delta81 0 Napisano Październik 10, 2011 No jak to co?! Trzeba zdjecia tej czarnej padliny usunąć i dać bana na minimum 100 dni właścicelowi! 8-) Może już niech zostanie co? Bo podobno już koła się kręcą i silnik napędza :wtf: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Październik 10, 2011 Niech kolega uważa.... Jak go w Radomiu wyprzedzi Baby Monster... :twisted: Czas na zaaplikowanie regulowanego zawieszenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Październik 10, 2011 Zaraz się okaże ze nie tylko w dziale SBK będzie temat "przygotowania na tor" 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 10, 2011 Niech kolega uważa....Jak go w Radomiu wyprzedzi Baby Monster... :twisted: Czas na zaaplikowanie regulowanego zawieszenia. Wiem wiem, Mat będzie miszczem w przyszłym sezonie, moze nawet wyprzedzi z raz Kolumba :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Październik 10, 2011 pojeździ się potrenuje... co tu przygotowywać - kupi się jakieś Suzuki :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sławek 0 Napisano Październik 12, 2011 Wydaje mi się że dzisiaj widziałem Mateussowego monstera w pewnym warsztacie na Warszawskiej pradze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Październik 12, 2011 Znów w warsztacie :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 12, 2011 Taa Sławek już się do tego przyzwyczailiśmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Październik 12, 2011 Haa!! Tylko postał tam w sumie 4 dni a chodzi jak z fabryki.... I to jest w tym najlepsze! Cała reszta mnie już nie interesuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Październik 17, 2011 Pierwszy etap ukończony:-tłumiki Leo Vince -pokrywa i docisk sprzęgła Star Performance -anty-pokrywy ;) pasków Speedymoto -zbiorniczki hamulców i sprzęgła Rizoma -pokrycie kanapy Luimoto -likwidacja "bobrzego ogona" za pomocą zestawu Motoptional -sety 4-Racing (te oryginalne "łyżwy" wyjątkowo mi nie pasowały ;) ) efekt na zdjęciach... Kolejny etap: -uchwyty do zbiorniczków-Rizoma-jak NAJSZYBCIEJ -wymiana zestawu napędowego na nowy z 14T z przodu -kierownica czarna-Rizoma -manetki Rizoma -nowe kierunkowskazy-Rizoma -tylna flansza Ducabike -wymiana pokryw bocznych głowicy-jeszcze nie wiem jakie... -parę drobnych śrubek,korek wlewu oleju, nakrętki kół... -i co jeszcze wpadnie w oko Etap trzeci: -karbon...cały set. Etap czwarty i ostatni: -wymiana moto (już wiem na co.... ;) i zbieram!) Jako,że dla mnie sezon się skończył (najprawdopodobniej) wypada zdać relację co zostało zrobione... A więc tak: -uchwyty do zbiorniczków-Rizoma-jak NAJSZYBCIEJ-zrobione -wymiana zestawu napędowego na nowy z 14T z przodu-zrobione -kierownica czarna-Rizoma-zrobione ale nie Rizoma tylko fatbar 32mm (bardziej "mięsista" ;) ) -manetki Rizoma-zrobione -nowe kierunkowskazy-Rizoma-zrobione ale Barracuda Quadra -tylna flansza Ducabike-zrobione ale nie Ducabike tylko Star Prformance -wymiana pokryw bocznych głowicy-czekam na przesyłkę. Będzie Ducabike -parę drobnych śrubek,korek wlewu oleju, nakrętki kół... Zmienione tylne nakrętki centralne na złote, oraz nakrętki cush drive'ów (jak to po polsku będzie?) też na złote.Czekam na nowe śrubki mocujące osłony zbiornika. -i co jeszcze wpadnie w oko-...... Dodatkowo zrobione: Ciężarki kierownicy Rizoma. Światła ksenonowe (obydwa). Dekielek rewizyjny Star Performance złoty. Ulepszono mocowanie setów. Kolejny etap: Zmiana koloru kół. Pierwotnie miały być czarne ale chyba będą malowane na carbon jak na "projektowym" zdjęciu poniżej. Wymiana tłumików na carbonowe. Zmiana koloru (czarne) i prowadzenia rur wydechowych. Nowe klamki tym razem czarno-złote. Lusterka typu "Tomok" czarno-złote. Wymiana zestawu napędowego na 15/42 z czarną tylną zębatką (sorry Theo ;) ),czarnym quick change carrierem i złotym łańcuchem. Jednak dopiero jak obecny zestaw wyzionie ducha (no, chyba,że nie wytrzymam... :lol: ). Lekka poprawa malowania ale to dopiero w fazie przemyśleń.... I jak zwykle coś co wpadnie w oko.... Mam nadzieję,że o niczym nie zapomniałem..