Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

delta81

Pokaż swojego Monstera

Polecane posty

johnyb88,

świetnie się prezentuje Twój Monsterek. Zawsze najbardziej podobały mi się Monstery z monowahaczem, ale po obejrzeniu zdjęć Twojego motocykla muszę przyznać, że wygląda naprawdę super.

uff, kosztowało mnie to dwa czteropaki harnasia i trochę energi, ale udało się bezpiecznie znieść z czwartego piętra monstera. jeszcze tylko tankpad i zamontować mocowanie tablicy i jestem spełniony:)

A jak się lampa spisuje?

Od zimy się zastanawiam nad montażem takiego z ringiem i może bixenonami ale obawiałam się czy aby na pewno :) 

dzięki slav, monowahacz robi robotę. jakbym miał teraz zmieniać to tylko na s4r. chociaż szkoda mi kasy i czasu ile włożyłem w mojego monstera, kupiłem go całego w serii i troche juz poprzerabiałem.

Anja, wygląd takiej lamy to kwestia gustu, jedni mówią że nie pasuja do monstera, ale wg mnie jest to kwestia kierunku modyfikacji całego motocykla.mi się bardzo podoba, ale trzeba poświećić na to trochę czasu i kasy. nie obedzie ise bez cięcia, klejenia i upchnięcia wszystkiego na małej przestrzeni miejsca. co do użytkowania to same plusy, +100 do widoczności :) ja mam tam zamontowany zarnik HID, ale dzięi przesłonie w soczewce nie oślepia ludzi jadących z naprzeciwka - wg mnie to podstawa.

Anja, wygląd takiej lamy to kwestia gustu, jedni mówią że nie pasuja do monstera, ale wg mnie jest to kwestia kierunku modyfikacji całego motocykla.mi się bardzo podoba, ale trzeba poświećić na to trochę czasu i kasy. nie obedzie ise bez cięcia, klejenia i upchnięcia wszystkiego na małej przestrzeni miejsca. co do użytkowania to same plusy, +100 do widoczności :) ja mam tam zamontowany zarnik HID, ale dzięi przesłonie w soczewce nie oślepia ludzi jadących z naprzeciwka - wg mnie to podstawa.

A nie masz efektu "rozgrzewania" lampy. W sensie, że jak włączysz to po chwili dopiero zaczyna świecić na 100%? Bo widziałam taki efekt w moto.

I pytanie miałeś już tym przegląd?  :)

E tam, wszystkie moje motocykle były na ksenonie i nawet się żaden diagnosta nie zapytał o lampę. Nie się co przejmować. Jak masz soczewkę to ładuj ksenon i ciesz się pięknie oświetloną drogą. 

Mi raz się zdarzyło przy aucie - że gość się czepił za ringi - że ten model nie ma więc bla bla bla ale podpił przegląd ;)

Właśnie ten efekt z HIDami zauważyłam tylko w moto, w aucie jakoś nie rzucił się w oczy. W każdym razie - senkju, lampa zamówiona a jak pogoda na południu będzie taka to chyba nawet szybko ją zamontuję :)

Mi raz się zdarzyło przy aucie - że gość się czepił za ringi - że ten model nie ma więc bla bla bla ale podpił przegląd ;)

Właśnie ten efekt z HIDami zauważyłam tylko w moto, w aucie jakoś nie rzucił się w oczy. W każdym razie - senkju, lampa zamówiona a jak pogoda na południu będzie taka to chyba nawet szybko ją zamontuję :)

Efekt "rozgrzewania" lampy to rzecz normalna. Polecam HIDa - widoczność nieporównywalna. Kupowałem tydzień temu biksenon z przetwornicą slim bo poprzedni zaczął wydawać dziwne dźwięki, a że mam rozdłubane moto to przy okazji wymieniłem. Na przeglądzie zero pytań - przechodzi bez problemu.

a możecie wstawić tego HID'a którego macie lub zamówiliście?? Chciałbym takie coś wstawić do mojego monsterka:)

Fajny zestawik, chociaż chyba lepszy kolorek jest na 5000K, ale to moje subiektywne odczucie.

efekt rozgrzewania występuje, ale trwa to kilknascie, kilkadziesiąt sekund. ja mam 5000K, biel. przetwornice zmiesciłem za zegarami a okablowanie przed filtrem powietrza. ja mam zestaw na H1, chyba tutaj kupowałem http://allegro.pl/xenon-slim-hid-do-motocykli-h7-h1-h4-motor-led-i5180475866.html

gdzies na forum jest temat typowo o HIDach, polecam zainteresowanym

No to się pochwalę :

było tak :

post-88139-0-59112400-1432751645_thumb.jpg

jest tak:

post-88139-0-92228800-1432751699_thumb.jpg

post-88139-0-80488700-1432751830_thumb.jpg

Napisano (edytowany)

A h1 masz podlaczone jako swiatla mijania czy jak..? Z tego co czytalem to h4 mozee swiecic jako drogowe i mijania..mi pytanie czy masz czysty klosz w lamie?? Ty masz chyba to w soczewce zamontowane??

Edytowano przez harnas

to jest tak zrobione że żarnik świeci cały czas jednostajnym światłem - zarówno na długich jak i krótkich. włączając długie uchylasz przesłonę w soczewce i pole oświetlania się zwiększa. dlatego też nie powinno jezdzić się z HIDem bez soczewki, bo cały czas wali po oczach ludziom z naprzeciwka. klosz mam czysty "tuningowy" z wbudowanym ringiem ccfl od golfa 2. zaraz wystawię w garażu soczewkę i klosz, które mi zostały z kompletu. 

@splonka - zaje####cza hydrografika

On zawsze świetnie wygląda :)

Świetnie  zamieniłbym na dobrze ;) ale dzięki 

Splonka przypadkiem nie było Twego sprzętu u cinka78 w kwietniu?

Oczywista że tak - najpierw przegląd i regulacje a później naprawa po wywrotce :(

efekt rozgrzewania występuje, ale trwa to kilknascie, kilkadziesiąt sekund. ja mam 5000K, biel. przetwornice zmiesciłem za zegarami a okablowanie przed filtrem powietrza. ja mam zestaw na H1, chyba tutaj kupowałem http://allegro.pl/xenon-slim-hid-do-motocykli-h7-h1-h4-motor-led-i5180475866.html

gdzies na forum jest temat typowo o HIDach, polecam zainteresowanym

Ja zamawiałam z chin, poszukam w domu linka :) 

Monster dostał nowe wydechy, normalnie uśmiech nie schodzi z gęby jak jadę  :D

post-89006-0-73239800-1433014233_thumb.jpg

post-89006-0-18341200-1433014260_thumb.jpg

Monster dostał nowe wydechy, normalnie uśmiech nie schodzi z gęby jak jadę  :D

Srogo :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.