jak kupowalem Moto w Italjiii to nie wiedziałęm co to za firma ;P Mam do nich Kartonik plus Db-kilerrki nawet ktory dostalem w zestawie ;P po sprawdzeniu znalazlem - firma to Mivv, masz tutaj linka -> http://www.mivv.it

ogolnie pytałem faceta we Włoszech to mowi ze troche ludu na tym jeździ tam i, ze sieją postrach ;P

ps. Sam wiesz jak to chodzi ;))) ja sobie je przelozylem ostatnio dopiero byłem w szoku....sąsiedzi troszke mniej byli jednak zadowoleni - a raczej są..;P

Myslalem nad pokrywą od sprzęgiełka, widziałem ostatnio na żywo tzw."okienko" ale sam nie wiem...

DSC_1556.JPG

Co rozumiesz przez "okienko" ? Bo niestety jeżeli chodzi o otwarte sprzęgło to chyba będzie ciężko gdyż wydaje mi się Twoja piękność jest wyposażona w mokre sprzęgło. Tak więc okno to można conajwyżej namalować... :(

bez tylniego błotnika ktory będe dawał znajomem do oklejenia folią carbonową ;)

Możesz zobaczyć u mnie, jak wygląda tylny błotnik oklejony "carbonem" ;)

Musisz też wiedzieć, że może to zostać odebrane jako "druciarstwo", lub "wiocha" :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do foto mam w stopce - "My Red Beast".

No chyba, że jesteś w Poznaniu - to możemy się zgadać "w realu" ;) :mrgreen:

DSC_1556.JPG

Co rozumiesz przez "okienko" ? Bo niestety jeżeli chodzi o otwarte sprzęgło to chyba będzie ciężko gdyż wydaje mi się Twoja piękność jest wyposażona w mokre sprzęgło. Tak więc okno to można conajwyżej namalować... :(

wiem,ze mam mokre ;) Widziałem we Włoszech u jednego goscia ze prawa pokrywa miała "okienko" szklane ;) tam gdzie jest napis Ducati było szkło, a reszta tak jakby normalnie, nie jestem pewien jednak czy facet sobie tego SAM nie zrobił ...

a co do "wioski" carbonowej, to moj tylni blotniczek jest MATOWY, i trooszke mi to niepasi wolałbym zeby byl w graficie jak reszta moto.

a spiknąć sie można Biały ;) Jutro jednak jestem ostatni dzień przed wyjazdem w niedziele rano.....jakbys mial jutro chwilke daj znac na priv.

Hehe tez jak kupowalem Moto w Italjiii to nie wiedziałęm co to za firma ;P Mam do nich Kartonik plus Db-kilerrki nawet ktory dostalem w zestawie ;P po sprawdzeniu znalazlem - firma to Mivv, masz tutaj linka -> http://www.mivv.it

ogolnie pytałem faceta we Włoszech to mowi ze troche ludu na tym jeździ tam i, ze sieją postrach ;P

ps. Sam wiesz jak to chodzi ;))) ja sobie je przelozylem ostatnio dopiero byłem w szoku....sąsiedzi troszke mniej byli jednak zadowoleni - a raczej są..;P

A mówił ile takie wydechy są warte?;P bo na stronie nie zauważyłem żadnego cennika.

Moi to chyba już bardzo przywykli i akceptują to... Niestety w domu mam drugi motocykl który jest głośniejszy od mojego :|

Ostatnio miałem okazje posłuchać 620 na oryginalnych wydechach, 600 od EdHausta i swoją Wiolettę i uważam że moje wydechy są najfajniejsze!:D Choć wszystko zależy od podejścia ;) No i nie słyszałem dotąd termi na 600-620.

No to panowie i panie przyszedł wreszcie czas i na mnie.

Chwalę się swoim świeżo nabytym pięknym i piekielnie cudownie brzmiącym monsterem:-)

Jest to model 750 i.e., rok 2000 w malowaniu S4Rs.

Sprzęt całkiem przyjemnie zmodyfikowany przez poprzedniego właściciela (chwała mu za to).

Z wprowadzonych modyfikacji to:

- obcięty tył

- całość przelakierowana na białą perłę z palety Ducati w stylu S4Rs

- przelotowe wydechy (robią niezłe zamieszanie na skrzyżowaniu:-))

- zmienione kierunkowskazy i tylna lampa na LED

- zmienione zegary

- zmieniony przedni błotnik

W najbliższym czasie planuję:

- wymiana przedniej opony (już jedzie do mnie Metzeler Sportec M5)

- wymiana wszystkich płynów

- inspekcja rozrządu i zaworów

- wymiana napędu

- wymiana lusterek

Ogólnie motocykl jest tak niepowtarzalny że nie ma motocyklisty który by się za nim nie obejrzał. Robi ogromne wrażenie na mieście a ja sam chyba się w nim zakochałem.

Od kiedy go kupiłem zaobserwowałem ciekawe zjawisko: nieważne czym kto jeździ, szlifierka, chopper czy enduro - każdy ma szacunek dla Ducati. To jak Ferrari wśród motocykli.

Pozdrawiam desmomaniaków i zapraszam do komentowania

post-681-1366036869,9639_thumb.jpg

post-681-1366036870,6925_thumb.jpg

Maszyna świetnie się prezentuje - obyś był zawsze tak zadowolony z ujeżdżania Potwora :D

Do mojego nicka pasowałaby idealnie :lol: :lol: :lol:

Jeśli to mieści się w Twoim guście - proponuję carbonowy pług - do kompletu.

Oczywiście sprawy serwisowe na miejscu pierwszym ;)

I to właśnie jest piękne, że pomykając Ducati człowiek czuje się lepiej, szczęśliwy i rozsiewający swoją dobrą aurę dookoła siebie. :mrgreen:

A że nie jest to sprzęt pospolity, jak np. Made in Japan - stąd szacunek innych motocyklistów (wierz mi, że samochodziarze też są zainteresowani ;) - co to tak napiertralala w silniku ? To tak ma chodzić ? A nie jest coś popsute ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobry materiał wyjściowy na zbudowanie ładnego motocykla.

Oczywiście wszelkie sugestie dotyczące poprawy są mile widziane

Moje prywatne zdanie.

-Lusterka powinny być możliwie małe i nisko, może to niepraktyczne, ale motocykl z definicji nie jest pojazdem praktycznym ;)

-wywaliłbym ten błotnik z wachacza

-sam wachacz zrobił na czarny mat

-przedni błotnik załozyłbym od 848/1098 i w kolorze motocykla

To tak na szybko ;)

I jak mówię, to tylko mije skromne zdanie.

Widziałem Cię na światłach w Jankach jakoś wczoraj albo przedwczoraj, przelatywałeś obok naszego serwisu, normalnie czujemy się olani :lol:

Tak, tak byłem w tym sklepie z odzieżą motocyklową za jankami, ale nie martwcie się do Was też niedługo się wybieram w związku z inspekcją rozrządu i zaworów;-)

Moje prywatne zdanie.

-Lusterka powinny być możliwie małe i nisko, może to niepraktyczne, ale motocykl z definicji nie jest pojazdem praktycznym ;)

-wywaliłbym ten błotnik z wachacza

-sam wachacz zrobił na czarny mat

-przedni błotnik załozyłbym od 848/1098 i w kolorze motocykla

To tak na szybko ;)

I jak mówię, to tylko mije skromne zdanie.

lusterka - zgadzam sie z Theo

błotnik - zgadzam sie z Theo

wahacz - nie zgadzam sie zupełnie (wahacz pisze się przez "h" a nie "ch")

przedni błotnik - nie zgadzam sie co do koloru - powinien być carbon

A i ja pokaże swojego Monstera 620, samego i w towarzystwie :)

post-510-1366036876,3047_thumb.jpg

post-510-1366036876,4973_thumb.jpg

post-510-1366036876,6528_thumb.jpg

post-510-1366036876,8217_thumb.jpg

Ładna sztuka:-)

Pochwal się kolego skąd wziąć takie lusterka bo pasują wyborowo:-)

:) Theo kiedy się on na forum pojawi ?

Po meetingu, musi być niespodziewanka. Zreszta jest umawiana własnie profesjonalna sesja fotograficzna i wtedy foty będą.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.