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 17, 2011 I tylko jedno marne zdjęcie? a co to za kombinacja z carbonem na feli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 a co to za kombinacja z carbonem na feli? Coś tak przez skórę przeczuwam TOTO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 17, 2011 a co to za kombinacja z carbonem na feli? Coś tak przez skórę przeczuwam TOTO Może, mi to wygląda na kombinacje w jakimś "paincie" :D bo przy oponie tak nie równo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 Zmiana koloru kół. Pierwotnie miały być czarne ale chyba będą malowane na carbon jak na "projektowym" zdjęciu poniżej. "projekt" :D Też jestem ciekaw sposobu wykonania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Październik 17, 2011 Biały, tak z ciekawości, co to za wydech co masz w swoim monsterze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 Hmm - o który pytasz ? bo: opcja nr 1 - "singiel" kupiony razem z Monsterem (2w1) na starszych zdjęciach - linek miał na niego chęć do SS-a kiedyś, ale jakoś cisza w temacie :roll: - towar leży i czeka na chętnego ;) opcja nr 2 - oryginały wyprute i polerowane (Made in Arnelize ;) ) - obecnie na sprzęcie były też Sile - ale tylko chwilę :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Październik 17, 2011 Hmm - o który pytasz ?bo: opcja nr 1 - "singiel" kupiony razem z Monsterem (2w1) na starszych zdjęciach - linek miał na niego chęć do SS-a kiedyś, ale jakoś cisza w temacie :roll: - towar leży i czeka na chętnego ;) Gdyby był chętny to też będę miał na zbyciu tłumiki Leo SBK aluminiowe do 696/1100 z nalotem ok 3000km w stanie rzekłbym idealnym.... Tak, chcę zobaczyć na "własnej skórze" co to za czort ta hydrografika. Widziałem parę rzeczy zrobionych tą techniką i muszę przyznać,że efekt jest bardziej niż dobry ;) . A jak to wyjdzie? Zobaczymy.... Delta, zdjęcie typowo "poglądowe" :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaiowas 0 Napisano Październik 17, 2011 a oto moje straszydło:)...wiem,że nie jest taki całkiem super hiper i na dodatek wersja dark;)ale go kocham i będzie miał u mnie dobrze:) ...sorki ale chciałem do działu "pokaż monsterka"więc jakby jakoś można ?to tam bym poprosił:)i przepraszam raz jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Październik 17, 2011 Witaj, jest taki całkiem super hiper, jest git :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 Proszzzzz... Kominy się świecą jak psu.....oczy :mrgreen: Czy to pasuje do "Dark"... właściciel wie najlepiej. No i amorek skrętu wisi...ładnie Panie, ładnie :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaiowas 0 Napisano Październik 17, 2011 Proszzzzz...Kominy się świecą jak psu.....oczy :mrgreen: Czy to pasuje do "Dark"... właściciel wie najlepiej. No i amorek skrętu wisi...ładnie Panie, ładnie :thumbup: No właśnie z nimi miałem dylemata?początkowo miały być czarne lub carbon jakiś ,ale stwierdziłem,ze wypolerowane będą ciut bardzej widoczne i może oślepią kogoś "nie patrzącego w lusterka" i tak je sobie spolerowałem:)...no a zima długa i kto wie?moze na wiosne nie bedzie już dark;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 Oj tam - carbon :crazy: Carbon to już wszyscy mają. :yawn: :lol: Powodzenia w zimowych modyfikacjach. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Październik 17, 2011 Carbon to już wszyscy mają. :yawn: :lol: Carbon :?: Prędzej rizómę :twisted: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 Prędzej rizómę :twisted: :lol: Qrde - wiedziałem, że o czymś zapomniałem :lol: A - i jeszcze jedno: nie zakładaj żadnych imitacji: folia karbonopodobna, hydrografika karbonopodobna. To równoznaczne z samobójstwem. :lol: Nie stosuj też "zrzynania" z działu "Mocno modyfikowane sztuki" :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AR156SW 0 Napisano Październik 17, 2011 Przedstawiam swój nabytek, Ducati Monster 750 z 2000r. Sprowadzony z Włoch we wrześniu 2011. Mimo małego ślizgu tuż po kupnie, już w zasadzie naprawiony i jeżdżący wyśmienicie, pozostał do wyciągnięcia i malowania bak, ale jak widać nie raz już to przechodził. Mechanicznie wszystko w porządku, ryczy jak wściekły, akcesoryjny wydech robi tutaj świetną robotę. Z dodatków to są tu akcesoryjne kierunki, owiewka, gripy, zmienione lusterka i kierownica. W zimę przejdzie przegląd eksploatacyjny, czyli wymiana pasków, regulacja luzów i gaźników itd. Sorry za tą taśmę do klejenia kartonów na tablicy, ale zgubiłem rejestrację w drodze do pracy i to na razie taka prowizorka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach