handelson 0 Napisano Luty 18, 2014 (edytowany) Czy ktoś zna to moto? Może to ktoś z forum sprzedaje? Szukam coś dla kolegi, który jest na zagranicznych wojażach i nie chcę wtopić ;) A coś dziwnie tani jest… http://allegro.pl/ducati-monster-696-m696-2009-piekny-i3964237574.html Edytowano Luty 18, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 18, 2014 gadałem z gościem, niby był cały, bezwypadkowy z Francji, ale pewny nie jest więc nie napisał ;) będę w okolicy w weekend i mam go obejrzeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 18, 2014 Dzięki maniujr - też z nim rozmawiałem. Ma mi podesłać VIN, jutro pewnie pojadę obejrzeć. Zastanawia mnie tylko to, że na zdjęciach widać że przednia felga różni się od tylnej - mam nadzieję, że nie wskutek jakiegoś dzwona. Z drugiej strony tłumaczyłoby to dość niską cenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 18, 2014 hmm.. różni się ? ;) nie zauważyłem... IMHO bezwypadkowy na pewno nie był, ale liczę się z tym. Jak już jedziesz do Środy Wlkp. (bo tam stoi), to po drodze w Poznaniu (Piątkowo, wlot z Piły) masz tego: http://allegro.pl/okazja-ducati-monster-696-termignoni-negocjacja-i3984394645.html a kawałek za Środą w Jarocinie tego: http://allegro.pl/ducati-monster-696-2008r-i3960477201.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 18, 2014 (edytowany) Widziałem te ogłoszenia - ale wysłałem link do tego białego kumplowi i najbardziej Mu się spodobał. Trochę mi nie pasuje, że kupuję moto dla kogoś (za kogoś) ale co zrobić - najwyżej będę szukał kupca jak Mu nie podpasuje ;) Edytowano Luty 18, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 18, 2014 to daj znać jak już go zanabędziesz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 18, 2014 Oki :) Ruszam o 6 rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Luty 18, 2014 sam się nad nimi zastanawiałem, ale padło na s2r, napisz co i jak bo jestem ciekawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 18, 2014 Najlepiej niech sprzedający podeśle zdjęcie numeru VIN - od razu będzie widać czy nie miał lakierowanej ramy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 18, 2014 Raczej już nie zdąży - wcześniej ja dotrę do nich ;) Napisz coś więcej o tym jak powinien wyglądać nr VIN? Wiem jak jest u mnie w diavelu ale nie wiem czy tak samo ma być w monsterku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 18, 2014 Tak samo. jak chcesz to podeślij zdjęcie na 501781971 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 18, 2014 Dzięki, jak będę miał wątpliwości to pozwolę sobie przesłać mmsa z fotą do oceny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Slawek 0 Napisano Luty 19, 2014 no to widze że kolega zakupił - bo ogłoszenie wyłączone o 9.00 :) sprawdzałeś czy to jest 2009 ? czy nie 2008, bo sam miałem taką sytuację ze sprowadzonym którego oglądałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
splonka 0 Napisano Luty 19, 2014 Poczekajmy na odpowiedź - nie bardzo wierzę że istnieją takie okazje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Hej. Monster kupiony. 2009 - wrzesień. Nie jest to stan "salonowy" jak w ogłoszeniu (zresztą, zależy jaki kto ma salon) ale nie jest źle ;) VIN sprawdzony, rama niemalowana. Wszystkie śruby i śrubeczki wyglądają na takie, które nie widziały kluczy. Opony z DOTem "fabrycznym". Napęd ok. Jeździ dobrze, po kilku km żadnych niemiłych wrażeń. Trochę pracy i błyskotek i będzie ok. Więcej napiszę jak wrócę do domu. Edytowano Luty 19, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 19, 2014 no i pięknie ;) czyli mit, że dobry 696 musi kosztować 20kpln legł ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwinto 21 Napisano Luty 19, 2014 Tak jak raz na jakiś czas można wyłowić z rynku jakąś okazję tak i na wszystko znajdzie się kupiec. Tak czy siak życzę dużo pociechy z małego potwora :grin: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 Muszę przyznać, że technicznie jest naprawdę ok. Potrzebuje tylko żeby o niego "trochę" zadbać. Czyszczenie, jakiś karbonik, trochę rizomy lub innych upiększaczy i będzie pięknie ;) Zadupek jest delikatnie porysowany więc przydałoby się go pomalować. Zobaczy się po gruntownym czyszczeniu i polerce czego mu brakuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 19, 2014 Tzn. nadal uważam, że jak komuś zalega gotówka to warto dołożyć do pewnej, wygiglanej sztuki, kupić za +20k i jeździć 2 sezony bez odwiedzania serwisu (reguła ta dotyczy to zwłaszcza samochodów), ale też można śmiało kupić (jak by nie patrzeć 5/6'cio letni motocykl ) wymagający większych lub mniejszych nakładów za 15k i sobie rozłożyć w czasie ewentualne konieczne inwestycje. Wszystko zależy od posiadanego budżetu...pół kraju jeździ importowanymi pojazdami i nie wszystkie to złomy złożone z trzech... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Luty 19, 2014 no to fajnie, że ci się trafiła dobra sztuka, miejmy nadzieję, że kolega będzie zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Wróciłem z garażu. Ku mojemu ogromnemu (ale miłemu) zaskoczeniu, okazało się, że po chwyceniu za szmatę i parę kosmetyków "zmęczony" motocykl znacznie odmłodniał ;) Po prostu był zapuszczony jak świnia :wtf: Jak można dopuścić do takiego zaniedbania :cry: Poprzednik chyba musiał go użytkować za karę. Ale wg. mnie sprzedawca mógł też się przyłożyć. Dobra, nie ma tematu. 3 pytania monsterowego laika: 1. Co to jest DDA i do czego służy? 2. Czy to norma, że wskaźnik baterii skacze sobie w górę i w dół? Czy po prostu kończy się bateria? Podłączyłem na razie do prostownika Ducati i zobaczę co będzie. Moto zapala bez problemu i wtedy wskazania idą w górę. Po zgaszeniu leci w dół i zaczyna mrugać. 3. Wskazanie licznika TOT mam…. 1 :wtf: WTF? Sorka, że takie pytania (pewnie głupie) zadaję w tym wątku. Za linki do odpowiedzi i ew. manual do 696 podziękuję piwkiem przy najbliższej okazji. PS. Niby olej i filtr wymieniony ale raczej i tak pojedzie do jakiegoś speca od Ducata, żeby go wyszykował jak trzeba. Edytowano Luty 19, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) http://www.ducati.com/services/maintenance/index.do i Wystarczyło wpisać w google ;) Edytowano Luty 19, 2014 przez morham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Dziękuję morham. Radzę sobie jakoś z netem ;) ale dzisiaj mam sądny dzień. Dziękuję i stawiam obiecane piwko przy najbliższej okazji :) Edytowano Luty 19, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) 3 pytania monsterowego laika: 1. Co to jest DDA i do czego służy? 2. Czy to norma, że wskaźnik baterii skacze sobie w górę i w dół? Czy po prostu kończy się bateria? Podłączyłem na razie do prostownika Ducati i zobaczę co będzie. Moto zapala bez problemu i wtedy wskazania idą w górę. Po zgaszeniu leci w dół i zaczyna mrugać. 3. Wskazanie licznika TOT mam…. 1 :wtf: WTF? 1. DDA (Ducati Data Analyzer) - zapisywanie danych z pracy silnika w trakcie jazdy motocyklem. 2. Jeśli skaczą wskazania ładowania to albo padnięty aku, albo coś się dzieje z ładowaniem - na pracującym silniku powinno być tak mniej więcej 13,4 i więcej, na zgaszonym silniku przynajmniej 12,6 3. Jeśli total masz 1km to znaczy że szafa jest nowa, czyli prawdopodobnie była wymieniona lub jest "kombinowana". BTW - nie wiedziałeś w takim wypadku ile ma przebiegu jak go kupowałeś??? Edytowano Luty 19, 2014 przez musieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Dzięki Musieli. 1. Ok. 2. Na pracującym jest 13,4 i więcej, na zgaszonym 12,6 i spada. Teraz się ładuje. Jak nie pomoże kupię nowe. 3. Podczas oględzin było 15150 (ok) w TOT, później włączyła się rezerwa paliwa i wskoczyło dziwne 1 :( Raczej nie ma nakręcone więcej niż te 15 koła bo opony z DOTem z 2009r. Edit: literówka. Edytowano Luty 19, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach