Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
1jabartoldi

zegar multi 1000 parowanie

Polecane posty

Drodzy koleżanki i koledzy:

szukam tylnej połowy obudowy do zegarów do MTS 1000, 620, 1100... już wiem skąd moje delikatnie parują.

Ktoś kiedyś je rozbierał i w tylnej obudowie mam ukruszone dwa wpusty na zaczepy od spodu. I się nie domyka pudełko do końca. W ten weekend testowałem w deszczu na trasie Konin - Rugia -Konin = delikatnie się poci.

Jeśli ktoś ma rozwalone zegary, nieczynne i ale ma zbędną nieuszkodzoną tylną obudowę - proszę dać znać.

Bartek

wszystkie parują w "maszkarze"  ;-(  - było chyba na tym forum o tym... wymiana wiele nie zmieni. Dopiero w 1100 coś zmienili i ludzie nie narzekali...

uszczelnienie silikonem nie załatwi problemu , bo zamkniecie wilgoć/parę w środku - czyli przy nagrzewaniu zawarta w środku para nadal będzie osiadać na szkle... można rozwiązać to na 2 sposoby - uszczelnić całkowicie zegary w próżni, lub wykonać dodatkowe kanały wentylacyjne w górnej części zegarów - zapewni to recyrkulacje powietrza , tym samym zlikwiduje parowanie..

Cinek no tak, ale myślę, że źle - dopływ wilgoci rozwali powłokę floryzującą, która świeci w zegarach. Tam z tego co pamiętam nie ma żarówek, tylko taki właśnie wynalazek.

Czyli, szukam tylnego nie uszkodzonego kawałka obudowy. Z całymi wpustami do zaczepów.

B.

wwk    0

Wiem, że zabrzmi to dziwnie, ale najlepszym sposobem pozbycia się wilgoci jest użycie absorbera wilgoci.

Cinek no tak, ale myślę, że źle - dopływ wilgoci rozwali powłokę floryzującą, która świeci w zegarach. Tam z tego co pamiętam nie ma żarówek, tylko taki właśnie wynalazek.

Czyli, szukam tylnego nie uszkodzonego kawałka obudowy. Z całymi wpustami do zaczepów.

B.

To racja. Najlepiej to ich nie moczyć, a do środka wrzucić absorber. Mam co prawda drugie zegary ale nie chcę się ich pozbywać. Parują i szczelne i nieszczelne. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.