Jarek72 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Cieszę się bardzo, że Monster trafił w odpowiednie ręce ( było to bardzo istotne dla mnie ) i cieszy nowego właściciela tak jak i mnie cieszył, zarówno swoim wyglądem jak i niesamowitą przyjemnością z jazdy. Komuś tam niewtajemniczonemu bym go nie sprzedał, podobnie będzie z dziewiątkami. Jeżeli nie znajdzie się chętny z grona Ducatisti to zostaną u mnie, będę sobie podziwiał i jak czas pozwoli to i wietrzenie komina się zaliczy co jakiś czas. Masz naprawdę pięknego tego Rs'a Tomku, gratuluję :thumbup: . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 6, 2015 Dzieki raz jeszcze Jarku i duzo zdrowka dla Ciebie! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 6, 2015 (edytowany) Ale to chwalisz się, czy żalisz ? :D Jest nas więcej z takimi zagadnieniami przecież. Wiem, że znasz mój typ poczucia humoru, więc wiem, że się nie obrazisz ;) Fajnie Cię znowu tu widzieć ! :thumbup: Do meetingu zamierzasz czekać ?? :P Przecież do tego czasu monitor zaślinię ! :mrgreen: Bialy, gdyby nie sople za oknem dawno juz bym podrozowal po okolicy :)W tym sezonie mam zamiar troche wiecej polatac, moze ruszy te kilka osob na Ducatach z okolic Kalisza ;) Wpadaj bialy na kawke przy jakiejs okazji badz bez, pochwale Ci sie córą, obys nie zalowal jak Cie diabelek dopadnie ;D Edytowano Styczeń 6, 2015 przez TomTom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmxre 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Gratulację, super maszyna :D Niech cieszy i daje radość z jazdy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Styczeń 6, 2015 (edytowany) Gratulacje TomTom. Przepiękny. A Twoje S4 jest u mnie :razz: - w trakcie przeglądów i przygotowywania do sezonu. Pozdrowienia z Rzeszowa. Edytowano Styczeń 6, 2015 przez PolaAnd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 6, 2015 Gratulacje TomTom. Przepiękny. A Twoje S4 jest u mnie :razz: - w trakcie przeglądów i przygotowywania do sezonu. Pozdrowienia z Rzeszowa. Noooo kurde powitać!!! Mam nadzieje ze bedzie Ci sluzyl tak jak mi - bez awaryjnie i jak mi, da mnostwo radochy z jazdy! Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maison 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Witam, chcę się pochwalić swoim pierwszym moto czyli Ducati Monster 600. Sztuka jest Wam zapewne doskonale znana ;) Dzięki za wsparcie dla Nikewid'a i Rafała :D Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 6, 2015 Ooo Heheh dlugo walczylem na aukcji o te termisy ;) Oby sluzyl jak najdluzej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maison 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Ooo Heheh dlugo walczylem na aukcji o te termisy ;) Oby sluzyl jak najdluzej :) i zrobiłeś wielką rzecz dla tej maszyny :D siedzę przy kompie daleko od niego i włączam sobie nagranie dźwięku z termosów ;D Dla mnie to jest nowy wymiar muzyki ;) Jak na razie dogadujemy się ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 6, 2015 (edytowany) i zrobiłeś wielką rzecz dla tej maszyny :D siedzę przy kompie daleko od niego i włączam sobie nagranie dźwięku z termosów ;D Dla mnie to jest nowy wymiar muzyki ;) Znam furę i niestety mam (subiektywne) wrażenie, że to jedyny fajny element tego motocykla, który powoduje że ten egzemplarz znajduje kolejnych właścicieli. Edytowano Styczeń 6, 2015 przez musieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 6, 2015 Znam furę i niestety mam (subiektywne) wrażenie, że to jedyny fajny element tego motocykla, który powoduje że ten egzemplarz znajduje kolejnych właścicieli. Nie mam pojecia co tam kolejni wlasciciele z nim robili ale u mnie sprawowal sie calkiem dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maison 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Znam furę i niestety mam (subiektywne) wrażenie, że to jedyny fajny element tego motocykla, który powoduje że ten egzemplarz znajduje kolejnych właścicieli. Dla mnie jest spoko :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vince 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Dobry sprzęt (wiem bo nim jeździłem) bedzie służył! A co nie których boli że od nich nie kupiłeś... Ciesz sie z Monstera i powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 6, 2015 Dobry sprzęt (wiem bo nim jeździłem) bedzie służył! A co nie których boli że od nich nie kupiłeś... Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale dla mnie motocykl z krzywą ramą to strzał w kolano, bez względu na to co komu sprawia przyjemność. Czemu nie informowałeś o swoich przypuszczeniach użytkownika Maison kiedy pytał o motocykl przed kupnem w odrębnym wątku ? Nadal są to tylko niepotwierdzone przypuszczenia i niepotrzebne zamieszanie w temacie "Pokaż swojego Monstera " proszę trzymać się tematu lub założyć nowy wg. wymagań ! realizacja zgłoszeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 6, 2015 Sulek (2 właścicieli wstecz) nie zdecydował się na pomiar geometrii ramy, co zalecaliśmy po oględzinach motocykla jak trafił po kupnie do naszego serwisu. To było 3 lata temu, co więcej mam powiedzieć? Każdy oceni i tak po swojemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 6, 2015 Hmm dla mnie ciekawostka dlatego ze byl to moj pierwszy Dukat, ktorego zakupilem "w ciemno" bez jakiejkolwiek wiedzy.. Klub znalazl sie pozniej ;) Poprzedni wlasciciel pojezdzil nim dwa latka niby bez zdarzen. Ja i pozniej moja narzeczona polatalismy nim jakies dwa latka.. Motorek bardzo wdzieczny, sprawowal sie bez zastrzezen. Dodam, ze po.zakuoie poszedl do (swojego czasu) poznanskiego serwisu Ducati na kompletne ogledziny i pelen serwis. Kosztowalo mnie to kilka tys zl chyba w 2009 r Zrobilem w nim kompletnie wszystko co moglo by niepokoic mnie a przede wszystkim mechanikow. Ramy zapewne nie mierzyli ale sprzet zostal oceniony na piatke (pomijam wizualke spowodowana Angielska pogoda skad zostal sprowadzony) na co gdzies chyba jeszcze mam troche dokumentow. Witam, ze sulek mial na nim jakies dwa zdarzenia, jak wplynelo to na motocykl nie mi oceniac. Przy odbiorze Monsterka przez Sulka spalil sie regulator napiecia, poprosilem o pomoc Theo, do ktorego motocykl pojechal, regulator zostal wymieniony, Suli.dodatkowo.zamontowal.kilka blyskotek i tak czy inaczej motocykl odebral, nie zdecydowwl sie na jego oddanie czy pomiary ramy. To tak ode mnie, historia ktora znam. Podsumowujac oby po pomiarach okazalo ze wszystko jest wporzadku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karol64 0 Napisano Styczeń 6, 2015 Sam jestem zaskoczony tymi rewelacjami Musieli. Kupowałem ten motocykl od klubowicza i nie było żadnej mowy o rzekomo skrzywionej ramie, no chyba że ktoś przede mną ten fakt zataił, albo nie posiadał wiedzy na ten temat. Ja żadnej geometrii nie sprawdzałem, bo nie było ku temu podstaw. Motocykl sprawdził się w praktyce. Przejechałem nim ok. 10 tyś. km i gdyby nie fakt, że kupiłem kolejny motocykl, dalej bym go użytkował. wracamy do tematu lub zakładamy nowy ! Mod Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaz 0 Napisano Styczeń 7, 2015 Panowie,niewidze tu problemu nie mowimy o astronomicznych wymaganiach to nie rakieta .Prosty test udajesz sie na parking gdzie profil nawieszchni jest dosc plaski,rozpedzasz moto + - 50Kph w prostej linji zdejmujesz rece z kiery -moto jedzie prosto(mniej/wiecej)pochylasz sie delikatnie w lewo moto lekko odbija w lewo,itd.w prawo.Jesli nie wraca z lewej/prawej na prosta-jedziesz za wolno albo Rama jest naprawde wygieta.Jesli tak to sprawdz geometrie za pomoca linjau bazujac na tylnym kole robisz pomiar do pszedniej osi kola z lewej i prawej strony moto musi byc ustawione 100% w pionie do podlogi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Styczeń 7, 2015 Dobrze gada, polać mu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Gliwiński 0 Napisano Styczeń 7, 2015 Dobry sprzęt (wiem bo nim jeździłem) bedzie służył! A co nie których boli że od nich nie kupiłeś... Ciesz sie z Monstera i powodzenia! To jest Monsterek tego typka co od Ciebie kupił 696? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vince 0 Napisano Styczeń 7, 2015 To jest Monsterek tego typka co od Ciebie kupił 696? nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moderator-3 0 Napisano Styczeń 7, 2015 ile razy można prosić o powrót do tematu? od tej pory "zero tolerancji" w tym wątku :evil: zgłoszenia zrealizowane w odpowiedni sposób, więc proszę nie raportować po kilka razy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwinto 21 Napisano Styczeń 7, 2015 Panowie,niewidze tu problemu nie mowimy o astronomicznych wymaganiach to nie rakieta .Prosty test udajesz sie na parking gdzie profil nawieszchni jest dosc plaski,rozpedzasz moto + - 50Kph w prostej linji zdejmujesz rece z kiery -moto jedzie prosto(mniej/wiecej)pochylasz sie delikatnie w lewo moto lekko odbija w lewo,itd.w prawo.Jesli nie wraca z lewej/prawej na prosta-jedziesz za wolno albo Rama jest naprawde wygieta.Jesli tak to sprawdz geometrie za pomoca linjau bazujac na tylnym kole robisz pomiar do pszedniej osi kola z lewej i prawej strony moto musi byc ustawione 100% w pionie do podlogi. Kolego mniej wiecej tak samo skuteczne jak test hamerykańskich policjantów na trzeźwość kontrolowanych kierowców :grin:. Nie róbmy cepelii, na forum jest kilka osób które zmierzy ramę - to nie kosztuje worka pieniedzy i da 99 % pewność. Porady typu - jazda bez trzymanki, postaw motocykl przy równej desce itp. nadają się jedynie na czapek. prośba nie skutkuje ? no to punkcik leci kto następny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adasiek 0 Napisano Luty 21, 2015 Trochę mi zeszło, ale lepiej późno niż wcale :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 21, 2015 :thumbup: https://www.youtube.com/watch?v=orUXFLy7KU0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach